Kymmenen lupausta vuodelle 2015

Oikein onnellista alkanutta vuotta 2015 teille jokaiselle! Miten teidän vuosi vaihtui? Oliko biletystä vai kotona hengailua? Kuten veikkasin, minun vuoteni vaihtui ihan kotosalla. Sain muuten hyvin paljon oikeutusta teiltä postaukseeni ”Onko uuttavuotta pakko juhlia?” ja tämän nojalla mulla ei ollut ollenkaan huono mieli jäädä himaan. :D

Olen koko alku viikon nukkunut todella huonosti, tyyliin kuuden tunnin yöunia ja eilen olin aivan loppu salin jälkeen eli ennen yhdeksää. Leffa pyörimään ja arvatkaa miten mun vuosi vaihtui. :D Nukkuen, hahah. Kirjaimellisesti sammuin joskus yhdentoista jälkeen (kai?) mutta mitään en muista siis vuodenvaihteesta. Viestejä oli tullut mutta niihinkään en herännyt… Nyt on sitten epäilemättä aika energinen ja hyvä fiilis aloittaa tämä vuosi! ;) Tulee muuten varmasti paras vuosi tähän mennessä ja kuten lupailin, niiden lupausten kera ajattelin tätä vuotta alulleen tahdittaa…

IMG_7073-002

1. Satsaan enemmän kehonhuoltoon. Ja nyt puhutaan siis hieronnasta ja venyttelystä. Havahduin eilen taas siihen, että olen ihan juntturassa. Mikä siinä onkin niin hankalaa venytellä treenien jälkeen? Vaikka se olisikin omaksi parhaakseni niin joku siinä vaan on niin nahkeaa… Ja sama hierojalle menemisen suhteen. Jos tiedätte jonkun hinnalta- ja laadultaan hyvän hierojan Helsingissä niin antakaahan kuulua!? Itse en ole saanut aikaiseksi etsiä mutta joku vakkarimesta olisi tosi jees!

2. Pidän huolta hyvinvoinnistani, edelleenkin. En ole koskaan ollut liikunnan suhteen sellainen, että innostun kuukaudeksi ja sitten se into lopahtaa. Minulle treenaus ja omasta kropasta huolen pitäminen on todella pitkään ollut ihan elämäntapa. Mielestäni ei kannatakaan tehdä pelkkiä lupauksia vaan muuttaa elämäntapojaan, lopullisesti. Kannattaa etsiä se itselleen sopiva liikuntamuoto tai laji josta pitää. Kaikki eivät tykkää pakertaa salilla tai pyöräillä spinningsalissa, eikä tarvikaan! Minun on pakko sanoa, että itseltäni on kadonnut sellainen verenmaku suussa treenaaminen ja olen alkanut enemmän kuuntelemaan kehoani. Tärkeintä ei ole pelkästään se kropan ulkomuoto vaan mitä siellä sisällä tapahtuu. Liikunnan lisäksi tietysti se monipuolinen itselleen sopiva ruokavalio siihen rinnalle. Se on myöskin hyvin yksilöllistä mikä on kenellekin hyvä, joten ei tuomita muiden tapaa syödä vaan keskitytään siihen omaan ruokailuumme.

3. Henkinen hyvinvointi. Edelliseen liittyen hyvin tärkeä seikka on tietysti pääkopasta huolehtiminen. Lupaan tänä vuonna pysähtyä tarpeeksi usein miettimään mitä minulle kuuluu. Jo todella pitkään olen halunnut mennä psykologille tai muulle terapeutille puhumaan tietyistä menneisyyteen liittyvistä asioista. Ehkäpä tämä vuosi on se oikea vuosi juuri tuollekin läpikäymiselle? Asioiden sivuun sysääminen ei auta sillä sieltähän ne nousevat esiin aina uudestaan ja uudestaan…

IMG_8943-001

4. Veden juonnin lisääminen. Facessakin liityin 2-3 litraa päivässä haasteeseen! Tarkoitus on siis lisätä vedenjuontia huomattavasti entisestään, iskostaa siitä päähän tapa. Kaksi litraa päivässä on tästä lähtien minimi! ;)

5. Lupaan olla parempi ihminen muille. Koska täällä ei yksin tallusteta, haluan luvata tänäkin vuonna olevani parempi ihminen kanssasisarille ja veljille. Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys.

6. Matkustan ainakin yhteen uuteen maahan. Kyllä, todella kiva lupaus tehdä! ;) Itseasiassa juuri toissapäivänä katseltiin lentoja Budapestiin toukokuulle ja tänään ne olisi tarkoitus laittaa vielä ostoskoriinkin. Siinä on sitten eka reissu ulkomaille tälle vuotta. Tänä vuonna mulla on myös ensimmäinen neljän viikon palkallinen kesäloma ikinä! Eli tarkoitus olisi tuolloin ehdottomasti lähteä jonnekin, mahdollisesti hieman kauemmas kuin Välimerelle.

7. Keskitän energiani oikeisiin asioihin. Eli en toisista pahan puhumiseen tai muiden arvosteluun. Olen aika suorasanainen ja vaikken tarkoita tuomita sanon aika helposti kyllä mielipiteeni jos jonkun ihmisen käyttäytyminen ei ole mielestäni moraalisesti oikein. Mies monesti toteaa, että anna jokaisen elää kuten haluaa. Itse en vaan voi hyväksyä vääryyttä ja siksi monesti sanon hyvin kärkkäästi mielipiteeni. :D Tänä vuonna koitan oppia ymmärtämään paremmin miksi nämä ihmiset käyttäytyvät tietyllä tapaa. Olenhan opetellut ymmärtämään miksi itsekin joskus käyttäydyin tavalla, joka on nykyisessä arvomaailmassani niin kovin kaukana oikeasta.

IMG_7640-001

8. Negatiivisuus veks! Olen luonteeltani yltiöpositiivisen sijaan realisti joka miettii aina sitä mikä pahimmassa tapauksessa tapahtuu. :D Ikäänkuin valmistaudun aina pettymyksiin ja siihen, että kohta joku menee pieleen. Jollain tapaa siis myös pessimisti. En haluaisi olla! Tahtoisin oikeasti uskoa kaikesta aina hyvää, niin ihmisistä kuin asioista mutta en vaan pysty. Tämän ajatusmallin muuttaminen ei käy hetkessä mutta jos oikeasti tahtoo muuttaa asioita on se mahdollista. Jos joku menee pieleen, ei se tarkoita, että kaikki menee samassa jamassa plörinäksi.

9. Panostan parisuhteeseen. Tosin, yksipuolinen panostushan ei tee suhteesta auvoisaa vaikka jostain luinkin joku aika sitten, kuinka meidän kannattaisi ottaa mallia Thaimaalaisilta naisilta… Nojoo, siihen sen enempää puuttumatta mielestäni parisuhde on kahden kauppa! Meillä on mielestäni erinomainen parisuhde mutta haluan silti olla vielä parempi avovaimo. Ymmärtäväinen, pitkäjänteinen ja rakastava. Inhoan siivoamista ja kotitöitä joten tänä vuonna haluaisin oppia muuttamaan niiden tekemisen jollain tapaa positiivisemmaksi. Onhan se kiva tiskata tai siivota, koska tietää toisen pitävän siitä… Joo… :D

10. SÄÄSTÄN! Tämän lupasin jo viime vuoden puolella mutta edelleen samalla linjalla mennään. Eli pyrin joka kuukausi laittamaan rahaa säästöön useamman satasen. Pari suurempaa hankintaa on jo mielessä mutta yleisesti ottaen säästöni tulevat menemään tosiaan täysin muuhun kuin ruokaan tai heräteostoihin. Tietenkin ihan perus vaatteitakin tarvitsee mutta ehkä saitte pointistani kiinni! ;)

Teittekö te lupauksia? Kenties jollakin oli samaa linjaa kuin meikäläisellä? :)

On my way

6 vastausta artikkeliin “Kymmenen lupausta vuodelle 2015”

 1. Vaikutat kyllä niin huippu tyypiltä, käsittelet erittäin mielenkiintoisia asioita blogissa, oot aito omaitses ja rohkaiset muita ihmisiä. Esimerkiksi itsenikin on pitänyt jo kauan mennä juttelemaan psykologille mutta olen siirtänyt menemistä. Huomaan kuitenkin että ne asiat kummittelee kuitenkin siellä takaraivossa jos niitä ei käsittele. Nyt aion varata ajan terapeutille :-)

 2. Ihana kommentti, kiitos Eleonora! :) No sepä, jos asioita ei käsittele ei niissä pääse eteenpäin. Ennen ajateltiin, että vain ”sairaat” tarvitsevat psykologia mutta nykyään siellä käy jos ketä. Ainut miinus mikä itseäni on hidastanut noissa jutuissa on homman kalleus. Ellei mene lääkärin kautta mutta silloinkin joutuisi tyyliin sanomaan olevansa masentunut tms. ja itse en luonnollisesti kuitenkaan halua valehdella. :D No, toisaalta raha on vain rahaa jota tulee aina lisää mutta ne asiat vaivaavat vuositolkulla ellei jossain vaiheessa repäise.

  Ja kiitos vielä sanoistasi. Tuli kyllä hyvä mieli. :)

 3. Olen vasta nyt hiljattain löytänyt blogisi, ja tätä postausta lukiessa tuli yhä vahvemmin sellainen olo että jään kyllä ehdottomasti seuraamaan :) Ainakin tämän blogin kautta sinusta välittyy rehellinen ja suoraselkäinen kuva, ja sellaista itse arvostan. Itse olen myös sellainen että minun on todella vaikea hyväksyä vääryyttä ja välillä unohtuu se ymmärtäminen. Joskus se on sitten tullut esille turhanakin arvosteluna ja siitä olen yrittänyt päästä eroon, ihan hyvällä menestyksellä :). Tuo ”yltiöpositiivisen sijaan realisti”-kohtakin osui ja upposi, yritän itse ajatella sen niin että realistisuudesta ei ole haittaa kunhan pyrkii ajattelemaan niistä realistisista asioista hyviä puolia huonojen sijasta. Kuitenkin tälle vuodelle olisi omallakin kohdalla hyvä tavoite pyrkiä vielä enemmissä määrin siihen positiivisuuteen ja välillä kokeilla sellaisiakin juttuja jotka saattaa tuntua vähän hulluiltakin :D unohtaa ne pahimmat mahdolliset skenaariot. Mutta joka tapauksessa, hyvä blogi ja mielenkiinnolla jään myös tänä vuonna seurailemaan :)

  • Moikka Henna! Aivan mahtava kuulla, jee! Olen kyllä aika maanläheinen ja suora ihminen, turha mielistely sun muu ei kuuluu meikäläisen luonteeseen. Eli oikein ”koit” blogini lävitse. :) No siis juurikin sama homma! Ja se ei tosiaan ole hyvä tapa, koska aina ei voi tietää toisen käyttäytymiseen syitä tai lähtökohtia, eikä vaikka parisuhteiden taustoja tai tilanteita. Arvostelua pystyy kyllä hyvin vähentämään ja siitä pois oppimaan. Itsekin saanut aika paljon vähennettyä mutta vielä hommia on. :)

   Ja tuossa olen samaa mieltä. On positiivista realismia ja negatiivista. Realisti on siinä mielessä hyvä olla, että silloin pettymykset eivät ota niin koville eikä putoa korkealta. Eikä elä pilvilinnoissakaan. ;) Eli sellainen kultainen keskitie ja realismin positiiviseksi kääntäminen on täällä tavoitteena.

   Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja mukavaa, että jäät seurailemaan!

 4. Hyviä tavoitteita!
  Itsekin tein tavoitteita tällä vuodelle, olin mukana hyvinvointihaasteessa, oman elämäni inventaariossa ja siinä pohdittiin oman hyvinvoinnin eri osa-alueita. Nyt minulla on jokaiselta osa-alueelta tavoitteita, millä pyrin lisäämään hyvinvointiani kuluvana vuonna. Tavoitteita jotka koskevat suoraan minua, mutta myös tavoitteita joihin liittyy muita ihmisiä… :)

  • Kyllä! Tavoitteita on hyvä olla ja niitähän voi ehdottomasti päivitellä vuoden mittaan. ;) Ja samaa mieltä, että tavoitteita on hyvä olla myös joihin liittyy muita ihmisiä. Yksinhän me ei täällä olla. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta