Kankea maanantai ja faktat

Taas faktoja. Toivottavasti ette vallan kyllästy näihin mutta täällä oli tosiaan hyvin kankea aamu viikonlopun jäljiltä ja päässä ei raksuttanut oikein mikään. Helppo kasata nämä pitkin viikkoa kirjoittamani faktat vaan yhteen. :) Täytyy sanoa, että nyt on kyllä ollut jo ihan tarpeeksi noita pikkujouluja vaikka periaatteessahan niiden pitäisi vasta alkaa… Onneksi ensi viikonloppu menee Tampereella rennoissa tunnelmissa ja vähän näyttäisi muutenkin sille, että juhlat saattaa olla tältä pikkujoulukaudelta juhlittu. Tällä ikää ei meinaan selviä ihan päivän darralla, vaan vielä näin maanantainakin on mieli ja kroppa ihan hitaalla. Illalla sitten lenkille jolloin viimeistään tämä tyttö alkaa taas toimimaan kaikilta osin!

1. Teen viikolla aamurutiinit aina samassa järjestyksessä. Nuorempana inhosin rutiineja ja ajattelin ettei musta koskaan tule ”kaavoihin kangistunutta” mutta näemmä se vaan tapahtuu ihan haluamattaankin. :D Ennen kerkesin hyvin töihin jos heräsin tyyliin 30 minuuttia ennen lähtöä, nykyään vaadin 50 minuuttia aamutoimiini. Tunti sitten on jo taas ihan liikaa jolloin saatan vaikka tiskaillakin ajankuluksi. 

2. Mulla on hiusteni kanssa sellainen ainainen ailahtelevaiuus. Silloin jos tukka on täysin yksivärinen haluan raitoja, kun niitä raitoja on alan taas ihailemaan vaikka ihan pikimustaa tukkaa. Ja tämä on oikeasti sellainen iänikuinen tilanne… Toisaalta olen muutenkin aika ailahtelevainen ja kyllästyn helposti niin tämähän passaa kivasti myös luonteeseeni. 

3. Ja edelliseen liittyen, olen todella huono laittamaan hiuksiini kampauksia tai mitään muutakaan erikoisuutta. Meikäläisen aika perus juhlakampaus on kiharat tai täysin suora fleda ja arkena vaihtelen hiuksia auki, sekä ponnaria. 

4. Inhoan ns. löysiä halauksia ja kättelyitä. Niistä tulee jotenkin sellainen fiilis, ettei toisen tekisi edes mieli tehdä koko elettä. Itse olen sitä mieltä, että ihmisten pitäisi enemmän halailla toisiaan ja kunnolla. Haleissa on voimaa. :)

5. Odotan joulua ja uutta vuotta, sekä oikeastaan tämän vuoden vaihtumista. Jotenkin tämä joulukuu on sellainen odotuksen kuu, että tavallaan loppuvuoden toivoisi vaan lipuvan nopsaa. Tammikuu, uuden alku saa toimia myös energisoivana alkuna omassa elämässänikin. Ja vitsit, mä jaksan fiilistellä kesää kohti lipumista vaikka siihen hieman matkaa onkin. ;)

6. Rakastan paistettua vuohenjuustoa kanan kanssa. Ehkä yksi lemppari ravintola annoksistani onkin Weeruskan kyseinen setti, jossa on vielä sellaista paholaisenhillokastiketta, nam! Vuohenjuusto kylmänä taas on semmoinen juttu josta en tykkää yhtään, toimii ainoastaan paistettuna. 

7. Olen todella yksinkertaisen pukeutumisen ystävä. Ennen käytin aika paljon kaikenlaisia koruja ja härpäkkeitä mutta nykyään vaalin todella simppeleitä asukokonaisuuksia. Minimaalisesti koruja tai ei ollenkaan. Kello tosin on sellainen asuste, joka kulkee kädessäni aina. Sitä ilman en oikeastaan enää edes pärjäisi ja olo ilman on hyvin orpo.

8. Tavallaan edelliseen liittyen, ihmettelen suuresti miksi jengi pitää kelloa oikeassa kädessä? Eikö ole olemassa sääntö, että kello kuuluu vasempaan käteen? Voi olla, että olen väärässä mutta mulle on opetettu noin lapsesta lähtien. :) 

9. Huomaan nykyään yhä useammin ja useammin valitsevani irtokarkkien sijaan jotain kuivattuja hedelmiä tai Parrotseja. Vaikkeivat suklaalla kuorrutetut rusinat ja muut välttämättä olekaan paljon sen terveellisempiä niin jotenkin mua vaan on alkanut ällöttämään ne irtokarkkiesanssit. Mieluummin vaikka sitten suklaata kuin noita väriaineita.

10. Mua ärsyttää aika paljon tuo Päivi Räsäseen kohdistuva viha, joka velloo kokoajan somessa. Tuntuu ettei jengi tajua sitä, että ei Päivi yksin ollut tuon tasaarvoisen avioliittolain vastustaja vaan siellä oli yli 90 muutakin henkilöä. Ja muutenkin. Miten jengi voikin vihata jotain ihmistä noin paljon? Täytyy olla aika huono fiilis itsellä jos haluaa tyyliin toisen ihmisen kuolemaa. Jokaisella meillä on kuitenkin omat mielipiteemme ja kantamme ja jokaisella on myös niihin täysi oikeus.

Mites nämä faktat? Voiko joku samaistua meikäläiseen? :)

Muuten toivottelen oikein energistä päivää teille! Kadehdin teitä hyvän fiiliksen maanantai -ihmisiä tällä hetkellä aika paljon… ;)

On my way

27 vastausta artikkeliin “Kankea maanantai ja faktat”

 1. Tällä kertaa pystyn samaistumaan tosi moneen kohtaan! :) Halauksien ja kättelyjen kanssa tykkään tiukoista haleista ja ryhdikkäistä kättelyistä, se on läheisyyttä ja kohtaamista ja semmonen löllö kättely tai halaus on yhtätyhjän kanssa! Sitten tuo kellon kädessä pitäminen, mullekkin on pienenä opetettu että kelloa pidetään vasemmassa kädessä, vaikka oon oikeakätinen niin se tuntuu luontevammalta niin päin :) Ja mä en kestä koko ajan tuota Päivi Räsäsen kritisointia! Eihän Päivi sitä asiaa yksin ajanut ja hänelläkin on sanan- ja ajattelunvapaus siinä missä Stubbilla tms. Ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta pitää yrittää kuitenkin ymmärtää!

 2. Yleensä se menee niin että oikeakätiset laittaa kellon vasempaan käteen ja vasurit oikeaan käteen. Ainakin vasenkätisenä minä laitan kellon oikeaan käteen koska muuten kirjoittaessa se on vähän tiellä :D

  • No vähän arvelinkin, että lienisikö se noin… No mutta nyt tämäkin selvisi! ;)

  • No ei pidä paikkaansa kyllä mun kohdalla. Olen vasuri ja kello on vasemmassa kädessä…. En osaisi pitää sitä oikeassa. Mulla joku sama mielikuva ku jutalla, eli kellon kuuluu olla vasemmassa kädessä?

  • Niin… :D Tiedä sitten mikä on oikein vai onko asiassa kuitenkin valinnanvapaus?! :D

 3. Mun mielestä Päivä Räsäsen parjaaminen on myös väärin. Hulluuden huippu on myös se, että Räsäsen kommenttien takia lähdetään eroamaan kirkosta, vaikkei niillä ole mitään tekemistä itse kirkon kanssa. Argh! :D
  Tuohon aamurutiini-juttuun pakko kommentoida, voi kun itsekin selviäisin ovesta ulos edes tunnissa!! :D Mielestäni en lusmuile liikaa aamuisin, mutta tykkään syödä rauhassa aamiaista, lukea lehteä ja kahvitella puolen tunnin ajan, jonka lisäksi menee 30-60min muihin rutiineihin, riippuen siitä pesenkö hiukset vai en. Yleensä nousen siis 1,5h ennen töihin lähtöä. Mihin se aika oikein valuu??

  • On se kyllä… Mutta tavallaan nythän erosi kirkosta tosi paljon kansaa myös tuon avioliittolain muutoksen myötä. Itse en kuulu edes kirkkoon, joten eipähän ainakaan tarvitse asiaa miettiä. :) Ei vitsit, mä en oo koskaan edes kokeillut tuollaista hidasta aamua kuin viikonloppuisin. :D Joutuisi heräämään aivan rikollisen ajoissa…

 4. Täysin samaa mieltä kohdasta 10. Avioliittolain muutoksen puolestapuhujat ovat monet kohdistaneet vihansa Räsäseen, jonka roolina on jo vuosien ajan ollut kaiken sen kritiikin ja haukkumisen kantaminen. Räsänen on kuitenkin ehkä ainoa joka on rohkeasti ja avoimesti ollut lakialoitetta vastaan, vaikka muitakin tähän joukkoon kuuluu. Respectiä siis Räsäselle.

  • Jooh. Sortamisen puoltajat todellaki ansaitsee ”respektit”, sanovatpahan mielipiteensä ääneen!

  • Jokaisella meillä on oikeus omaan mielipiteeseen myös tuon asian suhteen ja Päivi ei tosiaan yksin ollut tuon ei -äänensä kanssa. Mä arvostan Päivissä sitä, että hän ei välitä mitä muut sanovat tai vaikka jengi kuinka uhkailisi vaan ajaa omaa asiaansa viimeiseen saakka. Tavallaanhan muiden mielipiteillä ei olekaan väliä jos tietää itse jonkun asian oikeaksi. Ja eihän Päivi sortja ole… Ei hänellä ymmärtääkseni ole ketään ihmistä vastaan mitään vaan hän vaan pitää kiinni joistain periaatteistaan. Ja näiden periaatteiden nojalla ei halunnut avioliittolain muutosta.

  • Se, että pyrkii eväämään ihmisoikeuksia joltain tietyltä ihmisryhmältä on sortamista ja tätä Räsänen ja monet muut eduskunnassa tekevät yrittäessään estää tätäkin lakialoitetta. Vaikka Räsäsellä ei mielestäsi ole mitään jota kuta tiettyä ihmistä vastaan ei tee hänen henkilökohtaisista mielipiteistään ja arvoistaan, jotka eivät ole ihmisoikeuksia noudattavia yhtään sen ”hyväksyttävämpiä”.

   Ihmiset saavat omata erilaisia mielipiteitä ja omia arvomaailmoitaan, mutta jos ne rikkovat ihmisoikeuksia ja vaikuttavat negatiivisesti joidenkin ihmisten henkiseen tai fyysiseen hyvinvointiin ne eivät ole hyväksyttäviä.

   Ja sitten, nämä ihmiset itkevät sitä, että heitä ei hyväksytä, koska heiltä pyritään ottamaan pois mahdollisuus sortaa joitain tiettyjä ihmisiä, jotka eivät kata heidän näkemystään ihmisistä. ”Byhyy te yritätte ottaa minulta pois oikeuden satuttaa ja dehumanisoida näitä tiettyjä ihmisiä, TE olette ilkeitä!”

   Ihmisellä saa olla omat arvomaailmansa, mutta erityisesti päättävässä asemassa olevien ihmisten tulisi kyetä ja pyrkiä katsomaan tilanteita ja tekemään päätöksiä objektiivisesta näkökulmasta katsoen eikä täysin omaan arvomaailmaansa nojaten, sillä se voi oikeasti (tapahtuu tälläkin hetkellä) vahingoittaa monien ihmisten ihmisyyttä ja hyvinvointia.

  • Mua on ehkä eniten huvittanut tässä hommassa tuo ”rakkautta kaikille” meininki jota on yhtäkkiä koko some pullollaan. Kun oikeasti ovathan homot saaneet kulkea ja olla ihan vapaasti jo aika pitkään maassamme. Tässä on vaan ollut kyse avioliitosta. Ja sitten yhtäkkiä jengi ajatteleekin, että Räsänen tyyliin inhoaa homoja ihan muuten vaan vaikka hänen kantansa perustuu hänen elämäänsä ohjaavaan arvomaailmaan eli Kristinuskoon ja raamatun sanaan avioliitosta. Tuskin kukaan uskova oikeasti haluaa pahaa kenellekään tai inhoaa ketään. Ja edelleenkin, Räsänen on vain yksi muista. Eduskunnassa on aika monta muutakin jotka eivät välttämättä kerro kantaansa yhtä avoimesti tai ollenkaan julki.

   Itse arvostan Päivin rohkeutta todella paljon. Vaikka hän saa niin paljon vihaa niskaansa niin hän silti uskoo siihen minkä kokee oikeaksi.

 5. Vasurina kello kuuluu oikeaan käteen.. Kirjoittaessa olisi vain tiellä ja oikealla kädellä kellon kiinnittäminen on kovin kömpelöä. Näin ainakin itsellä. ;-)

  • Hehee, näin se siis selvisi meikäläisellekin. ;) Mietin kyllä, että olisiko noin mutta tavallaan tuntuu, että se on niin monella oikeassa kädessä. :D

 6. Suomen luterilainen kirkko on tällä hetkellä valtavassa murroksessa, kirkko on jakautumassa kahtia, ja saattaa olla, että se jossain vaiheessa hajoaa kokonaan. Aidosti Jeesukseen uskovat muodostavat omia seurakuntiaan tai liittyvät herätysliikkeisiin. Mielestäni luterilainen kirkko yrittää miellyttää liikaa suurta yleisöä, ja osa papeista ei opeta enää Raamatun oppien mukaisesti. Esimerkiksi puhutaan vaan armosta ja siitä, että lapsena saatu kaste riittää ikuiseen elämään. Näinhän se ei mene vaan jokaisen tulee tehdä elämässään henkilökohtainen uskon ratkaisu ja antaa elämänsä Jeesukselle. Uskovat sortuvat ihan samalla tavalla syntiin kuin ei-uskovat, mutta uskovilla on armo ja syntien anteeksi saaminen Jeesuksen ristin kuoleman kautta. Usko on lahja, joka on tarjolla ihan jokaiselle, mikäli sen haluaa vastaanottaa.

  Raamatun mukaan avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto, ja niin sen kuuluisi olla. Kyse ei todellakaan ole ihmisoikeusasiasta. Homoseksuaaleille on olemassa rekisteröity parisuhde. Tämä asia on saanut aivan liian suuret mittasuhteet, jota media on yksipuolisesti lietsonut. Kun Jumalan sanaa mennään muuttamaan niin siitä ei tule seuraamaan mitään hyvää! Seuraavaksi varmaan haetaan hyväksyntää moniavioisuudelle…itseäni tämän kaiken hulluuden ja pimenevän maailman keskellä lohduttaa se, että kaikki on kuitenkin Korkeimman kädessä ja kaikki etenee Hänen suunnitelmansa ja aikataulunsa mukaan. Oma kotimaamme pakanoituu kovaa vauhtia, mutta on mahtavaa kuulla, että kristinusko leviää vauhdilla kolmannen maailman maissa.

  • Mä olen sitä mieltä, että seurakunta ei ole tärkein vaan usko. Liikaa mietitään seurakuntien ristiriitoja tai vajavaisuutta. Katse pitäisi olla sen sijaan ympäristössä ja niissä ihmisissä joita siinä vierellä on, rakkaudella voitetaan ja tehdään niin paljon hyvää. :)

  • Toki huoli maastamme on mutta asioita tulee tapahtumaan ja niiden tulee tapahtua. Onneksi kukaan meistä ei ole yksin.

  • Usko on tärkein, mutta Jumalan tahto on, että ihminen löytäisi myös paikkansa seurakunnassa, aina toki ei ole helppoa löytää omaa hengellistä kotiaan. Mikään muu yhteisö ei voi tarjota uskovalle sitä yhteenkuuluvuuden kokemusta, joka tulee Jumalan omien kokoontuessa yhteen. Seurakunnassa myös rukoilemme toistemme puolesta ja rohkaisemme toisiamme eteenpäin Jeesuksen seurassa. Yksinäinen lammas on sudelle helppo saalis eikä ketään uskovaa ole tarkoitettu taistelemaan yksin tässä maailmassa.

   Seurakunta syntyi ensimmäisenä helluntaina Pyhän Hengen vuodatuksen seurauksena uskoontulleista ihmisistä. He alkoivat kokoontua yhdessä, rukoilla yhdessä, nauttia Jeesuksen asettamaa muistoateriaa (ehtoollista) yhdessä ja oppia yhdessä enemmän Jeesuksesta. He alkoivat myös levittää evankeliumia ympäri maailmaa, Jeesuksen lähetyskäskyn mukaan.

   Pidetään huolta toisistamme ja yritetään nähdä ympärillämme myös ne ihmiset, jotka kipeästi apua tarvitsevat. Ainut ja suurin turvamme loppupeleissä on Luojamme<3

  • Seurakunta voi myös olla vaikka kaksi ihmistä. :) ”Siellä missä kaksi tai kolme kokoontuu minun nimessäni…”. Eli aina ei välttämättä tarvita suurta siionia elääkseen lähellä Jumalaa.

 7. Joo en myöskään ymmärrä Räsänen angstia! Menny ihan överiks !!! T.Erika ps.Tervetuloo Treelle ♡

  • Nii, mur. Hei kiitos! :) Kiva kyl tulla, viime kerrasta on liikaa aikaa. Tykkään Tampereesta kyllä tosi paljon. :)

 8. Asiasta toiseen, eli Räsäsestä hiuslenkkiin. Millä olet kiinnittänyt tuon kuvassa olevan ponnarin? Näyttää nätiltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta