Treenin jälkeen

Juotteko te palautusjuomia? Itse olen aina ollut hyvin skeptinen noiden suhteen ja kyseenalaistanut koko jauhearsenaalia. Tekevätkö ne oikeasti sen mitä lupaavat vai voisiko kuitenkin tavallinen ruoka olla parempi palauttava? Tai vaikka smoothie jossa on luonnonmukaista proteiinia? Ovatko proteiinijauheet pelkkää rahastusta?

Omakohtainen kokemukseni palautusjauheisiin on se etten ole oikein koskaan oppinut niitä käyttämään. Olen yrittänyt, maistanut varmaan kymmentä eri makua ja koittanut totutella. Niin veden kuin maidonkin kanssa (silloin, kun sitä vielä join). Mutta ei vaan toimi. Joku maku noissa kaikissa saa mut lähinnä huonovointiseksi ja varsinkin nykyään, kun vatsa on herkkä niin jo pelkkä niiden sisältämä makeutusaineiden määrä kauhistuttaa. Kokeilin tässä taannoin viikolla pitkästä aikaa yhtä uutta makua ja ugh, en vaan saa alas! Onneksi kaapista löytyy CocoVi:n herne -ja riisiproteiinia jotka ovat luonnonmukaisia proteiinijauheita ja mikä parasta, myös makeuttamattomia. Makeutta voi sitten hakea juuri hunajalla ja hedelmillä, sekä marjoilla eikä tarvitse vetää mitään keinotekoista shaissea. 

Voi tosin olla, että tuollaisessa omatekoisessa smoothiessa ei nyt suhteessa ole kaikkia aineita samat määrät kuin valmiissa mutta itselleni (tavallliselle treenaajalle) tuolla ei niin suurta merkitystä ole. Mulle on oikeasti kymmenen kertaa tärkeämpää, että se mitä suustani alas laitan maistuu hyvälle ja etten ala voimaan pahoin sen jälkeen. Lisäksi tärkeää on se, että tiedän oikeasti mitä juomani palautusjuoma sisältää. Voiko valmiista palkkarijauheesta oikeasti sanoa ihan samaa? 

Itselleni aika tavallinen treenin jälkeen juotava setti on jonkunlainen smoothie, joka sisältää CocoVi:n luomu riisi -tai herneprodea. Lisäksi seassa on marjoja, hedelmiä, avocadoa, pähkinöitä, superfoodeja jne. Alla yksi esimerkki resepti hyvin tyypillisestä juomasta jonka treenien jälkeen vedän. 

Mansikka-kiwi-banaani smoothie

1 banaani
1 kiwi
200 g suomalaisia luomu mansikoita
2 rkl luomuprodea (riisi tai herne)
muutama siivu inkivääriä
kourallinen kuorittuja manteleita
kourallinen cashew -pähkinöitä
loraus hunajaa
1 rkl chian siemeniä

Blenderissä sekaisin ja ei muuta kuin nautiskelemaan! Itse lisäsin päälle vielä muutaman mansikan ja kookosta. :)

On my way

5 vastausta artikkeliin “Treenin jälkeen”

  1. Ymmärrän mitä tarkoitat, mutta sehän on ihan sama asia, että ostat maustamatonta heraproteiinia (joka on myös luonnosta peräisin) kuin pussillinen tuota riisiproteiinia – molemmat ovat just ja ihan täysin yhtä luonnollisia ja luonnosta peräisin. Jos lähdetään miettimään, että ei voi tietää, mitä mikäkin sisältää, niin siinä tapauksessa ei voisi ostaa mitään kaupasta kun eihän sitä koskaan voi tietää, ellei itse tyyliin kerää omat marjansa ja kaada hirvensä :) Mutta joo, itsellä ei kans sovi ollenkaan noi makuversiot palkkareista – mistään proteiinista siis. Ne lisäainemäärät on järkyttävät ja mulla ainakin aiheuttaa kauheet mahavaivat. Ite en jaksa salille mitään hunajaa sun muita ruveta sheikeriin roiskimaan, vaan just viimeks tänään purkkiin meni uutta riisiproteiinia (maustamatonta tietenkin) ja ihan kauheeta sementtiä se kyllä on, eikä montaa asiaa ole mitkä pahemmalta maistuis, mutta masu ei tuu kipeeks! :D Ja kyllä mä huomaan aina seuraavina päivinä nopeampaa palautumista kun heti treenin lopuksi vetää palkkarin, kuin että jätän välistä ja syön vasta kotona jotain ruokaa.

    • Onko näin ettei tuossa maustamattomassa herassa ole mitään e-koodeja? Ja onko siinä jotain maitoperäistä? Mulla on myös sellainen mielikuva noista herajauheista, että jotain sellaista sieltä löytyisi. Ja tottakai, lähes mistään et voi tietää mutta sen mitä nyt olen noita palautusjuomapussien kylkiä lukenut sisältävät ne ties mitä ja se maku vielä noissa makeutetuissa vahvistaa ettei ainakaan kovin puhtaasta tavarasta voi olla kyse.

      Joo, mulla on se etu, että sali on kodin vieressä. Ennen, kun ei ollut nappasin yleensä treenin jälkeen banaanin ja himassa sitten tein smoothien. Mutta tapansa kullakin ja itsekin uskon kyllä siihen, että jos syömistä pitkittää treenien jälkeen niin palautuminen ei ole samaa luokkaa…

  2. Palkkarihan pitäisi vetää heti treenin jälkeen, jotta ajaisi asiansa ja sitten syödä vielä n. 1,5 tunnin sisällä kunnon ateria, missä on hiilaria ja proteiineja. Rasvoja kannattaa treenin jälkeen välttää, mutta hiilaria syödä sen sijaan enemmän. Otatko tuon mukaan salille? En itse myöskään pidä makeutetuista palkkareista, mutta olen kyllä huomannut palautusjuoman vaikutuksen omassa palautumisessani. Tuollainen oma juoma olisi kiva, mutta ongelma tulee juuri esivalmisteluissa. Menen töistä suoraan salille ja usein vielä salilta suoraan kauppaan ja sitten vasta kotiin laittamaan ruokaa.. Juoman raahaaminen mukana + esivalmistelut tuntuu liian vaivalloiselta. Joten olen sitten vetänyt sen säilöntäainepommijauheen aina treenin jälkeen :/ Paremmin se kuitenkin toimii kun ei palkkaria ollenkaan. Palkkari kyllä imeytyy paremmin ja nopeammin kuin ruoka, joten sellainen kannattaa kyllä vetää. Säilöntäaineet kyllä ällöttää itseänikin.

    • En siis ota mukaan, kun sali kodin vieressä. Siksi oikeastaan mulla ei ole ollut ongelmia tuon treenien jälkeisen syömisen kanssa… Pystyy aika nopsaa himassa vetämään smoothien. Ymmärrän, että sinun tapauksessasi tuo ei olisi edes mahdollista ja varmaan parempikin vetää edes joku palauttava! Mutta kuten sanoit… Säilöntäaineita, makeutusaineita ja ties mitähän nuo sisältävät. Not nice. :( Voisko joku keksiä luonnollisemman version noista joka ei sitten olisi sitä makeuttamatonta sementtiä kuten edellinen ano tituleerasi…? :)

  3. Niimpä! Siinä olisi muuten markkinarako, mikä jonkun kannattaisi pian täyttää!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta