Aatonaattona

Nyt on lahjaostot tehty ja vuokraauto haettu, on aika siirtyä joulun viettoon. Oli muuten aika karsea härdelli äsken Itäkeskuksessa jossa käytiin tekemässä vielä viimeisimmät jouluostot. Minä kun luulin, että tänään olisi jo hiljaisempi päivä mutta ei todellakaan. :) Meillä jouluna on luvassa lähinnä sukulointia. Kun nyt on auto alla niin voidaan vapaasti reissata Helsingistä Heinolaan, Heinolasta Tampereelle ja siitä sitten jatketaan vielä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle omaa perhettäni moikkaamaan. Lumikin tuli juuri sopivasti jouluksi joten hyvillä mielin voidaan suunnata kohti aattoa.

Äskeisiltä ruokaostoilta mukaan tarttui ensimmäistä kertaa gluteenittomia tortillapohjia (tosi jouluista). Pakko sanoa, että eipä nyt ollut mikään gourmee elämys. :D Haisivat lähinnä muoville ja maistuivat pahville. Nojoo, tuskinpa gluteenittomana versiona paljon parempia edes löytyykään? Tavallisesti olen tehnyt romaine-salaatinlehtiin ”tortilloja” jotka ovat kyllä huomattavasti parempi vaihtoehto ainakin näille muovipohjille. Oletteko te bonganneet mitään oikeasti hyvää gluteenitonta tortillapohjaa?

Mutta sellaisia aatonaaton kuulumisia. Seuraavaksi kutsuukin sänky ja leffat, telkkarista tulee jo onneksi tänään muutamia joululeffoja ja tunnelmaan on helppo virittäytyä. Kynttilät palamaan ja nautiskelemaan rentoilusta. MIllainen joulu teillä on muuten luvassa? Reissaatteko kenties pohjoiseen tai suuntaatteko johonkin lämpöiseen?

PS. Tulen palailemaan ihan normaalisti tänne blogiin pyhinäkin, joten jos tylsyys iskee niin tulkaahan ihmeessä kinkun lomassa lueskelemaan! ;)

IMG_8751-001IMG_8765-001IMG_8755-001IMG_8763-001IMG_8767-001

On my way

4 vastausta artikkeliin “Aatonaattona”

 1. Tuli mieleen kun olet kirjoittanu paljon mahavaivoistasi yms. niin, että miitä kaikkea syöt joulupöydästä? Meinaatko tehdä poikkeusia vai pidätkö tiukan linjan maidottomuuden, gluteenittomuuden yms kanssa? Vai onko sukulaisissa osattu jo varautua etukäteen hommaamalla/tekemällä sunkin mahalle sopivia vaihtoehtoja? :)

  • Moikka Mari! Mulla homma menee pääosin siten, että arkisin olen aika ehdoton ihan vaan oman hyvän olon vuoksi mutta esimerkiksi monasti viikonloppuisin teen poikkeuksia. Mulle esimerkiksi useimmat brunssit, ravintolaillalliset jne. ovat tilanteita joissa on pakko joustaa (monesti ihan sen vuoksi, että haluan vaikka jonkun tietyn annoksen :D). Tietysti koitan aina katsoa etenkin maidotonta vaihtoehtoa mutta jos se ei ole mahdollista niin sitten mennään edes laktoosittomalla. Mulla siis maito etenkin on se mikä pistää vatsan sekaisin, viljat eivät ole edes niin paha enää.

   Jouluna vältän tietenkin runsasta maidon syömistä, eli multa jää riisipuurot väliin jne. Syön oikeastaan todennäköisimmin rosollia, salaattia, kalaa, kalkkunaa ja laktoosittomia laatikoita kohtuudella. Suklaata tulee varmasti popsittua mutta sitä tuskin pystyn tai edes haluan jouluna välttää. Äitini varmasti tietää ruokavalioni mutta kyläilemme jonkun verran enkä oikeastaan halua tehdä numeroa vatsastani. Se on aina vähän ikävää ruveta kahvipöydässä, että hei en voi syödä tuota tai tuota ja sitten joutuu selittelemään vatsajuttuja ympäri ämpäri. :D Monesti siis vaan syönkin ihan vaan kohteliaisuuden vuoksi mutta toki aina jos tarjolla näyttää olevan jotain minulle ”parempaa” vaihtoehtoa niin siihen tartun. Tulipas pitkä sepustus. :)

   Ihanaa joulua sinulle!

  • Hih, tulipas kattava vastaus, kiva :). Sen takia kyselin, kun itsellä joskus ollut jotain dieettejä ja ruokavaliomuutos yrityksiä niin juuri nuo sukulointi syömiset on aiheuttanut vähän päänvaivaa, kun ei kehtaa siinä oikeen alkaa kauheasti nirsoilemaan. Joskus koitin vältellä lihan syömistä, mutta pakkohan sitä mummon tekemää jauhelihamakaronilaatikkoa oli syödä kun se on vaan niin hyvää :). Mutta esim. tuo nyt johtu täysin vaan siitä, että teki mieli, ei suinkaan että vatsa olisi mennyt sekaisin, mut kuitenkin :)

   Oikein hyvää ja rauhallista Joulua sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta