Tukkavitskut

Tämän viikonlopun postaukset alkavat hiusasialla. Kuten kirjoittelin joskus viime talvena, koin pillereiden vaihdon seurauksena aikamoisen hiuskadon ja tukkaa lähti tukuttain. Tämä siis yleinen oire monilla, jotka ovat siirtyneet minipillereihin… Lopetin pillerit heti, kun tajusin tuon asiayhteyden ja oikeasti hiustenlähtö loppui muutaman viikon kuluessa tuosta pois vaihdosta. Hormonit ovat kyllä aika karsea juttu ja edelleen mietin e-pillereille vaihtoehtoa mutta niistä ehkä sitten joku kerta taas toisessa postauksessa.

Kun tukkaa lähti, luonnollisesti se myös oheni ja ennen niin paksu lettini muuttui puolet ohuemmaksi. Olin oikeasti todella paniikissa, koska tukka on aina ollut itselleni tärkeä ja olin tottunut siihen ettei sen kanssa tarvitse kamppailla. Yhtäkkiä jouduinkin pelkäämään kaljuuntumista, jes. Tuon minejen lopetuksen jälkeen söin kolmen kuukauden Priorin -kuurin jonka uskon osittain auttaneen hiusten kasvussa ja paksuuntumisessa. Tietenkin noita asiayhteyksiä on yleensä hyvin hankala paikantaa, eli koskaan ei voi oikeastaan varmaksi tietää onko se tukka nyt kasvanut juuri tuon kuurin seurauksena. Uskon kuitenkin siihen, että hiuksille tarkoitetut extra pilsut eivät voi olla ainakaan pahasta. Se, että saa vähän extra biotiinia on ihan varmasti täysin ok vaikkeivät ne pillerit 100 % imeytyisikään… Kuulin muuten tässä äidiltäni hullun jutun, eli henkilö joka on ennen vetänyt D:tä purkista kokeili suihkutettavaa D:tä ja oli kokenut olossaan ihan huomattavan muutoksen. Eli siis kuinka paljon syömistämme vitamiinipillereistä oikeasti imeytyy kehoomme, niinpä! Haluan kyllä itse ehdottomasti kokeilla noita suihkeita, jotka suihkutetaan suoraan suun limakalvoille ja täten vaikutukset menevät varmemmin perille. 

Nojoo mutta takaisin hiuksiin. :) Eli Priorinin jälkeen söin kuukauden satsin *Swiss Clinicin Beauty Pearls -kapseleita, jonka jälkeen testasin Ladyvitan Beauty -hiusravinnetta. Tällä hetkellä on tyyliin vika liuska menossa tuota Ladyvitaa mutta en oikein osaa sanoa ovatko nämä kaksi nyt sen koommin toimineet. Molempia pitäisi varmaan syödä pidempi aika jotta tulokset huomaisi tai osaisi sanoa varmaksi. Tukka kyllä kasvaa mutta toisaalta sen kasvun kanssa mulla ei ole koskaan ollut ongelmia, vähintään se sentti kuussa tulee lisäpituutta.

Olen todella paljon miettinyt niitä raskausvitamiineja ja jopa eläinten biotiinia, sitä tosin vähän enemmän vielä epäillen… Eli mitäs nyt sitten seuraavaksi? Jatkanko tuolla Ladyvitalla vai ostanko kenties Ladyvita Mamaa? :D Onko teillä kokemuksia noista erilaisista raskausvitamiineista tai jopa eläinten biotiinista? Kertokaahan oma suosikkinne suun kautta nautittavista tukkavitskuista?! Myös Priorin on tietysti yksi vaihtoehto mutta sen hintavuuden vuoksi olen vielä jäänyt empimään. Jos löytyisi joku hieman edullisempi toimiva vaihtoehto?!

Kiitos muuten jo etukäteen vastauksista! On ihan mahtavaa omata tällainen kanava jota kautta tietää saavansa neuvoja. :)

* Mainoslinkki

On my way

19 vastausta artikkeliin “Tukkavitskut”

 1. Biotiini strong hair&nail on ollut ainakin hyvä. Saa Stockalta ja apteekista, sellainen vaaleansinivalkoinen laatikko. Joskus vertailin, että siinä olisi saman verran biotiiniä kuin siinä eläimille tarkoitetussa.. :)

  • Se on ollut kyllä loistava! Tukka ja kynnet vahvistuneet huomattavasti :) Eikä maksa kuin jotain 10-15e, riippuu vähän mistä ostaa.

  • Ite oon syöny tota samaa Strong Hair&Nail -ravinnetta jo reilun vuoden. Hinta on oikeestaan aina 13-15€, paketissa pillereitä on 60. Biotiinia siinä on huomattavasti enemmän muihin kilpaileviin ravinteisiin nähden (muilla puhutaan nano- tai mikrogrammoista, mutta SH&N-ravinteessa milligrammoista!)

   Tykkään, kynnet o vahvistunu ja kasvaa ihanan nopeesti. Katkee välillä, mut taitaa olla joku ominaispiirre. Mut ei oo iso menetys. Muutamassa viikossa ne on takasin tullu.
   Kuvista katottuna tukkaki o tuuheentunut, vaikken osaakaan sanoo onko kyse ravinteiden voimasta.

 2. Lisäravinnetta pitäisi syödä vähintään 3-6 kk, ennen kuin mahdollisen vaikutuksen näkee – Ja se vaikutus näkyy vain uudessa kasvussa, ei pituuksissa.

  • Kyllä. :) Eikä kukaan mielestäni puhunut pituuksien tuuhenemisesta… Eli toki tuon ymmärrän. :)

 3. Hei kiitos, nyt selvis minkä takii oon kohta ihan kalju! ne pirun minipillerit mitä oon kohta puol vuotta syöny, taijankii lopettaa ne saman tien!

  • Joo mä kerkisin syödä kolme kuukautta kunnes sitä tukkaa alkoi tippumaan… Karseita! Tosin kyllä mua tämä e-pilsujenkin syönti vähän ketuttaa…

 4. Söin Piimaxin biotiini kapselei ja koko keho rupes kukkii.. Olin ihan finneillä! Ja normaalisti en ole! Lopetin kun tajusin ja silti niitä pukkasi tulemaan jonkin ajan ja nyt on rauhottunu :/ En uskalla kokella enään.. Olin netistä kyllä lukenut että näin voi käydä ja ajattelin että kestän sen mutta ei, en pystyny. Jalatki oli ihan täynnä finnejä!

 5. Mä tilaan Priorinia Saksasta, semmosesta nettiapteekista, kun Apo-rot. Priorin on siellä puolet halvempaa. :) Toimitus tulee muutamassa viikossa eikä ikinä ole ollut mitään ongelmia. :) -Noora-

  • Okei! Miten sä oot kyseisen tuotteen kokenut? Oot kuitenkin ilmeisesti pidempään syönyt sitä?

  • Oon syönyt varmaan jo 2-3 vuotta melkeimpä jokaikinen päivä. Mulla se toimii; hiusraja on tullut alemmaksi ja niskahiuksia kasvaa alempana eli oletettavasti myös muualla kasvaa lisää hiuksia. Siinä sivussa myös esim. jalkakarvat kasvaa kovaa vauhtia, joka nyt ei ollut ihan toivottua. :D Toivottavasti löydät sulle sopivan vitamiinin! :)

  • Hei onko se Priorinin tilaamine Apo-rotista laillista? Käsittääkseni Priorin on ravintolisä eikä lääke. Onko sen tilaamisessa jotain rajoituksia?

 6. Onko sulla koskaa ollu pidennyksiä?? Mulla on ollut noin vuoden nyt putkeen, aina välillä toki käynyt laitattamassa uudestaan , mutta nyt totesin että saa riittää! Oma tukka tuntuu vaan harvenevan mitä kauemmin niitä pitää, tuntuu että oma tukka katkennut paljon pidennyksien kohdalta ja siksi pidennyksiäkin lähti irti vähän väliä (sinettipidennykset ollut aina) …. Todella ohut ja hennon oloinen tukka tällä hetkellä ja mietin että mikä voisi auttaa, ajattelin nyt sitten kokeilla tuota Biotiini strong hair&nail jos vaikka vähän vauhdittais uusien hiuksien kasvua…
  Toki tiedän että oma tukka tuntuu ohuelta myös sen takia kun järkyttävä nippu pidennyksiä lähti pois, mutta kyllä se on todella ohentunut pidennyksien myötä…

  • Oli joskus pari vuotta tyyliin 21-23 vuotiaana. Mulla tosin pidennykset parantivat tukan kuntoa mikä on aika hassua. :D Ja mulla oli teipit. Oon kuullut sineteistä huonoa, eli ota pois!! Kokeile vaikka niitä klipsejä jolloin oma tukka saa hengittää yöt ainakin. Ja vitamiinit kanssa kehiin. En haluu pelotella mut oon kuullut sinettikaljuista, kuinka jengillä on tullut kaljuja läikkiä. :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta