Mitä joulu minulle merkitsee?

OIkein ihanaa jouluaattoa jokaiselle! Joulu on minulle yksi vuoden tärkeimmistä juhlista, tai oikeastaan ihan se tärkein. Moni tällainen perinne seikka ja se miten niihin suhtautuu lähtee varmaan aika pitkälti sieltä kotoa. Meillä joulu on aina ollut suuri juttu ja lapsena muistan kuinka sitä valmisteltiin ja odoteltiin jo pitkälti ennen joulukuuta. Meillä oli aina myös hyvin runsas joulu kaikinpuolin, lahjoja riitti ja ruokaa oli yllinkyllin. Jos jotain itse tekisin toisin niin ehkä en hemmottelisi lapsia niin suurella määrällä paketteja. ;) Toisaalta ehkä parasta oli se, kun mummu oli pakannut yhteen pakettiin tyyliin kynttilän, toiseen suklaalevyn jne. jotta paketteja tulisi mahdollisimman monta. Kuinka ihana aatos. Voi miten ikävä heitä tuleekaan, kun muistelee! Tämä on itseasiassa ensimmäinen joulu ilman kumpaakaan isovanhempaa.

Joulu on aina ollut itselleni myös tärkeä juhla siinä mielessä, että silloin on aikaa. Aikaa rentoutua ja olla läheisten kanssa. Koska oma lapsuudenkotini ei ole enää ehjä, on perhe jakautunut useampaan osaan. Kuitenkin jokainen osa sitä kokonaisuutta kuuluu siihen jouluun, ei haittaa vaikka seilata joutuukin ympäri Suomen kunhan jokaista saa nähdä. Joulunahan on aikaa tehdä niitä juttuja joita muuten ei ehdi tekemään. On aikaa lukea kirjoja, pelata seurapelejä, lupa syödä rasiallinen konvehteja, ulkoilla, ehkä hiihtää tai luistella. Kaikki tämä ilman stressiä. Meidän jouluun kuuluu myös joulukirkko ja messu. Itse koko juhlan ydin on myös itselleni se tärkein tämän materiahösäyksen ja ylensyömisen keskellä. Se syy miksi joulua vietetään ei ehkä jokaiselle ole samanlainen mutta itselleni se on aina ollut hyvin selkeä.

Oikein rauhallista ja tunnelmallista aattoa jokaiselle. Nauttikaahan läheistenne seurasta ja rakastakaa. Joulu on oikea aika sopia riidat ja unohtaa katkeruus sekä kaunat. Muistetaan se, että katkeruus syö vain meitä sisältä päin, rakkaus ja anteeksianto antaa ilon ja onnen. <3

IMG_8801-003IMG_8773-001

On my way

4 vastausta artikkeliin “Mitä joulu minulle merkitsee?”

 1. Jouluaatto onnellisesti takanapäin. Koko aaton kohokohta jouluyön vesper omassa kotikirkossa, sai hiljentyä joulun tärkeimmän sanoman äärelle=)

  ”Jo laulavat lumi ja tuuli.
  Jo heläjää hohtava maa.
  Se ikuisen sanoman kuuli.
  Se tervehtii vapahtajaa.

  Soi huurteessa helinä huilun,
  niin kirkas on tähtinen yö.
  Hän kulkenut on yli kuilun.
  Maa taivaalle kättä nyt lyö.”

  • Vesper on kyllä ihana. Me käytiin jo viiden aikoihin mutta siltihän sama sanoma ja yhtälailla paras mahdollinen jouluillan aloitus. <3

 2. Tuo, miten jokainen lahja omaan pakettiinsa on hauskaa puuhaa. Tuota itsekin harrasteena :D
  Ihania jouluaatoksia <3

  • Hahah, no on joo. :) Hyvä idea kyllä jotta saa sen hämäyksen useammasta paketista. Ja kiitos, kiva kuulla. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta