Maidoton thaisafka

Vinkkasin tänään tuossa aikaisemmassa postauksessa siitä thaikkutyylisestä safkasta johon ollaan miehen kanssa ihan koukussa. No arvatkaa vaan mikä oli meidän tämän illan dinneri? ;) Viime päivät ovat menneet vähän muissa merkeissä kuin treenatessa ja tosiaan tuo safkauspuoli on ollut hieman hunningolla… Pitkiä ruokavälejä ja sitten, kun syö niin paljon kerrallaan. Minä tavallisesti suosin sellaista muutaman tunnin ruokailuväliä jolloin heikottava tai paha olo ei pääse yllättämään. Tänään on ollut koko päivän todella outo olo univajeen vuoksi ja esimerkiksi mitään treenijuttuja ei ole jaksanut miettiä, safkaa koitin sentään tehdä jo vähän arkisempaan tapaan ja tarpeeksi usein. On se muuten kumma miten väsyneenä ruokavalio saattaa heittää ihan täysin häränpyllyä! Mulla on ainakin tapana väsyneenä pistää poskeen jos mitä vaan mieli tekee. Ja oikeasti ihan huomaamattaan, ei vaan jaksa välittää.

Anyways, miksi tämä kanajuttu on mielestäni niin hyvää? Joku lukija vinkkasi minulle kookosmaidosta mutta valitettavasti se ei sovi vatsalleni. Maito kuin maito ei ole oma juttuni, joten mieluummin käytän ruokaani sellaista versiota josta tulee hyvä olo myös ruokailun jälkeen. Mielestäni tämä OATLY:n kaurakerma on aivan mielettömän hyvää! En varmaan vaan voi hehkuttaa sitä tarpeeksi, ihan parasta! :D Se ei ole mitään rasvatonta kuten purkista näkee eikä maistu pahalle tai millään tapaa mauttomalle. Meillä tuo mies on yleensä ollut aika skeptinen kaikkia kasvisjuttuja kohtaan mutta tätä hommaa hän ei ole edes kyseenalaistanut. :D Maistuu kuulemma aivan taivaallisen hyvälle. Siispä ehdoton iso peukku tälle ”kermalle”, testatkaahan te muutkin maitovammaiset!

Mutta sitten itse reseptiin joka on muokattavissa mielihalujen mukaan.

Thai-kana maidottomana

 • 1 prk OATLY kaurakermaa
 • 400 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
 • 1 pss Thai -wokvihanneksia
 • porkkanasuikaleita
 • tuoreita ananas -paloja
 • siivutettuna inkivääriä
 • mausteiksi suolattomia mausteita (broilerimauste, chili, yrttiseos, curry, Herbamare jne.)

Ruskistetaan kana ja maustetaan se. Lisätään sekaan wok -vihanneksia, sekä itse suikaloimat vihannekset ja ananakset. Kun wokki on sulanut maustan sekoitusta hieman lisää ja ihan viimeisenä lisään tuon kaurakerman. Niin ja tietysti aloitusvaiheessa jo riisi kiehumaan. Yleensä olen tehnyt vaaleaa thairiisiä mutta tällä kertaa kallistuttiin hieman terveellisempään meininkiin ja tein tummempaa versiota. Itse rakastan kyllä sitä vaaleaa thaikkusettien kanssa mutta välillä näinkin. Sitten lopuksi vaan annetaan hieman muhia ja hautua jonka jälkeen on valmis nautittavaksi.

IMG_9105-001IMG_9119-001IMG_9140-001

Onko kukaan muu hurahtanut tähän kaurakermaan? Olisi kiva kuulla mihin kaikkeen sitä käytätte? :)

On my way

5 vastausta artikkeliin “Maidoton thaisafka”

 1. Mä oon kans kaurakermasta tehnyt kastikkeita just kanalle. Ajattelin ensin, että se maistuu ihan kammottavalta, mutta hyväähän se on :)

 2. Toi kaurakerma on kyl tosi jees, ihan ku tavallinen kerma ja tuo kivasti sellaista kosteutta muuten kuivaan ruokaan :) Mä käytän sitä aika paljon eri kastikkeisiin, esim. hirvenkäristykseen, kanaan, uuniseitiin ja kananmaksaaan, nams!

  • No on! Mä olen ihan koukussa, niin hyvää ja sopii todella hyvin etenkin kanan kanssa. Tai no muuhun en olekaan edes kokeillut vielä. :D

 3. Mutta eihän kookosmaidossa ole maitoa (ts. mitään eläinperäistä saati laktoosia)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta