Appelsiini & mango kaurajuoma

Alkuun, kun sain määräyksen maidottomasta ruokavaliosta mietin miten ihmeessä teen jatkossa smoothiet? Olin tottunut iskemään smoothien sekaan aina maitoa tai rahkaa, joten noiden korvaaminen tuntui alkuun aika suurelta kysymysmerkiltä. Mantelimaito kuulosti korvaani todella oudolta ja olin ihan varma ettei tuo voi ajaa samaa asiaa, toisin kävi. Nykyään olen tutustunut jos jonkunlaiseen maidolle vaihtoehtoiseen juomaan ja löytänyt sieltä omat suosikit. Aivan ehdoton ykkönen on mielestäni Alpron makeuttamaton mantelijuoma, joka ei maistu edes kahvissa suunnattoman oudolle. Smoothieen aivan täydellinen! Toiset suosikkini ovat kookos -ja kaurajuoma, sekä se kookos -suklaajuoma josta taannoin täällä vinkkasinkin. 

Joka kerta kaupassa käydessäni pällistelen tuota maidotonta juomahyllyä mielenkiinnolla ja koitan löytää sieltä uusia juttuja kokeiluun. Taannoin itseasiassa Siwasta silmiini pisti oranssi purkki, joka oli tutun näköisellä OATLY -merkinnällä koristeltu. Mitä, mitä? Oranssi viittaa johonkin raikkaaseen, hmm. Kun purkkia tarkemmin tutkin, paljastui se Appelsiini & mango kaurajuomaksi jota en vaan yksinkertaisesti voinut jättää hyllyyn notkumaan. Kyseiseltä OATLY -merkiltä olen käyttänyt mm. kauraruokakermaa joka on aivan mielettömän hyvää. Sopii ihan super hyvin esimerkiksi kanakastikkeeseen ja mielestäni maistuu niin kymmenen kertaa paremmalle kuin esim. soijaan tehdyt vastaavat. Siispä merkillä on hyvä maine silmissäni ja arvasin tämänkin juoman olevan erinomaista.

Nyt yhden purkin juomaa nauttineena voin ehdottomasti suositella tätä ainakin kahdenlaisiin smoothieisiin. Todella hyvä ensinnäkin raikkaissa viher -ja hedelmäsmoothieissa. Toinen hyvä vaihtoehto on käyttää lisukkeena suklaasmoothieisiin. En tiedä teistä, mutta itse ainakin pidän appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä. :) Tällaiseen smoothieen voi laittaa esimerkiksi appelsiinia, mangoa, avocadoa, raakakaakaota, hunajaa, banaania, hampun siemeniä, pähkinöitä ja tätä kyseistä Appelsiini & mango kaurajuomaa, nams! Raikas juoma löysi kyllä kertaheitolla tiensä minun jääkaappiini! Onko teistä moni jo kerennyt tätä juomaa kokeilemaan? :)

PS. Tällä viikolla tulossa postausta kauppareissustani ja siitä mitä sieltä kaupasta mukaani tavallisesti tarttuukaan. Niin sanotut ”jääkaappaini kulmakivet” olisi siis luvassa. :)

On my way

6 vastausta artikkeliin “Appelsiini & mango kaurajuoma”

 1. Sokeria tää sisältää suhteellisen paljon, mutta tiiän kyllä ton tunteen kun erityisruokavaliota noudattava saa uutuustuotteen hyllyyn! Aina ei tarvi olla niin puhdasta :) Hyvä löytö vois itsekkin kokeilla!

  • Sitä on nykyäänmelkein kaikessa… Mutta hyvä vaihtoehto mielestäni jos aina ei jaksa mantelimaitoa. :) Nojoo, oi sitä ilon määrää. :D

 2. Uusia tuotteita on aina niin kiva kokeilla, siispä kiitos loistavasta vinkistä, täytyykin napata kyseinen tuote ostoskoriin seuraavalla kauppareissulla! :)

  • Samaa mieltä! Hintakin muuten samaa luokkaa kuin noissa muissakin eli kolmen egen kieppeillä.

 3. Itsekin ostin tätä kokeeks, vaikka yleensä en tykkää noista kaurajuomista. Mutta tämä yllätti ja tästä tuli uus lemppari :P
  Alprolta tykkään vanilja soijamaidosta, ja myös nallen kaurajuoma vanilja makuisena menee! seuraavaksi varmaan kehuttu kookos-riisijuoma :D

  Olen pyrkinyt vähentämään maitotuotteita, viimeisen vuoden aikana, siirryin myös karvisruokavalioon. Kun aina niin limainen olo, kun nautti maitotuotteita. Ja olo huomattavasti parempi kun ainoana normi maitotuotteena on enää rasvaton maito kahvissa, ja silloin tällöin pikku jugurtteja.

  • Joo, mullekin positiivinen ylläri! Nojoo, mulla oli myös tuota limaisuutta ja tuntui oikeen semmonen fiilis et ois tulehdus päällä. Noi on hirveetä kuraa mitä jengille syötetään… Mua kiinnostaa myös kasvisruokavalio paljon mutta oon vaan miettinyt, että mitäs mulle sitten jää kun muutenkin rajoitteita. Eli toistaiseksi lihaa kyllä syödään kanan ja kalkkunan muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta