Ajankäytön pohdintaa

Ihanaa viikonloppua! Lauantai on se päivistä toisiksi paras, joten toivottavasti jokaisella teilläkin on mahdollisuus ottaa rennosti ja käyttää aikaa oikeasti muuhunkin kuin velvollisuuksiin. Olen muutaman kerran aikaisemminkin  kirjoittanut ajankäytöstäni ja siitä kuinka asia aina säännöllisesti minulle harmaita hiuksia aiheuttaa. Viime aikoina on taas päällimmäisenä ollut kiire ja tunne siitä ettei saa tehtyä kaikkea mitä haluaisi ja mikä pahinta, sillä haluamallaan tavalla. Hitsiläinen, mikä siinä oikein onkaan, että ajankäyttö on niin hankalaa? 

Aikataulutatteko te teidän päivänne? Mulla on vähän sellainen heikkous, että työpäivän jälkeen, kun saavun kotiin laiskistun aika mukavasti ja jos olen ajatellut vaikka käyväni salilla ja bloggaavani niin huomaan muutaman tunnin hurahtavan ihan pelkkään ”työpäivästä toipumiseen” eli ihan täysin vaan olemiseen, tekemättä mitään sen hyödyllisempää. Sitten ollaankin jo taas illassa ja tulee super kiire tehdä kaikki jutut ja nukkumaan meno venyy joka taas vaikuttaa seuraavaan päivään. Kierre on valmis… Monet puhuvat esimerkiksi 9-10 tunnin yöunista, että kuinka tärkeää olisi nukkua tuon verran mutta ihan oikeasti, kuka ehtii nukkua noin paljon muuta kuin viikonloppuisin?! Mun kaaliin ei vaan mene… Tietysti yrittäjillä saattaa olla vapaammat aikataulut, kun ei ole sitä 8-16 duunia mutta silti. Jos itse menisin aina nukkumaan yhdeksältä en oikeasti vaan ehtisi tehdä juuri mitään päivän aikana. :D Mietin oikeasti aika kauhulla lapsiperheiden aikataulutusta, kun jo tässä vaiheessa tuntuu ettei aikaa riitä läheskään kaikkeen… 

Tällaiset jutut pohdituttaa ja ehkä ihan hyväkin miettiä aina välillä miten aikansa käyttää. Elämä on sitä millaiseksi sen itse teet ja aika moneen seikkaan ei pysty kukaan muu vaikuttamaan kuin sinä itse. Miten te aikataulutatte elämäänne? Onko muilla samoja aatoksia ja tuntuuko ettei pysty repeämään joka paikkaan? 


Alla yksi päivän asu viime viikolta.

Housut Dr. Denim / Toppi Cubus / Jakku H&M / Laukku H&M / Kello MK
On my way

8 vastausta artikkeliin “Ajankäytön pohdintaa”

 1. Päivärytmisi kuulostaa tosi tutulta, itsekin palaudun aamuvuoroista monta tuntia ja olen valmis esim. salille vasta klo 19-20 aikaan illalla. Välillä se hukka-aika töistäpääsyn ja aktiviteettien alkamisen välissä ahdistaa kun haluaisi saada niin paljon enemmän aikaiseksi… Toisinaan onnistun ajattelemaan, että se palautumisaika on kuitenkin tärkeää, eikä se välttämättä ole laiskuutta, vaan oman jaksamisen kunnioittamista! :)

 2. itse olen huomannut, että nukkumalla 8-9 tuntia yössä energiaa riittää oikeesti koko päiväksi, eikä parin tunnin välikuolemaa duunin jälkeen tarvi! suosittelen, itse havahtunut unen tärkeyteen vasta tänä vuonna. ei haittaa vaikka joutuu meneen aikasin nukkuun, kun kaikki ei mee aina väsymyksen takia pieleen :D ja treenitkin sujuu :)

  • Mä varmaan menisinkin mutta sitten kärsii meidän yhteiselo… Yksiössä, kun vielä asutaan joutuisin sulkemaan valot ja kaikki jo niin varhain. Mies meinaan tykkää valvoa hieman pidempään…

 3. Mielestäni tuo lepoaika töiden jälkeen on varsin hyvä, koska ihminen tarvitsee myös sitä olemista :) varsinkin jo sitä lepoa kokee tarvitsevansa! Mulla päivää rytmittää esimerkiksi ryhmäliikuntatuntien aikataulut, niistä kun ei voi myöhästyä ;) jos pääsen neljältä töistä, tähtään siihen että ehdin kotona syömään välipalaa, jonka jälkeen lähden harrastuksien pariin lähes samantien tai hetken levon jälkeen. Sitten kun tuun sieltä, teen ruoan joka valmistuu nopeasti ja muut iltahommat. Tän jälkeen pyrin vaan rauhoittumaan, helposti oon jo puoli kymmenen aikaan sängyssä lukemassa:) en seuraa televisiota ym. Ne ovat mielestäni aikamoisia aikasyöppöjä! Toi oli siis mun normaali arkipäivä, tosin noikin vaihtelee, esim kun en mene treenaamaan. Niinä päivinä hoitelen tärkeitä asioita ja muita velvollisuuksia kaupungilla ym. Mun mielestä jutun ydin onkin siinä, ettei kasaa kaikkia tehtäviä yhdelle päivälle, silloin juoksee paikasta toiseen, hommat tulee hoidettua puoliteholla ja koko ajan on tunne ettei oo saanu mitään aikaiseksi.. Huh tulipas avauduttua :D energistä joulun odotusta sulle !

  • Sulla on selkeästi hyvin organisoitu päivä. :) Ryhmäliikunnat tosiaan pitää aikataulun kasassa. ;) Nimim. kokemusta löytyy. Nykyään pyrin yleensä salille jo ennen kasia jottei mene koko ilta ihan ”hukkaan”. Jossain vaiheessa treenasin aamuisin mutta olin tosiaan jo kympiltä niin poikki, ettei mitään rajaa. Meillä taas kärsi parisuhde siitä, liian erilaiset rytmit…

   Mutta eiköhän tämä tästä! Kokoajan mennään kevättä kohden. ;D Oikein hyvää loppuvuotta sinnekin!

 4. Oi jutta,mitä huulipunaa sulla on näissä kuvissa vai onko huulesi luonnollisesti noin ihanan väriset???:))

  • No eivät valitettavasti. Puna on Lumenen Wild Rose puna, sävy 91. Ihan super ihana nude!! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta