Treenin jälkeen

Juotteko te palautusjuomia? Itse olen aina ollut hyvin skeptinen noiden suhteen ja kyseenalaistanut koko jauhearsenaalia. Tekevätkö ne oikeasti sen mitä lupaavat vai voisiko kuitenkin tavallinen ruoka olla parempi palauttava? Tai vaikka smoothie jossa on luonnonmukaista proteiinia? Ovatko proteiinijauheet pelkkää rahastusta?

Omakohtainen kokemukseni palautusjauheisiin on se etten ole oikein koskaan oppinut niitä käyttämään. Olen yrittänyt, maistanut varmaan kymmentä eri makua ja koittanut totutella. Niin veden kuin maidonkin kanssa (silloin, kun sitä vielä join). Mutta ei vaan toimi. Joku maku noissa kaikissa saa mut lähinnä huonovointiseksi ja varsinkin nykyään, kun vatsa on herkkä niin jo pelkkä niiden sisältämä makeutusaineiden määrä kauhistuttaa. Kokeilin tässä taannoin viikolla pitkästä aikaa yhtä uutta makua ja ugh, en vaan saa alas! Onneksi kaapista löytyy CocoVi:n herne -ja riisiproteiinia jotka ovat luonnonmukaisia proteiinijauheita ja mikä parasta, myös makeuttamattomia. Makeutta voi sitten hakea juuri hunajalla ja hedelmillä, sekä marjoilla eikä tarvitse vetää mitään keinotekoista shaissea. 

Voi tosin olla, että tuollaisessa omatekoisessa smoothiessa ei nyt suhteessa ole kaikkia aineita samat määrät kuin valmiissa mutta itselleni (tavallliselle treenaajalle) tuolla ei niin suurta merkitystä ole. Mulle on oikeasti kymmenen kertaa tärkeämpää, että se mitä suustani alas laitan maistuu hyvälle ja etten ala voimaan pahoin sen jälkeen. Lisäksi tärkeää on se, että tiedän oikeasti mitä juomani palautusjuoma sisältää. Voiko valmiista palkkarijauheesta oikeasti sanoa ihan samaa? 

Itselleni aika tavallinen treenin jälkeen juotava setti on jonkunlainen smoothie, joka sisältää CocoVi:n luomu riisi -tai herneprodea. Lisäksi seassa on marjoja, hedelmiä, avocadoa, pähkinöitä, superfoodeja jne. Alla yksi esimerkki resepti hyvin tyypillisestä juomasta jonka treenien jälkeen vedän. 

Mansikka-kiwi-banaani smoothie

1 banaani
1 kiwi
200 g suomalaisia luomu mansikoita
2 rkl luomuprodea (riisi tai herne)
muutama siivu inkivääriä
kourallinen kuorittuja manteleita
kourallinen cashew -pähkinöitä
loraus hunajaa
1 rkl chian siemeniä

Blenderissä sekaisin ja ei muuta kuin nautiskelemaan! Itse lisäsin päälle vielä muutaman mansikan ja kookosta. 🙂

Kommentit (5)
  1. Niimpä! Siinä olisi muuten markkinarako, mikä jonkun kannattaisi pian täyttää!!

  2. Palkkarihan pitäisi vetää heti treenin jälkeen, jotta ajaisi asiansa ja sitten syödä vielä n. 1,5 tunnin sisällä kunnon ateria, missä on hiilaria ja proteiineja. Rasvoja kannattaa treenin jälkeen välttää, mutta hiilaria syödä sen sijaan enemmän. Otatko tuon mukaan salille? En itse myöskään pidä makeutetuista palkkareista, mutta olen kyllä huomannut palautusjuoman vaikutuksen omassa palautumisessani. Tuollainen oma juoma olisi kiva, mutta ongelma tulee juuri esivalmisteluissa. Menen töistä suoraan salille ja usein vielä salilta suoraan kauppaan ja sitten vasta kotiin laittamaan ruokaa.. Juoman raahaaminen mukana + esivalmistelut tuntuu liian vaivalloiselta. Joten olen sitten vetänyt sen säilöntäainepommijauheen aina treenin jälkeen :/ Paremmin se kuitenkin toimii kun ei palkkaria ollenkaan. Palkkari kyllä imeytyy paremmin ja nopeammin kuin ruoka, joten sellainen kannattaa kyllä vetää. Säilöntäaineet kyllä ällöttää itseänikin.

    1. En siis ota mukaan, kun sali kodin vieressä. Siksi oikeastaan mulla ei ole ollut ongelmia tuon treenien jälkeisen syömisen kanssa… Pystyy aika nopsaa himassa vetämään smoothien. Ymmärrän, että sinun tapauksessasi tuo ei olisi edes mahdollista ja varmaan parempikin vetää edes joku palauttava! Mutta kuten sanoit… Säilöntäaineita, makeutusaineita ja ties mitähän nuo sisältävät. Not nice. 🙁 Voisko joku keksiä luonnollisemman version noista joka ei sitten olisi sitä makeuttamatonta sementtiä kuten edellinen ano tituleerasi…? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *