Gluteeniton ja maidoton banaanileipä
Mun on jo todella pitkään tehnyt mieli tehdä banaanileipää mutta tietenkin gluteenittomana ja maidottomana versiona. Teen nykyään oikeastaan kerran viikossa kotitekoisia sämpylöitä ja olenkin oppinut aika hyvin yhdistelemään erilaisia gluteenittomia jauhoja ja muita aineosia. Jonkun verran tulee tietenkin googleteltua ja haettua eri resepteistä inspiraatiota mutta eniten tykkään tehdä hieman soveltaen. Inhoan nimittäin reseptien noudattamista, mielestäni on paljon kivempi maistella ja samalla heitellä sekaan aineita. 😀 Tämä on tavallaan todella huono tapa, koska sitten ei koskaan muista paljonko on mitäkin laittanut. Noh, onneksi olen oppinut pitämään edes hieman kirjaa jolloin saan tänne blogiinkin näitä reseptejä. 🙂
Tänään meidän keittiössä valmistui suhteellisen helppo ja nopea banaanileipä, joka on tosiaan täysin maidoton ja viljaton. Sopii siis erinomaisesti erityisruokavaliota noudattaville henkilöille. Taikinan teko oli todella nopeaa mutta paistaminen vei vähän enemmän aikaa kuin jos tekisi tavallisia sämpylöitä. Odotus kuitenkin palkittiin, nimittäin tuotos onnistui todella kivasti. Itse rakastan makeaa ja siksi tällainen hieman banaaninen ja makeaan menevä leipä ei ole ollenkaan huono juttu. Nams, tätä tulen tekemään vähintään vuoroviikoin. Vaihtelu virkistää!
Lisäksi leipä ei ollut kypsä sisältä vaikka se oli uunissa sen 1,5h. Onko toinen banaanileipäohjeesi mielestäsi parempi?
Oletko saanut leivän aina onnistumaan tällä reseptillä? Tein leivän mantelimaitoon. Uunissa ollessaan leipä turposi ja keräsi ilmaa sisälleen ja sitten läsähti. Kuori jäi ikäänkuin irralliseksi muusta leivästä.paistoin ohjeen mukaan ja jätin vielä 45 min sammutettuun uuniin. Kuvassa leipä näyttää tiiviiltä ja kuori rapealta, minulla se on kumimainen. ?