Miten käsittelen kuviani

Saan säännöllisen epäsäännöllisesti kommenttiboxiini kommentteja joissa kysellään miksi blurraan kasvojeni ihoa tai miksi käsittelen sitä sileämmäksi. Tähän liittyen ajattelinkin tehdä postauksen jota en ole tainnut koskaan tehdä, eli aiheena miten käsittelen kuviani ja millä ne otan. 

Ensinnäkin, kuvaan kaikki kuvani Canonin 6D rungolla ja tällä hetkellä käytössä on pääosin 50 mm 1.4 objektiivi. Kyseinen linssi on todella hyvä tuotekuvaukseen ja ns. potrettikuvaukseen, eli jos otetaan vaikka valkoista taustaa vasten henkilökuvaa. Myös asukuvissa ihan ok. Plussaa etenkin valovoimaisuudesta, kyseisellä combolla saa aika hyviä kuvia pimeämmässäkin. Tarkoituksena on kuitenkin ollut jo pidempään hankkia tuon rinnalle parempi asukuvalinssi, jolla saisi ulkona parempaa kuvaa. Mielestäni kyseinen linssi ei ole maisemalinssi tai muutenkaan mikään paras asukuvalinssi. Katsotaan missä vaiheessa saisin uuden linssin hankittua, menee varmaan tammikuun puolelle. 

Otan aika paljon kuvia itse, joko omalla kädellä tai jalustalla ja itselaukaisimella. Asukuvat kuvaa pääosin mieheni. Kuvanmuokkausohjelmista omistan Picasan, johon kokoan kaikki kuvani ja sen lisäksi Gimpin. Hyvin pitkään muokkasin kuviani pelkästään Picasan säädöillä, eli lisäsin valoa ja varjostusta. Nykyään käytän tuota Gimppiä, jolla lisään kuviin valoa käyrien avulla ja lisään kontrastia, sekä kirkkautta. Muuten en kyllä blurraile kuvia mitenkään tai peittele muka olemassa olevia finnejä tai muuta kuten jotkut luulevat. :)

Tykkään aika luonnollisesta muokkauksesta, eli ei mitään kovin radikaalia vaan tosiaan jo pelkällä valon lisäämisellä saa ihmeitä aikaan. En muuten ole kuvaillut vielä raw -tiedostoina kuviani vaikka paljon olen kuullut, että kannattaisi. Ehkä kuitenkin siirryn tuohon piakkoin, kun saan mieheltäni hänen vanhan MAC -tietokoneensa. Kyseisessä koneessa on vielä parempi kuvanmuokkausohjelma, joten katsotaan josko viimeistään silloin saisin siirryttyä noihin raweihin. Kuvaako moni teistä kyseisessä tiedostomuodossa kuviaan, osaisitteko heittää plussia ja miinuksia? Niin ja mitä muokkausohjelmia te käytättekö? Onko monella Lightroom tai photoshop? 

Alla on nyt muutamia ennen-jälkeen kuvia havainnollistamaan muokkauksiani. 

On my way

18 vastausta artikkeliin “Miten käsittelen kuviani”

 1. hei sulllahan on ihan täydellinen iho! Varmaan luonnostaan noin hyvä mutta luuletko superfoodien/terveellisen ruokavalion vaikuttaneen ihoon jotenkin :)?

  • Kiitos, se on kyllä parhaita puoliani vaikka itse sanonkin. :) Musta tuntuu, että maidoton ja gluteeniton ruokavalio on parantanut sitä vielä entisestään vaikka aina mulla on kyllä hyvä iho ollut. Ja voi olla, että superfoodeilla on myös osuutta. Sitä en tosin osaa varmaksi sanoa. :)

   Jos syön paljon vaikka suklaata saattaa mulle putkahtaa joku finni johonkin mutta tuo on kyllä todella harvoin. Että siinä mielessä mä luulen, että vähän rasvaisemmalla ruoalla on kyllä vaikutusta. Ja esimerkiksi jos juon enemmän alkoholia niin mielestänni ihoni on sameampi pari päivää sen jälkeen. Uskon vahvasti siis ruoankin vaikutukseen vaikka iho olisi muutenkin perus hyväkuntoinen. :)

 2. Ennen-kuvat jopa parempia. Ainakin omaa silmää miellyttävät enemmän :) kaunis olet joten ei sillä sinänsä väliä onko kuvia muokattu vai ei. Parhaita suomiblogeja tämä sinun blogisi sekä kuvien että kirjoitusten osalta. :)

  • Haha aijaa. No ehkä mä lopetan muokkauksen kokonaan ;) Ja voi kiitos! Tuli tosi hyvä mieli kommentistasi. :))

 3. Minustakin ennen-kuvat parempia. Niissä hyvää syvyyttä ja jälkeen kuvat vähän pliisuja omaan makuuni:)

  • Juu no en ole kyllä mikään muokkauksen ammattilainen eli maybe. :D Ja kiva kuulla että muokkaamaton tulos miellyttää. Se on aina positiivista kuulla. :)

 4. Ennen-kuvat oli myös mun silmään parempia. Heh pakko vielä sanoa tämä kun oot kirjotellut että käytät itseruskettavaa,mutta oon ihmetellen katsonut sun kuvia kun näytät vähän ”kalpealta”, mutta noissa ennen-kuvissa näkyy luonnollinen rusketus paremmin :)

  • Mä en siis käytä nykyään itseruskettavaa juurikaan. :) Kasvoille oikeastaan vain. Niin, itse vaan tykkään aika vaaleasta maailmasta kuvissa, joten siksi omaan silmääni vaaleus kuvissa taas on parempi. Mutta ihana kuulla, että muokkaamaton setti miellyttää. Tuo kamera on kyllä niin hyvä, että sillä ei voi kovin huonoja kuvia ottaakaan. :)

 5. Olet kyllä todella upea ilmestys! :) Yksi syy miksi blogisi kuuluu suosikkeihini on juuri hyvänlaatuiset kuvat. Ei ne ennenkään ole näyttänyt ylimuokatuilta mutta nyt kun havainnollistit eron muokkauksen jälkeen niin täytyy myös sanoa että alkuperäisetkin on niin taidokkaasti otettu ettet tarvitse muokkausta ollenkaan. :) Mukavaa joulunodotusaikaa sinne! :)

  -Mimi

  • Kiitos ihana! Todella kivasti sanottu, piristää mietä tällaiset kommentit niin paljon! <3 Mukavaa joulunodotus aikaa sinnekin. :)

 6. Juu ei tarttis muokata yhtään! Tietysti ulkona otetut vähän pimeät kuvat on kivempia valoisampana mut hyviä kuvia on noi before-kuvatkin!

  • Kiva kuulla! :) Niin no mua kans rasittaa juurikin jos kuvissa on valon puutetta… Tykkään siis eniten tosi vaaleasta värimaailmasta. Mutta tosi tsemppaavaa tosiaan kuulla ettei before -kuvat oo kovin pahoja… Itse katsoo aina paljon kriittisemmin.

 7. Samaa mieltä kuin moni edellinenkin, ennen-kuvat ovat tosi hyviä! Tuovat sitä syvyyttä kuvaan :) Mutta ymmärrän että varmasti etenkin pimeällä on kiva vähän lisätä valotusta. Oot muuten tosi freesin näkönen noissa lauantai pikkujoulu(?)kuvissa!:) -S

  • No tämähän on vaan positiivista palautetta. :) Ai, kiitoksia! :) Eilen en kyllä ollutkaan ihan noin freesinä… :D

 8. Ennen- kuvat paljon parempia kuin jälkeen!! Eli voisit jopa säästää paljon aikaa, kun jätät vaan muokkaamatta, niin hyvältä ne näyttää! :)

  Oot kyllä todella kaunis <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta