Gluten free brown bread

Pyöräytin toissa iltana jälleen satsin gluteenittomia sämpylöitä. Tuo on oikeastaan jo lähestulkoon viikottainen tapa, tosin välillä tulee ostettua Kaurasatasia ihan vaan vaihtelun vuoksi. Pyrin vuorottelemaan leipomieni leipien/sämpylöiden laatua jotta sitä ei pääsisi kyllästymään, tämän teen vaihtelemalla jauhoja ja leipien lisukkeita. Lisään usein sekaan esimerkiksi karpaloita ja rusinoita tai vastaavasti porkkanaraastetta, teen banaanileipää jne. Jauhoina käytän manteli, riisi, tattari, kookos- ja kaurajauhoja. Bongasin muutama päivä sitten Ruohonjuuresta gluteenittoman leipäjauhoseoksen joka tarttui silloin matkaan ja sitä tulikin heti kokeiltua. Koskaan en ole vielä valmiista jauhoseoksesta leipiä tehnyt mutta täytyy sanoa, että helpottaa hommaa huomattavasti! 

Kyseinen jauhoseos on tosiaan tarkoitettu tumman leivän tekoon ja se sisältää mm. riisi, tattari -ja carob jauhoja. Laadultaan tuote on luomua. Pussin kyljessä on joku resepti mutta päätin soveltaa taas itse ja täytyy sanoa, että hyvää tuli! Tällä kertaa hieman taas eri makuinen leipä kuin tavallisesti, suosittelen lämpimästi testaamaan. :) Jauhopussi löytyy myös Ruohonjuuren nettikaupasta

Tumma leipä gluteenittomasta jauhoseoksesta

5 dl kookosjuomaa
3-4 dl gluteenitonta jauhoseosta (lisää tarpeen mukaan)
0,5 dl kookosöljyä sulana
ripaus hyvälaatuista suolaa
1 dl chian siemeniä
0,5 dl psylliumia
0,5 pussillista kuivahiivaa

Lisätään kookosjuoman sekaan kuivahiiva, rasva ja suola jonka jälkeen muut lisukkeet. Halutessaan leivän sekaan voi heittää esimerkiksi juuri rusinoita tai muuta ”maustetta”, luovuutta vaan peliin. Kun taikina on sopivaa annetaan kohota noin 20 minuuttia. Taikinan voi kaataa joko vuokaan tai tehdä siitä sämpylöitä. Paistetaan uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Meillä on tavallista hitaampi uuni, joten kannattaa ottaa se huomioon näissä meikäläisen antamissa paistoajoissa. :) Lisäksi vuokaleipähän vaatii hieman pidemmän paistoajan.

Itse laitan nykyään leivän päälle avocadoa, kasviksia, välillä kalkkunaleikkelettä, kananmunaa, sekä erilaisia tahnoja. Hyvin menee sämpylätkin ilman juustoa vaikka alkuun se tuntuikin aika hankalalta. Tietenkin välillä teen poikkeuksia ja nautiskelen, etenkin Edamia kaipailen silloin tällöin.

PS. Kyseisen sämpyläreseptinhän voi tosiaan tehdä ihan normaalisti maitoon jos ei ole maidon kanssa ongelmia, tulee varmasti ihan super hyvää! :)

Mukavaa perjantai -iltaa kaikille!

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta