Juotko tarpeeksi vettä?

Paljonko te juotte vettä päivässä? Jokainen meistä varmaan tietää, kuinka riittävä veden juonti vaikuttaa meihin positiivisesti hyvin monellakin tapaa. Iho, hiukset, kynnet, virkeystila, terveys ja yleinen hyvinvointi ovat jokainen osa-alue yhteydessä veteen ja sen saantiin. Mehän ei elettäisi montaa päivää ilman vettä mutta ilman ruokaa ihmiset ovat selvinneet hyvinkin pitkään. Se paljonko sitä tulisi päivässä juoda on aika kiistelty aihe, ei kuitenkaan liikaa mutta ei liian vähääkään. Kaksi litraa vaiko kolme? Varmaan aika paljon kiinni myös siitä kuinka paljon tyyppi esimerkiksi harrastaa liikuntaa, hikoillessahan vettä tarvitsee huomattavasti enemmän kuin taas ihan vaan liikuntaa harrastamatta. 


Itse pyrin juomaan tuota ihmejuomaa muutaman litran päivässä. En kuitenkaan mitenkään ihan valtavasti pidä veden mausta, eli sen kittaaminen litratolkulla on monesti vähän haasteellista. Ja suoraan sanottuna usein myös unohdan koko veden. Vasta siinä vaiheessa, kun oikeasti janottaa tai väsyttää tajuan miettiä onkohan sitä nyt todella tullut juotua tarpeeksi. Etenkin työpäivän aikana veden juonti ei ole itselläni ainakaan mitenkään kovin ruhtinaallista eikä prioriteetti numero yksi. Pitäisi varmaan olla joku kannu työpöydällä jolloin sitä tulisi terpeeksi kitattua. :)

Jotta veden juonti olisi mahdollisimman ”helppoa” pyrin kotona tekemään vesikannullisia joihin sekoitan esimerkiksi pienen määrän puristettua sitruunaa tai limeä. Myös appelsiini toimii. Se on aika jännä miten tuollainen hieman maustettu vesi menee kymmenen kertaa paremmin alas! Monillehan kuplavesikin toimii huomattavasti paremmin mutta itse lukeudun niihin joilla se taas enemmänkin vaan närästää ja röyhtäyttää. Onneksi omatekoinen hedelmävesi kuitenkin toimii! 

Miksi vettä sitten kannattaa juoda? Pari faktaa ihan vaan kertauksen vuoksi. :)


– Auttaa ihoa pysymään hyvänä ja näyttämään kuulaalta, sekä hyvinvoivalta. Monen naisen ehdoton kauneuskikka! ;)

– Edistää tasaista suolentoimintaa, vatsa toimii säännöllisesti.

– Vältät nestehukan joka huonontaa suorituskykyä, sekä aiheuttaa helposti päänsärkyä.

– Vesi on hyvä apu painonpudotuksessa nimittäin se tuo täyteyden tunnetta. Monestihan nälän tunne saattaa olla vaan janoa.

– Ehkäisee flunssaa, sekä poistaa kehostamme myrkkyjä. 

– Pitää yleensäkin olon virkeänäirkeä olo ja pääkopan toimivana.

– Luonnollinen diureetti, eli poistaa kropasta ylimääräistä nestettä (turvotus).

Miinuksena sitten jatkuva vessassa ravaaminen. :D Ja no jos multa kysytään voisi kraanavesi maistua vaikka mansikoille. 

 

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta