Syysiltojen herkkupuuro

Mulla oli kesän jälkeen aika pitkä tauko puuron syömisessä. Jostain syystä aamupuuro alkoi tökkimään ja hoksasin, että smoothie aamuisin on se mun juttu. Pitkään olin kokonaan ilman puuroa mutta viime aikoina (johtuuko tästä syksystä?) olen alkanut taas himoitsemaan noita lämpöisiä lautasellisia. Nykyään puuron syöntini eroaa entisestä siten, että syön sen usein iltapalaksi. Huomattavasti parempi vaihtoehto, koska mielestäni puuro unettaa.

Teen puurolautaselliseni aina luomu kaura -hiutaleisiin tai gluteenittomiin hiutaleisiin. Hommalla ei sinällään ole suurta merkitystä kumpaa käyttää, koska molemmat sopivat hyvin herkällekin vatsalle. Useimmat henkilöt, jotka eivät siedä monia viljoja sietävät kuitenkin kauraa. Lisäksi teen puuroni nykyään aina veden sijaan kookos- tai makeuttamattomaan mantelijuomaan ja lisään sekaan erilaisia mausteita. Noilla mausteilla voi juurikin ylläpitää sitä ettei se ala maistumaan puulle. Puuron ei tosiaan tarvitse olla se tuiki tavallinen mehukeiton ja raejuuston kanssa vedettävä litku, vaan sinne voi oikeasti laittaa erilaisia mausteita ja makuja vaikka pysyisikin terveellisellä linjalla.

Joskus aikanaan käytin puurossa aina mansikkahilloa, nykyään en moiseen sokerimössöön koskisi. Suomalaisia pakastemansikoita löytyy ympäri vuoden pakastealtaasta, joten kymmenen kertaa mieluummin käytän niitä kuin valmiita hilloja! Parashan olisi ne oman pakkasen marjat… Lisäksi sinne sekaan voi heittää vaikka banaania, päärynää, kanelia, pähkinöitä, chian -siemeniä, hunajaa, manteleita, maapähkinävoita, erilaisia marjoja jne. Mielikuvitus on vaan rajana. :)

Herkullinen iltapuuro

1 dl kaurahiutaleita (luomu tai gluteeniton)
1 rkl CocoVi Chia -siemeniä (*saatu)
1 banaani
1-2 tl maapähkinävoita
ripaus kanelia (ja piparkakkumaustetta)
2 dl kookos/mantelijuomaa

Puuron päälle:
ripaus kanelia
mansikoita
manteleita/pähkinöitä

Lämmitetään kattilassa puurohiutaleet, chiat, banaani , kaneli ja maapähkinävoi. Kannattaa tosiaan möyssätä jo tässä vaiheessa sekaan banaani, sekä maapähkinävoi jotta nuo imeytyvät puuroon mahdollisimman hyvin (enemmän makua!!). Keittelin kuten tavallistakin puuroa, aina välillä hieman sekoitellen. Lopuksi annoin hautua kannen alla viitisen minuuttia. Nautitaan kera mausteiden. :)
Miten te syötte puuronne? Heitättekö sekaan jotain erikoisuuksia vai menettekö ihan pelkistetyllä linjalla?


On my way

5 vastausta artikkeliin “Syysiltojen herkkupuuro”

 1. – Auringonkukan-, hampun- tai chia-siemeniä
  – kanelia, kardemummaa, vaniljajauhetta
  – maapähkinävoita, hunajaa,taatelisiirappia
  – marjoja, hedelmiä (omena, päärynä, luumu, aprikoosi, mango, kiivi) rusinoita
  Jotain näistä :)

 2. Hahahh,naurattaa tuo ”raejuuston ja mehukeiton kanssa vedettävä litku”,koska ite syön puuroni aina molemmilla,tosin lisänä chiaa ja puolukoita,ja se on parasta mitä tiedän :D ootan aina aamua,että pääsen syömään sen! Tosin nyt yritän keksiä raejuustolle jotain yhtä hyvää maidotonta korvaajaa,vinkkejä?
  Itekin ennen söin puuron aina hillon kanssa ja nyt en voi kuvitellakaan laittavani hilloa puuron,yyh. :D

  • Haha, mä en voi uskoa et joku vetää sitä mielellään!! :D Musta se on vaan aika karseeta… Oon luullut et jengi vetää sitä sen terveellisyyden, en maun vuoksi. :D

 3. Kokeile joskus tehdä vaikka mustikka-chiahilloa ja sitä reilu silmä puuroon :) Haha, mä rakastan myös puuroa raejuustolla, mehukeitolla ja lesitiinillä! En tiiä miks mut hyvää se on. Lisäks käytän aina tattarihiutaleita koska niissä on enemmän makua kuin kaurahiutaleissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta