Jouluapua

Joulu on aikamoista kulutushysterian kulta-aikaa. Itse inhoan lahjoista stressaamista ja olen tänäkin vuonna päättänyt, että niistä en sen enempää murhetta kanna. Yksi lahja jokaiselle ja tosiaan toisen toiveen mukainen. Tänäkin vuonna se lahjashoppailu varmaan jää sinne aaton aattoon, kun alet ovat jo käynnissä. Paras aika tehdä löytöjä! Mietittiin muutenkin mieheni kanssa, että tänä vuonna osallistutaan Jouluapua -ryhmän toimintaan, eli lahjoitetaan esimerkiksi lahjakortti ruokakauppaan sillä summalla jolla tavallisesti toisillemme lahjat ostettaisiin. Voi olla, että jotain pientä toisillemme kuitenkin ostamme mutta tosiaankin vain pientä. 

Itse vaikutuin tuosta Jouluapua Facebook -ryhmästä todella paljon. Vaikka Suomea pidetään hyvinvointivaltiona on täälläkin PALJON kodittomia, yksinhuoltajia, huonotuloisia, työttömiä jne. Monia perheitä, jotka kaipaavat kipeästi apua jotta voivat järjestää lapsilleen joulun. Suosittelen oikeasti lämpimästi kurkkaamaan kyseisen ryhmän, etsimään sieltä itselleen lähimmän perheen ja toimimaan. Perheillehän voi lahjoittaa ihan konkreettisesti tavaraa tai sitten juuri esimerkiksi lahjakortteja. Tavarat voi viedä itse tai toimittaa postitse. Itse katsoin myös meille sopivan perheen ja aijomme toimia. Itselleni tulee ainakin huomattavasti parempi joulumieli, kun voin oikeasti auttaa ihmisiä, jotka sitä apua tarvitsevat. Meillä on kyllä kaikkea yllin kyllin. Helposti sitä pitää asioita itsestäänselvyyksinä, koska on itse niin siunattu, että aina on saanut viettää joulun yltäkylläisyydessä. Jokainen meistä ei kuitenkaan ole yhtä onnekas, joten miksi emme lahjoittaisi omastamme? 

Toivottavasti mahdollisimman moni kurkkaa ryhmän ja lähtee mukaan edes pienellä paketilla tai lahjakortilla. Lahjoitetaan hyvä ja lämmin juolumieli muillekin. <3

 

 

On my way

8 vastausta artikkeliin “Jouluapua”

  1. Puhut niiin totta Jutta! Ihanaa, että bloggaaja ottaa asian esille! Pitääpä mennä kurkkaaman kun en vielä ole muistanut :-) ihanaa joulun odotusta!

    • Kannattaa, siellä on paljon perheitä joille vaikka ihan muutaman kympinkin lahja tuo iloisen mielen. :) Kiitos samoin sinullekin!

  2. Juuri näin, meillä on myös tapana osallistua joulupuu -keräykseen, joulunlapsi-keräykseen tms. mallin olen saanut lapsuuden kodistani, jossa teimme myös ruokapaketteja jouluksi lähialueen vähävaraisille perheille. Ja tähän haluan omatkin lapseni opettaa. Se jolla on yllinkyllin on mielestäni velvollisuus jakaa omastaan, mistään ei tule niin hyvä joulumieli, kuin lahjan antamisesta vähempi osaiselle. Toivon samaa kuin Jutta, että mahdollisimman moni ottaa haasteen vastaan=)

    • Kyllä! Mekin lähetettiin lapsuudessani Patmoksen kautta joululahjat Romaniaan tai Venäjälle. ;) Siitä on jäänyt myöskin mieleen tuo, että omastaan pitää antaa! Joulu on todella tärkeä juhla ja etenkin se on sitä lapsille. Monella ei ole varaa joten me joilla on varaa on mielestäni velvollisuus auttaa. Ja mikä parasta, tulee kyllä aivan ihana joulumieli! <3

  3. Ihania ajatuksia ja tekoja! Itsekin löysin ko. ryhmän viime jouluna ja myös tänä jouluna lähti pienet paketit menemään ryhmän kautta. Vaikka ei pystyisi laittaan suuria summia paketteihin, voi jopa kotoa löytyä semmoista, mikä lämmittää toisten mieltä. Ainakin uskon, että esim. leffalipuille oli perheellä enemmän tarvetta kuin minulla. :)

    • Ahh? Laitoitko inboxiin heille viestiä? Mulle vastattiin samantien. :O Ehkä siellä on ruuhkaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta