Detoxille vai ei?

Yllättäen taas tammikuun alun teemaan sopivaa blogitekstiä luvassa, nimittäin asiaa detoxista. Olen vetänyt viimeiset kolme vuotta jokaisen vuodenvaihteen jälkeen useamman viikon detoxin. Tähän mennessä olen aina juonut valmiita litkuja mutta tänä vuonna jäin hieman pohdiskelemaan asiaa… Toimivatko nuo oikeasti puhdistavina vai olisiko ihan omaan ruokavalioon sovellettu detox parempi? Ehkä jopa mehu/smoothie pohjainen puhdistautuminen? Onhan se totta, että noiden kuurien aikana ravaat vessassa useammin kuin tavallisesti mutta johtuuko sekin vain siitä, että kuurin aikana todella panostat veden juontiin? Lisäksi olo on ainakin täällä ollut keveämpi ja virkeämpi. Mutta johtuuko sekin vain siitä, että olet detoxilla etkä syö yhtään turhaa suupalaa, koska sinä olet detoxilla? Näitä juttuja olen miettinyt. Ja sitten taas toisaalta, omistammehan me kuitenkin esimerkiksi maksan ja munuaiset, jotka puhdistavat kehoa ihan luonnostaankin…

Oma tarkoitukseni ei ole siis missään nimessä pudottaa painoa detoxin avulla vaan haluaisin kehooni extra puhdistusta. Jouluruoat, ne suklaat, pikkujoulualkoholit jne., tässä vaiheessa alkuvuotta kropassa on yllättäen ehkä hieman tukkoinen olo. Minulla tukkoisuutta aiheuttavat myös maitotuotteet joita on tullut tähän vuodenaikaan nautittua aivan liikaa tavalliseen totaali eihin nähden. Kroppani onkin ollut aika sekaisin ja tukossa. Eilen viimeksi valittelin kuinka olo on kuin krapulassa olisi vaikkei siitä todellakaan ollut kyse. :D Mun vatsa reagoi vääriin ruoka-aineisiin mm. tunteella kuin vatsassa kävisi kylmät väreet. Samanlaisia fiiliksiä mulla on krapulassa ja nykyään olen havainnut noita oireita etenkin maidon ja sokerin jäljiltä. Jos rehellisiä ollaan, on tämä alkuvuosi alkanut täällä edelleen suklaita popsien (ne pahuksen rasiat joita meillä on vino pino!!). Eilen oli oikeasti ensimmäinen herkuton päivä sitten useamman viikon… Se todella pitää paikan, että jos sokeria syö niin sitä tekee joka päivä mieli ja jos mielihalut toteuttaa niin kierre on valmis.

Sain tuossa ennen joulua blogin kautta testaukseen Slimmix SuperDetox -puhdistuskuurin joka nyt siis odottelee avaamistaan. Mietiskelin vähän jos vetäisin tuon kuurin ja samalla sitten puhdistaisin ruokavaliostani pois kaikki herkut ja ottaisin maidonkin suhteen jälleen totaalisen ein. Lisäksi haluaisin lisätä ruokavalioon enemmän terveellisiä mehuja ja smoothieita. Monihan paastoileekin tässä vuoden vaihteen jälkeen mikä itseänikin on hieman puhdistusmielessä kiinnostanut. Ehkä joku päivän mehupaasto? Siihenkin vaan tarvisi sitten sellaista aikaa ettei olisi duunissa tai ettei olisi muutakaan ohjelmaa. Itse olen nälkäisenä aina todella kiukkuinen, joten en tiedä selviäisinkö… :D

Joko te olette aloittaneet jonkunlaiset detoxin? Tai mitä mieltä olette ylipäänsä valmis detox -kuureista tai paastoista? Olisi mielenkiintoista kuulla erilaisia mielipiteitä niin puolesta kuin vastaankin! 

IMG_9048-002IMG_9058-002

On my way

16 vastausta artikkeliin “Detoxille vai ei?”

 1. Damn noita suklaarasioita, täällä sama ongelma! Oon nyt yrittäny tuhota ne vauhdilla että niistä pääsee eroon mutta en tiedä onko se parempi kuin se, että pidemmällä aika välillä vähän kerrallaan :D

  Mä oon miettinyt nyt useasti sitä monissa blogeissa viime vuosina hehkutettua Yves Rocherin detoxia, johon kuuluu ne mehulitkut ja sitten reisille kiinteyttävä geeli ja kuorinta. Mulla kun tota selluliittia valitettavasti on päässyt ilmestymään ja nyt itkettää, kun en nivelsiteiden takia pääse hirveästi urheilemaankaan ainakaan kuukauteen niin kasaantuu entisestään :'( Olin jo tilaamassa tota kuuria mutta tsädäääm, se onkin loppu. Litkua löytyy, mutta geeliä ja kuorintavoidetta ei. Toisaalta ton kuorintavoiteen vois varmaan korvata millä tahansa muulla mutta geeliin en oo vielä kauheesti syventynyt.

  Oon samaa miettinyt, että onko vesi kuitenkin paras voitehista… :)

  • Nojoo! Mua rasittaa, kun mies haluaa aina säästää tommosia ja minä taas mieluummin antaisin vaikka muille. :D Mulla oli viime vuonna tuo Yves Rocherin detox-setti. Kyllähän veskissä tuli tosiaan ravattua mutta enpäs tiedä johtuiko se tosiaan muusta kuin siitä juoman litkimisestä. Kuorinnan voit todellakin korvata jollain muullakin, eli siinä ei ole mitään ihmeellistä. Mä en usko myöskään selluliittivoiteisiin. :D Kyllä ne sellut sillä terveellisellä ruoalla ja liikunnalla kaikkoaa! Tietysti jos sinulla on tuollainen tilanne mutta mieluummin kyllä vaan keventäisin ruokavaliota kuin luottaisin voiteeseen. Ehkä tuollaisen kuurin tai mehupaaston pitämisestä ei olisi haittaa? Niin ja se veden juonti…

   Mulla olli selluliittia joskus nuorempana, tyyliin siis niinä aikoina, kun dokailin paljon ja en treenannut kuntosalia. Se on kuitenkin kadonnut kuin ihmeen kaupalla tässä vuosien varrella ja nykyään omaan kyllä ihan sileät pakarat. :D

 2. Moi! Ootko jättänyt maitotuotteet niin tarkasti pois, että vältät myös ihan pieniä määriä kuten heraproteiinia jossain tuotteessa? Oon yli vuoden kärsinyt kaikesta vatsaan liittyvästä vaivasta ja lääkärissä on ravattu! Oon kuitenkin tajunnu sattumien kautta et voin paremmin kun vältän suurelta osin maitotuotteita, etenkin kaikkea nestemäistä mm. jogurtit ja maito juomana. Vatsavaivat ei kuitenkaan kokonaan ole hävinnyt, niin siis kyselen että miten tarkasti sä vältät kun oot saanut vatsan parempaan kuntoon. Jos vaikka koittaiskin ihan kaikesta maitoon liittyvästä kieltäytymistä… Vielä tosin tutkimukset kesken siltä osin, jos onkin ihan maitoallergiaa. Kyllä on hankalaa oikkuilevan vatsan kanssa kun ei tiiä mitä sitä välttelis, alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää koko vatsa :D

  • Moi, pääosin kyllä. Tosin, monesti viikonloppuisin tulee vähän höllättyä ja herkuteltua esim. suklaalla jossa on maitoa mutta sen tuntee sitten vatsassaan… Viikolla syön pääosin maidottomasti ja vältän gluteenia. Ehkä sinullakin toimisi viljattomuus? Tai joidenkin viljojen pois jättäminen? Tiedän mitä tuo kyllästyminen on! Mä olin jossain vaiheessa tosi väsynyt. :( Itse sain alunperin avun ravintoterapeutilta, joka ohjeisti minua ruokailujen kanssa. Suosittelen lämpimästi Annika Havastetta. :)

  • Okei. Viljattomuus ei oikein auttanut kun kokeilin sitä, mutta en kyllä ihan täydellisesti ollut gluteenittomalla niin se saattoi sitten huijata… Ruista ja suuria määriä vehnää kuitenkin välttelen. Ja kiitos suosittelusta, täytyy laittaa nimi muistiin :)

  • Aah, okei. No sitten ei varmasti kyse ole siitä, toivottavasti selviää! Mulla auttoi tuo terapeutti, koska vedin semmosen sokeriton, viljaton ja maidoton kuurin alkuun ja sen pohjalta näin kuinka vatsa reagoi. Suosittelen kyllä ammattilaista, pakko sanoa että muuta kuin lääkäriä jos mitään sairautta ei löydy. :)

 3. Meinasin linkittää täysin saman tekstin kuin olli. Terveellinen syöminen on toki hyväksi, mutta detoxille ei ole tarvetta ellei ole vetäissyt myrkkyä.

 4. Suosittelen lukemaan kirjan Alejandro Junger – Puhdas Keho! Paljon tärkeää asiaa detoxista, 3 viikon puhdistuskuuri ja paljon mehu- ja muita reseptejä.

 5. Suosittelen lukemaan kirjan Puhdas Keho – Alejandro Junger. Tärkeää asiaa detoxista, 3 viikon puhdistuskuuri ja reseptejä!

 6. Hah, mä jotenkin innostuin kans täst detox hommast vuoden vaihtees, kun omat elämäntavat ovat olleet ihan surkeet koko viime syksyn.. 2 päivää nyt ”detoxia” takana. Kuukauden tai enemmän haluisin kokeilla, mut pitää nyt kattoo… :D Aluks aattelin, et tää ei ole kuitenkaan nii radikaali elämänmuutos sinänsä… En oo siis ostanu mitään erityist detox-juomaa, vaa koittanu jättää valkoset viljat, sokrun, maitotuotteet, alkoholin ja kahvin pois ja sit veden juontii ja kasvisten syöntii lisänny. Mut oon ny tajunnu kui haastavaa tää on suhtees vanhaan, esim kauppareissut tuntuvat vähän älyttömilt, kun koitan ostaa kaikkee terveellist smootheihin ja salaatteihin. Jo täs kahen päivän sisäl oon jo miettiny, et onks täs koko jutus mitään järkeä, ku tuun iha onnettomaks, kun koitan väkisin litkii vähintään sen 2 litraa vettä päivässä. :D Tänään oli ihan vetämätön olo ennen iltavuoroa, painuin puolilta päivin sänkyyn koomaamaan ja lopulta lähdin tokkuraisena iltavuoroon. Töissä sit kiersin kahvipisteen ja täytín vesilasin, jos veden juominen piristäis… mut sit luovutin ja täytin kupin ihanalla mustalla, vastakeitetyllä kahvilla ja maitotilkka sekaan. AH! :D Olo kyl kohentu kovasti sen jälkeen. :O Tuntu jotenki oudolt kippaa se vesi pois ja ottaa tilalle kahvia. Ja outoo täs oli viel se, et se tuntu oudolta. :D Onks sekavaa? :D

  Halusin kokeilla detoxia sen takii, et oon jotenki kauheen väsyny ollu viimeaikoin, ja mun mielest mun ulkoisest olemuksest jo näkee, etten oo syöny kovin terveellisesti vähään aikaan tai liikkunu ollenkaan. Aattelin, et tää auttas saamaa energiaa. :O En ny kokonaan luovuta täst _vielä_, oonhan tätä jo kokonaiset 2 päivää jaksanu :D Vaik nyt töis alko tulee lihaskramppei tuost veden litkimisest :(

  • Moikka, itse en tule kyllä kahvista luopumaan. :D Joidenkin tutkimusten mukaan kahvihan on jopa ihan terveellistä. Tosin, alkuunhan siinä on juurikin noita väsymisen oireita jne. mutta kuulemma helpottavat parin päivän sisään. Muistathan kuitenkin syödä tarpeeksi vaikka ruokavaliota kevennätkin! Toisaalta tuo väsymys voi johtua juuri siitä, että olet syönyt epäterveellisesti ja yhtäkkiä muutat ruokavalion puhtaammaksi. Kroppa vierastaa… Eli en sinuna ehkä luovuttaisi vielä. ;) Vettä ei kannata juoda kuitenkaan liikaakaan, se pari litraa päivässä on varmasti ihan passeli!

   Tsemiä sinne ;)

 7. Ihmisen maksa toimii kolmessa faasissa, useimmat detox kuulit vaikuttaa vain ekaa faasiin, jolloin maksa toimii ylikierroksilla ja koska 1 faasissa tehdään monista yhdisteistä entistä pahempia myrkkyjä niin 2 ja 3 faasit (joiden toiminta huonon syömisen seurauksena ei monilla ihmisillä ole kunnossa) ei ehdi mukaan putsaaman detox kuurin ylitehostetun 1 faasin myrkkyjä, niin myrkyt palaa takaisin elimistöön. Siitä aiheutuu monille tulevat päänsäryt yms. Oireet detox kuurin aikana. Mieluummin kannattaa syödä ruokia jotka luonnollisesti tukevat maksan toimintaa kokonaisvaltaisesti, kuten parsakaalia joka sisältää DIMiä. Tai juoda vaikka viherpirtelöitä.

 8. Jebajee, hei aika mielenkiintoista! Mun oli pakko lopettaa toi homma kokonaan, koska mul oli vaa nii semmone ”hassu” olo sen lisäks, et tosiaa kurkku tuli kipeeks, päätä juimi ja en meinannu saaha kättä auki lihaskrampin takia. :/ En ollut oikeen kunnol tajunnu, kuink suuri ero detoxil oli mun aikasempii elämäntapoihi… ei mun kroppa kestä näköjään liikaa terveellisyyttä. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta