Monday facts

1. Juon todella harvoin juomani loppuun (poikkeuksena valkkari, heheh). Aina kupin pohjalle jää sellaiset muutama sentti ja yleensä kahvissa tai teessä jopa puolet.

2. Inhoan siivoamista, siis todella inhoan. Mieskään ei tuota puuhaa rakasta, joten tämän vuoksi meillä on nyt suuressa harkinnassa siivoojan hankkiminen kerran viikkoon. Saa vinkata jos tiedossa suhteellisen edullisen mutta luotettava tyyppi!

3. Mulla on tällä hetkellä aika surkea vastustuskyky. En tiedä johtuuko se siitä mitä vatsani on kokenut tämän vuoden aikana vai mistä. Myös ne vahvat vitamiinit joita hankin keväällä ovat loppu, joten kipinkapin ostettava uudet tilalle! 

4. Olen siinä mielessä todella herkkä, että jos nukun alle kuuden tunnin yöunet olen ihan krapulassa. Siis kirjaimellisesti. 😀 Kuuden tunnin yöunilla selviän nipin napin, joten ihan minimi itselleni on se 7 tuntia. Nykyään yleensä tulee joka yö nukuttua sellaiset 7-7,5 h. Viikonloppuisin nukun 9-10 tuntia. Enemmänkin voisi nukkua, tiedetään…

5. Tykkään todella paljon appelsiineista mutta inhoan niiden kuorimista. Yleensä nuo meinaan aina purskahtelevat ja valuvat jolloin kädet ja pöydät ovat ihan tahmaisessa appesiinimehussa. Yök.

6. Mulle ei ole väliä pesenkö suihkussa miesten vai naisten suihkugeelillä. Miesten suihkugeeleissä on mielestäni myös aivan ihania tuoksuja, outoa tai ei. 🙂

7. Tykkään ostaa naistenlehtiä mutta yleensä ne jäävät multa silti lukematta. Silmäilen ne parhaat palat vartissa ja that`s it. Poikkeus on auringonotto jolloin sulla ei ole mitään muuta tekemistä kuin lukea. Tämä on syy miksi vältän lehtihyllyä ja selailen mieluummin blogeja.

8. Tänä vuodenaikana meillä palaa joka päivä kynttilöitä. Rakastan niiden tuomaa pehmeää valoa ja tunnelmaa.

9. Olen todella herkkä. Loukkaannun ja pahoitan mieleni hyvin helposti vaikken sitä välttämättä kaikille näytäkään. Lisäksi olen aikamoinen itkupilli. Välillä ihan ärsyttää, kun herkistyn niin helposti. Purenkin usein hammasta pillityksen sijaan. 🙂

10. Nypin kulmakarvani todella harvoin. Siis tyyliin kerran kuussa jos silloinkaan… Jostain syystä mun kulmakarvat ovat kyllä aika paksut mutta hajakarvoja ei kasva mitenkään häiritsevästi. Karva kasvaa vaan pääosin niille toivotuille alueille. 😀

Oliko osuvia faktoja? 🙂

Kommentit (12)
  1. Anna miehesi itse siivota omat tavaransa ja vaatteensa! Aikaa se voi viedä ennenkuin oppii tavoille, mutta on hyväksi todettu keino :D. Vaatii sinulta kyllä kärsivällisyyttä ;). Ninni

    1. Oma pää ei kyllä kestä sitä sotkua. 😀 Oon tainnut opettaa liian hyvälle… 😉

  2. Mulla on hyvä vinkki koskien tuota siivousta, kannattaa oikeasti kokeilla. Itse olin vuosia sitten aikamoinen sottapytty. Pidin kerran viikossa siivouspäivän ja siihen meni tosiaan tunteja, vaikka neliömäärä oli pieni. Olen huomannut sen johtuvan siitä, että kun päästää asunnon pikku hiljaa sotkuun niin tosiaan se siivoaminen vie aikaa.

    Ajan myötä muutin tapani. Asun nyt n. 20 neliöisessä asunnossa, joka ei ole koskaan sotkuinen. Minulla ei koskaan mene aikaa siivoamiseen yli varttia, sillä pidän sen siistinä joka päivä.

    Jos viitsitte edes yrittää, huomaatte kuinka helppoa tämä on! IHanaa nykyään, ettei lähes koskaan tarvitse siivota 😉 Tässä vähän ohjeita:

    Kun tulet kotiin ja mukanasi on tavaroita, kassi täynnä kamaa jne -> pura tavarat heti ja järjestele! Tiedän, tuntuu rasittavalta välillä, mutta oikeasti, siinä menee muutama minuutti.

    Älä viljele tavaroita ympäriinsä, vaan sijoita ne aina paikoilleen. Älä jätä tavaroita lojumaan, vaan joka kerta siivoa jälkesi, mitä ikinä teetkin. (Tämäkin kestää yleensä muutaman sekunnin, kun esimerkiksi kynsilakat vie lakkauksen jälkeen takas paikoilleen, astiat tiskaa heti syönnin jälkeen jne.. tämä pätee kaikessa). Kun läikytät tiskipöydälle puuroa, pudotat murusia lattialle jne putsaa ne heti. Silloin lauantai-aamuna ei odota likainen keittiön pöytä 🙂

    Yleensä syöt ruuan yhdeltä lautaselta ja juot yhdestä lasista. Niiden tiskaamiseen menee alle minuutti. Kun sen tekee heti, ei koskaan kasaannu tiskivuorta, jonka tiskaamiseen menee sitten aikaa, kun niitä on paljon.

    Tee tietyt askareet aina yksittäin, kun sinulla on esimerkiksi vartti aikaa. Se on niin helppoa vaikka illalla jossain vaiheessa nopeasti putsata vessanpönttö ja muut vessan pinnat. 10 min ja se on tehty. Imuroi toisena päivänä, ei kestä yksiössä kuin 5 minuuttia. Petivaatteet vaihtaa nopeasti viidessä minuutissa jokin päivä ennen nukkumaan menoa.

    Loppupeleissä siivoat muutaman minuutin joka ikinen päivä ja et joudu enää koskaan tekemään pitkiä viikonloppusiivouksia(mattojen hakkaaminen jne eri.)

    Asunnon siistinä pitäminen on oikeasti naurettavan helppoa, kun tuon yllä olevan sisäistää. Kuulostaa työläältä, mutta ei ole! Se lähtee arjen tavoista. Jos aina riisuessasi jätät vaatteet lojumaan, etkä laita heti kaappiin, on viikon lopulla asunto täynnä erilaisia tavarakertymiä 😀 Loppupeleissä esimerkiksi vaatteen viikkaaminen suoraan kaappiin kestää yhtä kauan kun kävellä muutama askel tuolille ja jättää ne siihen.

    1. Helpommin sanottu kuin tehty 😀 Itselleni kyllä, mutta kun mies vielä sisäistäisi tuon samaisen asian… ;))

    2. No näinpä. Mä siis siivoan pääosin miehen jälkiä… 😉 Eikä auta jos sanoo et laita vaate kaappiin, noup. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *