Päivän himotus: falafel

Falafel, falafel, falafel -muuta mun mielessä ei vissiin enää pyörikään. Täällä on siis meneillään joku ihme hurahdus kyseisiin kasvispulliin ja tällä hetkellä sana falafel saa mulla jo lähes kuolan valumaan. Niin ja en ainakaan tietääkseni ole raskaana. :D Ihan parhaita falafeleja olen maistanut muutamassa ravintolassa, eli ensinnäkin Fafa`sissa (taivaallinen mesta!), Trogaderossa ja Kallion Sandrossa. Noissa paikoissa kyseiset pullat ovat jotain niin mielettömän hyvää kera hummuksen, että mitkään kebab mestat eivät kyllä tuolle tasolle yllä. 

No mites sitten täällä Jutan kotikeittiössä? Koskaan en ole falafeleja itse alusta loppuun saakka tehnyt enkä itseasiassa edes millään tapaa. Tänään poikkesin Ruohonjuuressa ja bongasin sieltä valmiin jauhopaketin, jossa oli tosiaan kaikki falafel -aineet kasassa. Purkin kyljessä luki Bauckhof ja hinta 3,15 €. Kuten tiedätte, valmisruoat ovat mulle iso ei mutta tämän purkin kylki oli pakko tsekata. Luomu on onneksi aina luomua ja tämäkään setti ei sisältänyt yhtään e-koodia tai muutenkaan mitään epäilyttävää. Uskalsin siis hyvillä mielin ostaa purkin kotiin testattavaksi (tuotteen voi tsekata täältä). Tavallaan tiesin jo etukäteen, että maku ei tule olemaan tällaisessa sama kuin edellä mainitsemissani ravintoloissa mutta halusin kuitenkin testata ja onneksi kokeilin. Olin oikeasti aika positiivisesti yllättynyt!

Ensinnäkään hommaan ei tarvittu mitään muuta kuin 2,5 dl kiehuvaa vettä, tuo jauhoseos ja pannu jolla paistaa pullat kera oliiviöljyn. Seoksesta tulee noin 16 pikkupulleroa joita on sitten mukava nautiskella hummuksen kanssa. Ei tietty maultaan kymppi mutta antaisin kyllä kasi puolen ellen jopa ysi miikkaa. Hummus on muuten toinen johon olen ihan koukussa. :D Nojoo mutta missiona olisikin tämän valmiskokeilun jälkeen kehitellä joku loistava kotiresepti falafeleille, koska tietenkin haluan opetella niitä itsekin tekemään. Ja noh, omatekoinenhan on aina sitä parasta. Josko vaikka saisi miehenkin innostumaan edes vähän näistä kasvispöperöistä… ;) 

Olisiko teillä kenelläkään hyvää falafel -reseptiä korvan takana? Googlailin kyllä asiaa mutta noista ei sitten koskaan tiedä mikä on todella oikeasti hyvä setti. Vinkatkaahan siis reseptiä jos teiltä sellainen löytyy! :)

PS. Lisään ihan näillä näppäimillä yhdet Steve Maddenin kengät blogikirppikselle jos kiinnostaa. :) Kirpparille pääset tästä.

On my way

8 vastausta artikkeliin “Päivän himotus: falafel”

 1. Näitä pitäisi kokeilla!
  Hyvää nimipäivää Jutta ja sulla on tosi ihana blogi, jatka samaan malliin :)

  • Kokeiles! Ei paljon rahapussia edes kirpaise. ;)
   Ja kiitos paljon, tosi ihana kuulla!! <3

 2. hei mua alko kiinnostamaan miten teet ton hummuksen vai myydäänkö sitä ihan kaupassa? :) mulla ei falafel reseptiä oo tiedossa mutta oon niitä syöny amican henkilöstöravintolassa ja uskokaa tai älkää, siellä ne on ihan superhyviä <3

  • On kyllä pitänyt monesti tehdä mutta toistsiseksi olen ostanut sitä luomuna… Ei ole yhtä hyvää kuin itse tehty mutta ihan menettelee!

   Ai oikeasti?! Mä taas en oikein lämpene Amicalle… Mutta kiva kuulla, että siellä on jotain hyviä juttuja! ;)

 3. Aaah falafelit, ehkä yksi parhaimmista ruoista mitä on! Mun ultimate-lemppariresepti menee about näin:

  1 tlk kikherneitä suolaliemessä (tai sit liotettuja saman verran)
  1 sipuli + tuoretta valkosipulia maun mukaan
  1 1/2 dl tuoretta persiljaa/korianteria tai molempia
  1 muna
  1 dl jauhoja (ite käytän kaura, ”oikeasti” pitäisi käyttää korppujauhoja tms.)
  1 tl leivinjauhetta
  1 rkl sitruunanmehua
  2 tl jeeraa aka juustokuminaa
  3/4 tl suolaa
  chiliä/pippuria

  Valuta kikherneet. Sitten vaan kaikki blenderillä/sauvasekoittimella taikinaksi, josta pyöritellään pieniä palloja (itsellä tulee n. 30 kpl). Paistetaan oliiviöljyssä miedolla lämmöllä n. 10 min tai kunnes kypsiä. Taikina on kuivaa, mut älä säikähdä! Pyörittelyyn kannattaa käyttää kylmää vettä apuna ja pannulla kuuluu olla reilusti öljyä (näähän kuuluisi uppopaistaa), ettei palleroista tule sahajauhoa.

  Nää on hyviä ja resepti on roudattu Lähi-idästä asti ;)

  • Oi mikä resepti! KIITOS! :) Tätä on kyllä pakko kokeilla, kuulostaa vielä suhteellisen simppelille.

 4. Tollasta valmista falafel-jauhomixiä saa myös ihan Kampin Kmarketista gluteenittomalta hyllyltä, 2,20e.! =) Hyvää on, nimimerkillä neljänä viime päivänä lämpimäksi ruoaksi falafelia…:’D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta