Kotitekoinen Red Curry

Rakastan thaikkusafkaa. Omia suosikkejani ovat etenkin green -ja red curryt riisin kera, nams! Noita on onneksi suhteellisen helppo tehdä itsekin vaikka edelleenkin tuntuu ettei se koskaan maistu täysin samalle kuin aidossa thaimaalaisessa… :) Jokaisen kerran jälkeen koen kuitenkin olevani astetta lähempänä sitä ”täydellistä” thaikkumeininkiä, joten tälläkin kertaa onnistuttiin taas hitusen paremmin. 

Me tehtiin eilen ihan kunnon satsi tuota currya, tarkoitus oli kerrankin syödä samaa ruokaa parina päivänä. Meillä ei siis tosiaankaan yleensä ruoka riitä kuin yhdeksi päiväksi… Mies vetää samaa safkaa usein parikin kertaa päivässä, joten siinäpä sitä ollaan. Ostettiinkin tällä kertaa reilun kokoinen satsi broileria, joten kastikkeeseen tuli huomattavasti enemmän ruokaisuutta. Mutta resepti tosiaan onnistuu myös pienemmälläkin määrällä kanaa. Ja sama homma pätee pakaste wok -vihanneksiin, niitä ei ole pakko laittaa. Itse vaan heitin höysteeksi noita, koska satsi oli sen verran suuri ettei tuoreet kasvikset riittäneet. Muutenkaan pilkulleen reseptiä ei ole pakko noudattaa. Mielestäni paras tapa laittaa ruokaa on maistella sitä siinä tehdessä, jonka perusteella löytää sen itselleen parhaan tulisuuden ja maun. Meillä tykätään aika tulisesta, joten koko purkki currytahnaa ei ole ollenkaan liikaa. Jollekin toiselle varmasti riittää hvyin se puolikas.

Chicken Red Curry
700 g broilerin fileesuikaleita (vähempikin riittää)
1/2 inkivääriä
2 paprikaa (punainen ja keltainen)
1 pss thai wok-vihanneksia
1 tlk kookosmaitoa
1/2 lime
loraus kookosöljyä (sulaa)
cashew -pähkinöitä 200 g
(heitin vielä herne-maissi-paprikan jämät sekaan)
Santa Maria punaista currytahnaa 1 prk
Vettä 1-5 dl maun mukaan

*Riisiä oman maun mukaan.

Alkuun laitetaan riisit ja inkivääri keittymään, sekä ruskistetaan broilerin fileesuikaleet. Kun broileri on kypsää ja hieman maustettua, laitetaan se toiseen astiaan odottelemaan ja paistetaan kasvikset kypsiksi. Eli tosiaan sekä pakastevihannekset, että tuoreet vihannekset ja cashewit pannulla kuullotetuiksi. Itse tykkään, että nuo ovat hieman ruskehtavia pinnaltaan. Seuraavaksi yhdistetään kana ja kasvikset samaan suurempaan kattilaan tai kasariin. Sekaan lisätään keitetyt inkiväärin siivut, purkki kookosmaitoa ja haluamansa määrä vettä. Itse tykkään todella paljon curryssa etenkin siitä liemestä, joten laitoin vettä varmaan 4-5 dl. Sekaan kaadetaan vielä purkki currytahnaa ja puolikkaan limen mehut. Lime toimii vielä paremmin vihreässä curryssa mutta voi heittää myös mielestäni tähän punaiseenkin. 

Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan!
Onko joku muukin hurahtanut curryihin?


On my way

4 vastausta artikkeliin “Kotitekoinen Red Curry”

  1. Jes, kiva ruokapostaus! Lähteekin tällä viikolla kokeiluun tämä reseptisi, kiitos vain vinkistä siis :) thaikkuruoka on ihan mielettömän hyvää, tulee vaan tehtyä jokseenkin harvoin, mutta nyt voisi kanssa laittaa isomman satsin kehiin etenkin kun tietää että toinen puoliskokin varmasti tästä tykkää :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta