Kotitekoinen Red Curry
Rakastan thaikkusafkaa. Omia suosikkejani ovat etenkin green -ja red curryt riisin kera, nams! Noita on onneksi suhteellisen helppo tehdä itsekin vaikka edelleenkin tuntuu ettei se koskaan maistu täysin samalle kuin aidossa thaimaalaisessa… 🙂 Jokaisen kerran jälkeen koen kuitenkin olevani astetta lähempänä sitä ”täydellistä” thaikkumeininkiä, joten tälläkin kertaa onnistuttiin taas hitusen paremmin.
Me tehtiin eilen ihan kunnon satsi tuota currya, tarkoitus oli kerrankin syödä samaa ruokaa parina päivänä. Meillä ei siis tosiaankaan yleensä ruoka riitä kuin yhdeksi päiväksi… Mies vetää samaa safkaa usein parikin kertaa päivässä, joten siinäpä sitä ollaan. Ostettiinkin tällä kertaa reilun kokoinen satsi broileria, joten kastikkeeseen tuli huomattavasti enemmän ruokaisuutta. Mutta resepti tosiaan onnistuu myös pienemmälläkin määrällä kanaa. Ja sama homma pätee pakaste wok -vihanneksiin, niitä ei ole pakko laittaa. Itse vaan heitin höysteeksi noita, koska satsi oli sen verran suuri ettei tuoreet kasvikset riittäneet. Muutenkaan pilkulleen reseptiä ei ole pakko noudattaa. Mielestäni paras tapa laittaa ruokaa on maistella sitä siinä tehdessä, jonka perusteella löytää sen itselleen parhaan tulisuuden ja maun. Meillä tykätään aika tulisesta, joten koko purkki currytahnaa ei ole ollenkaan liikaa. Jollekin toiselle varmasti riittää hvyin se puolikas.
Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan!
No nam! Tätä pitää kyllä varmasti kokeilla tulevaisuudessa. 🙂
Juu, suosittelen! Curryt on niin herkkua. 🙂
Jes, kiva ruokapostaus! Lähteekin tällä viikolla kokeiluun tämä reseptisi, kiitos vain vinkistä siis 🙂 thaikkuruoka on ihan mielettömän hyvää, tulee vaan tehtyä jokseenkin harvoin, mutta nyt voisi kanssa laittaa isomman satsin kehiin etenkin kun tietää että toinen puoliskokin varmasti tästä tykkää 😀
Kiva kuulla jos miellytti! 🙂 Ja joo, meillä ainakin tykkäsi kovin. 😉