Joululahjavinkki miehelle

Monen mielestä miehelle on todella hankala hankkia lahjoja. Etenkin joulut ovat se tyttöystävien ja äitien pahin murheenkryyni jolloin pitäisi suoraan sanoen nyhjästä tyhjästä. Mulle tuo lahjan hankinta on mieheni kohdalla aina ollut hyvin helppoa, sillä tiedän mistä hän pitää. Hankaluuksia on kuitenkin lähes aina poikkeuksetta tuottanut isä, jolle on maailman vaikein ostaa mitään. Useampana jouluna lahja onkin ollut Tiede -lehti puoleksi vuodeksi tai joku muu vastaava. Moni kuitenkin varmaan tänäkin jouluna on tämän saman kysymyksen äärellä ja miettii mitä ihmettä sitä ostaisi… 

Saatiin joku aika sitten Remingtonilta lahjaksi miesten hiustenleikkuukone. Kyseessä on siis ns. äijäleikkuri, joka on jo itsessään kasattu maskuliiniseen työkalupakkiin. Mielestäni tässä on erinomainen lahjavinkki niille äijien äijille, jotka eivät suostu käymään parturissa. :D Tuohan siis on aika yleistä, ei haluta tuhlata rahaa ”turhaan”, kun homman voi hoitaa kotonakin. Näin siis myös meilläkin. ;) Tosin mieheni hiustyyli on sellainen, että sen saa helposti siistittyä kotosalla. Minä oikeastaan poikkeuksetta toimin parturin apulaisena ja siistin tukan etenkin takaosasta. En itseasiassa yhtään tykkää tuosta puuhasta mutta pakkohan se on apuna olla… Sakun entinen hiuskone oli vielä kaiken lisäksi niin surkea tehoiltaan, että sillä sai jyystää päätä puoli tuntia saadakseen edes jotain jälkeä… Äijäleikkuri onkin nyt meidän perheen pelastus! 

Laitteessa tulee mukana itse leikkuri (hyvin maskuliininen sellainen) ja useampi vaihtopää joilla voi säätää pituutta (1mm-25mm). Lisäksi mukana tulee sivuttaisterät, joilla on helpompi leikata korvan vierustat. Masinassa on ladattava akku joka muuten kestää hyvin pitkään (meillä ei vielä kertaakaan tarvinnut ladata vaikka leikattu jo useamman kerran) ja tehojahan tässä on myöskin aika äijämäisesti. Oikeasti ensimmäisen kerran, kun laitetta käynnistelin olin ihan varma, että kyseessä on joku vähintäänkin pora… :D Leikkuri on myös todella helppokäyttöinen ja ”miehen käteen sopiva”. 

Sen verran mitä olen itse leikkuria käyttänyt, sekä sivusta operaatiota seurannut niin pakko sanoa, että plussaa kone saa etenkin siitä leikkuu tehosta ja jäljestä. Kun entisellä koneella joutui vetämään saman kohdan moneen otteeseen niin tällä saa kerta heitolla sen saman lopputuloksen. Me ollaan pääosin käytetty lyhyttä terää ja tehty tuollaista sänkeä. Mun on todella vaikea leikata taas sitten tuota hieman pidempää päälliosaa, koska en ole kampaaja. Olen koittanut katsoa joitain videoita netistä kuinka tuota saisi muotoiltua mutta pakko sanoa, että joka kerta se on yhtä hankalaa. :D Aina saman kysymyksen äärellä parturoinnin loppuvaiheessa. Jos jollain on jotain hyvää vinkkiä tai selkeää videolinkkiä niin antaa tulla! Kone varmasti toimii tuohonkin loistavasti kunhan nämä käyttäjät vaan oppisivat oikean taktiikan. ;)
Jos jollakin kiinnostus heräsi kyseistä laitetta kohtaan niin leikkuria on löytynyt kauppojen hyllyiltä jo lokakuun alusta saakka ovh hintaan 99,95 € . Kaupat, jotka tuota myyvät ovat ainakin Stockmann, Sokos ja Prisma. 

* Leikkuri saatu blogin kautta testattavaksi

On my way

4 vastausta artikkeliin “Joululahjavinkki miehelle”

  1. En tiedä tuleeko tästä kovin selkeä selitys mutta yritetään kumminkin. Päälliosan leikkaamisessa kannattaa erottaa pieni kaistale otsalta keskeltä taaksepäin ja leikata siihen se mitta, minkä haluaa koko päälliosaan. Se varmistaa että mittaeroja ei pääse tulemaan. Riippuen tietenkin tykkääkö tasapitkästä, mutta muotoilusakset ja reippaasti ohentaminen (riippuen tietenkin hiusmassasta) on ananasta leikatessa aika kova sana, en tiedä omistatko muotoilusaksia. Kaistaleen leikattuasi leikkaat hiukset kaistaleen molemmin puolin vaakana ja otat sormien väliin mukaan leikkaamaasi mittapituutta, ja leikkaat sen mukaan :-) Muotoilusaksilla tulee aina parempaa jälkeä, normisaksilla terävämpää ja ei niin hyvännäköistä mielestäni. Ohennus muotoilusaksilla on siis pääosassa, mutta toki lyhennystä voi ei-ammattilainenkin aina tehdä esim. kertomallani tekniikalla :-) Toivottavasti auttoi edes vähän ja selityksestäni sai selkoa. T. Parturi-Kampaaja :-)

    • Moikka! Ja kiitos, koitan havainnollistaa tuota seuraavalla leikkuukerralla! Voisin kuvitella, että osaisin sen tuosta tehdäkin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta