Hotellimme Riiassa

Vielä palailen Riian matkaamme, josta on jo taas hujauksessa kulunutkin yli viikko. Kirjoittelin viime viikolla matkapostausta ja lupasin erikseen vielä kirjoittaa majoittumisesta. Riiassahan on todella paljon kivoja hotelleja tarjolla, joten mielestäni oli jotenkin kovin hankala valita mikä nyt olisi sitten sopivin. Itse halusin majoituksen ehdottomasti Vanhasta Kaupungista, joten sieltä hotelleja pääasiassa tsekkailin. Mitä oikeasti Rooman reissullamme opin, hotellilla on kuitenkin aika suuri merkitys. Ainakin tällä ikää. ;) Se, että saa majoittua puhtaassa huoneessa ja nukkua lakanoissa joissa ei ole mitään ylimääräisiä asukkaita on aika tärkeää. Myös kunnon aamiainen merkkaa ja mieluummin sitä jopa maksaa hieman extraa jotta saa aloittaa päivän siellä aamiasbuffetissa. Yleensä ulkomailla tuo aamiainen ei kylläkään paljoa maksa tai sitten se jopa kuuluu hotellipakettiin.

Itse tykästyin kovasti ihan Vanhan Kaupungin ytimessä sijaitsevaan Royal Square Hotel & Suites:iin. Viiden tähden hotelli joka vaikutti kaikin puolin mukavalle. Sijainti tosiaan aivan täydellinen, aamiainen kuuluu hintaan, wifi koko hotellissa (joka on myöskin mielestäni yksi hotellin ehto), sekä pienenä extrana saunatilat joissa on myös poreamme. Hotelli on myöskin Trip Advisorin palkitsema vuonna 2013 mikä sai ainakin minut luottamaan hotellin tasoon entistä enemmän. Mies on nimittäin kova käyttämään kyseistä palvelua ja noihin suosituksiin ei ole koskaan tarvinnut pettyä.

Kahden hengen huoneemme oli todella siisti. Varusteltu mukavalla pedillä, suurilla avarilla ikkunoilla, ilmastoinnilla ja kylpyammeellisella kylpyhuoneella. Koska vietimme mieheni syntymäpäivä -viikonloppua oli hotelli muistanut meitä pullolla Riialaista sampanjaa. Tuo oli ihana ele. :) Lisäksi wifi tosiaan toimi erinomaisesti myöskin hotellihuoneessa mikä on tuntunut olevan harvinaista herkkua ulkomailla. 

Mehän muuten matkustettiin pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, joten pakkaaminen oli hieman haasteellista. Tuossa matkalaukuttomassa matkustuksessa on kuitenkin oma helppoutensa. Ei tarvitse odotella ruumasta saapuvia laukkuja, saatika pelätä oman kassin hukkumista. Kosmetiikkaakin saa nykyään todella hyvin matkakokoina, joten sitäkään ongelmaa ei ole. Itse otin mukaani blogin kautta saamiani minituotteita ja kas kummaa sieltä löytyikin uusi kuivashampoo suosikki! Myös nuo pienet Louis Widmerin matkakokoiset voiteet, puhdistusaineet ja kasvovedet pelastivat matkani. Kreetan matkalla meinaan huomasin, että jos joku puhdistuksen palasista uupuu, eivät kasvot ole enää yhtä ”hehkeät” (tuolloin mulla jäi siis kasvovesi matkasta). Siispä vaikka kyseessä onkin pelkkä viikonloppuloma on mukaan silti mukava ottaa ihan koko konkkaronkka ihonhoitotuotteita ja mikä parasta minikokoisina jolloin ne eivät paljon paina.

Hotellissamme oli mahdollista varata tunniksi kerrallaan privaatti saunatila jossa oli saunan lisäksi aivan ihana poreamme. Mikäs sen mukavempaa kuin kaupungilla pyörimisen päätteeksi rentoutua poreammeessa? Rakastan kylpemistä ja mies saunomista, joten lomalla on aivan ihana nautiskella tuollaisesta luxuksesta. Meillähän ei ole siis omaa saunaa, eikä ammetta ja taloyhtiössäkään ei ole saunaa vielä hetkiin. On se muuten jännä miten lämpö ja vesi elementteinä voivatkin rentouttaa niin kovin. Tuon pienen ”spa-hetken” jälkeen oli aika rentoutunut fiilis ja mietittiinkin etteipä sitä enää mitään hierontoja kaipaisikaan. Mulla oli siis alkuun haaveena ottaa joku hoitopaketti Riialaisin hinnoin. 

Kuten jo tekstin alussa mainitsin, aamiainen on mielestäni todella tärkeä juttu hotellia valittaessa. Kun aamulla on mahdollisuus syödä kunnon aamiainen, ei sitä tarvitse olla heti kaupungilta ruokaa metsästämässä. Me jaksettiin valehtelematta hotellin buffetilla ihan sinne iltapäivään saakka vallan mainiosti. Tarjolla oli kattava arsenaali aamias -herkkuja ja valikoimaa hyvin moneen makuun, myös puuroa oli saatavilla. Kokonaisuus oli ns. skandinaavistyylinen eli oli hyvin helppo syödä, kun tarjolla oli meidän makuun istuvia ruokia. 

Kiteytettynä, jos joku miettii mihin Riian Vanhassa Kaupungissa majoittua niin tässä teille oiva vaihtoehto! Olimme todella tyytyväisiä Royal Square -hotelliin. Palvelu oli aivan erinomaista ja erityisesti aamiaisella pyörineille tarjoilijoille suur kiitos! Heidän hymynsä ja iloisuutensa oli kovin tarttuvaa. :) Muutenkin hotellin siisti yleisilme ja toimivuus merkkasi meille paljon. Lomamme oli onnistunut!

Royal Square Hotel & Suites
3 a Kalku Str., Riga, LV1050
Latvia
Lisätiedot ja suorat varaukset täältä

* Hotelli saatu blogin kautta sopimushinnalla

On my way

9 vastausta artikkeliin “Hotellimme Riiassa”

  1. Tuttu hotelli! Valittiin toi kans Riikaan mennessä Trip Advisorin kautta. :)

  2. Voi että nää kielipoliisi-anonyymit, aika hellyyttäviä! Aina keskittyen postauksessa olennaiseen… :)

    Mutta todella siistin näköinen tuo teidän hotelli. Nämä sun matkapostaukset on aina mukavaa luettavaa, vaikkeivät teekään matkakuumeelle ihan parasta ;D Pusuja!

    • Jep ja vielä, kun tämä kyseinen henkilö ei voi edes tarkistaa asiaa jostain ennen kuin tulee viisastelemaan. :D Joillain ei vissiin todella ole muuta puuhaa… :)

      Ja kiitos, tosi kiva kuulla! :) Mustakin on kiva lukea muiden matkajuttuja. Yleensä ennen reissua googlaankin ja tsekkaan ekana kohteesta kirjoittaneet blogit. Saa kummasti vinkkiä! :)

  3. Hei! Kaivelin vanhoja postauksia sulta kun muistin, että olit joskus Riiassa! Olen lähdössä sinne ensi vuoden alussa poikaystäväni kanssa. Saisinko kysyä sinulta, että mitä mieltä olet siitä Radisson blue hotellista majoituspaikkana missä on se skyline näköalaravintola? Muistatko sijaitseeko se hyvällä kohdalla ja vaikuttiko kivalta paikalta? Super isot kiitokset vastauksista! Sinua on aina niin kiva lukea<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta