Minun ihonhoidon ABC

Alkuviikosta kävin kasvohoidossa, joten tähän saumaan ajattelin kirjoitella ihonhoitotuotteistani ja hoitorutiineistani. Olen niistä varmasti useamman kerran kirjoitellutkin mutta koska tuotteet ovat osittain hieman muuttuneet, ajattelin päivitellä tilannetta. Kuten alkuviikosta mainitsin, omaan normaalin ihon ja oikeastaan koskaan en ole joutunut kamppailemaan iho -ongelmien kanssa. Toki aina silloin tällöin putkahtaa finni sinne tai tuonne mutta tällä ikää niitäkään enää harvoin. Normaali iho on yksi syy siihen, että koskaan en ole ihan kauheasti kasvojen ihonhoitoon panostanut. Jos verrataan vaikka nassua ja tukkaa niin mun tukka saa kyllä huomion 100-0! :D Eli hiustuotteisiin olen tykännyt panostaa ja kasvojenhoito purkit ovat yleensä olleet aika edullisimmasta päästä. Parikymppisenä putsasin ihoa milloin milläkin, pelkkä vesikin riitti. Nyt, kun ikää kuitenkin tulee kokoajan lisää ja aletaan lähestymään kolmeakymppiä on pakko hieman skarpata. Kasvohoito oli hyvä alku, jonka jälkeen lupasin panostaa jatkossa myös ihonhoitotuotteisiin. Yhdestä jutusta mun on kuitenkin annettava itselleni propsit! Nimittäin silmänympärysvoidetta olen käyttänyt huolellisesti sieltä 17 -vuotiaasta saakka. ;) 

Ensimmäisenä kasvovoiteet ja seerumit, jotka ovat päivittäisessä tai viikottaisessa käytössäni. Sain taannoin Oriflamelta testattavaksi aivan ihanan tuoteperheen, nimittäin *True perfection -sarjan päivä- ja yövoiteen, sekä seerumin. Kyseinen sarja on itseasiassa tarkoitettu juurikin ikäisilleni, eli vaiheeseen jossa ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä saattaa alkaa ilmaantumaan. Tuotteet sisältävät persikan silkkipuu -uutetta, joka auttaa ehkäisemään ikääntymissen aiheuttamia ihomuutoksia. Tuotesarjassa on mielestäni aivan ihana koostumus, sopivan ohut ja voiteet kuivuvat nopeasti. Käytän sarjan päivävoidetta aina päivisin, eli aamuisin levitän voiteen meikin alle. Iltaisin levitän puhdistetulle iholle yövoiteen ja muutamana iltana viikossa vielä seerumin yövoiteen alle. Olen käyttänyt seerumeita jo muutaman vuoden ajan ja koen niiden olevan korvaamattomia tuotteita muutaman kerran viikossa käytettynä. Seerumihan on ikäänkuin ihonhoidon ”superaine” joka koostumuksensa vuoksi imeytyy iholla syvempiin kerroksiin kuin tavalliset kasvovoiteet. Tämä on siis painava syy sille miksi seerumeita kannattaa käyttää extra ravinteena kasvoille. :) 

Kuten mainitsin, silmänympärysvoidetta olen käyttänyt jo vuosia. Oma kikkakolmoseni on pitää silmänympärysvoide jääkaapissa, jolloin se on aina ihanan viileää. Toimii muuten aika mukavasti väsyneisiin silmänalusiin! Lempparini on jo pidemmältä aikaa ollut *Cliniquen voide, sekä taannoin saamani *Mia Höytö VALO Eye cream. Höytön kosmetiikka on tehty täysin puhtaista raaka-aineista ja se on suomalainen tuotesarja. 

Kasvojen puhdistaminen on itselleni sellainen automaatio jonka teen joka ilta. Aamuisin riittää pelkkä kasvovesi, koska ihoni ei rasvoitu yön aikana juurikaan. Puhdistustuotteina toimii Nivean puhdistusemulsio tai usein jos suihkupesun yhteydessä pesen kasvot niin käytän *Neutrogenan pore & shinea. Kyseinen putsari on siis ikäänkuin kevyt kuorinta, jota voi kuitenkin käyttää ihan päivittäin. Suunnattu rasvaiselle tai sekaiholle mutta ainakaan omaa ihoani ei kuivata ollenkaan vaikken rasvaista ihoa omaakaan. Kuorinnassa on vielä kaikenlisäksi aivan ihana tuoksu! Niin ja piti muuten vielä mainita, että levitän nämä aineet nykyään sillä ”ihonhoidon ihmesienellä” josta kirjoitin ihan oman postauksen taannoin. Jos joku on missannut sen niin kannattaa tsekata postaus täältä

Kasvovesissä olen jo vuosia käyttänyt Niveaa. Olen kokeillut muutakin markettikamaa mutta nämä vaan sopivat parhaiten iholleni. Kasvovesi on mulle sellainen ihan must juttu, sitä ilman en pärjää. Esimerkkinä kesän Kreetan reissu johon unohdin ottaa kasvoveden mukaan ja iho alkoi näyttämään jotenkin samealta ja tuntui ettei se freesaannu kunnolla pelkällä pesulla. Oli siis ihan pakko koluta kaupat ja löytää oma Nivea. :) Aamuisin kasvovesi virkistää kummasti ja saa olon raikkaammaksi, mielestäni myös iho näyttää kirkkaamalle kasvoveden jälkeen. En siis luopuisi ja jos joku ei vielä käytä, niin suosittelen!

Ilman kasvojen säännöllistä pintakuorintaa iho alkaa mielestäni näyttämään paksulta ja samealta. Ihon pintaan kerääntyy kaikkea, joten mielestäni on ehdottoman tärkeää tehdä edes kerran viikossa kunnollinen kuorinta ja kuorinnan jälkeen hyvä naamio. Oma suosikkini kuorinta-aineissa on jo pitkään ollut Herbinan vadelmainen kuorintavoide joka on juuri sopivan hellävarainen mutta kuitenkin kuoriva. Naamiona käytän usein Freemanin naamioita, joista tuo avocado on toiminut mielestäni aika hyvin. No sitten jos haen sellaista kunnon jytyä ihonpuhdistusta niin kuorin kasvot ja levitän naamalle *Glam Glow:n ihmenaamion. Tämä on aika stydiä tavaraa, eli herkkäihoisimmat saattavat säikähtää tuotteen vaikutusta kasvoilla. Mua ainakin ihan nipistelee tämä naamio, niin tujua se on! Mutta lopputulos kymmenen minuutin jälkeen on aika hurmaava… Kunnon Hollywood -meininkiä kuten purkki lupaileekin. :) Tätähän on mainostettu yhdessä sun toisessa blogissa, eli ihan turha tuote taida olla kyseessä. Mä ainakin peukutan! 

Siinä siis kasvojeni ihonhuollon kulmakivet. En välttämättä ole mikään hyvä malliesimerkki tässä ihonhoitoasiassa mutta ehkä minäkin harjaannun vielä vuosien saatossa. :) 

Tuliko teille mieleen jotain tuotteita joita haluaisitte lämmöllä suositella? Etenkin kuorinnat ja naamiot ovat lähellä sydäntäni, joten niitä saa vinkkailla! ;) Mites löytyykö jonkun muun kosmekaapista samoja putiloita kuin minun kaapistani?


* Tuote saatu blogin kautta

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta