Kotitekoista tuoremehua

Pitkäaikainen haave kävi toteen, kun viime viikonloppuna sain mieheltäni mehukoneen. Unelma tuoreesta, raikkaasta ja terveellisestä kotimehusta on vihdoin tätä päivää, jes! Kyllähän ne miehet aina välillä kuuntelee mitä me naiset halutaan. ;) Minähän olen jo todella pitkään ollut smoothiefani, joten saas nähdä vievätkö mehut minut mennessään?!

Itse en pidä kaupan valmismehuista. Ne ovat niin hirveän sokerisia tai sitten vastaavasti jotain aspartaamilitkuja joista palkaksi saa mahakivun. Omatekoinen mehu on niin eri juttu! Voit mixailla vihanneksia ja hedelmiä oman maun mukaan, mitä ja miten ikinä mieli tekeekin. Itsehän olen siis tässä mehuhommassa vielä amatöörin tossuissa, vasta pari mehua alla mutta innosta soikeana haluan kokeilla vaikka ja mitä. :) Eilen väsäsin appelsiini -ananasmehun ja totesin, että vaikka ananas onkin herkkua niin siitä tulee nestettä aivan liian vähän… Pitäisi olla tyyliin kaksi ananasta jotta saisi kahdelle edes jonkunlaisen määrän. Appelsiini sen sijaan on tähän vuodenaikaan suhteellisen edullinen ja riittoisa mehuvaihtoehto. Eikä sellainen cee- vitamiinipommi ole aamuisin ollenkaan pahitteeksi!

Yllättäen kuitenkin ne vihermehut kiinnostavat minua ehkä eniten ja olisikin mielenkiintoista kokeilla mitä yhdistelmiä saa aikaiseksi esimerkiksi porkkanasta, kaalista ja inkivääristä… Siispä te kaikki mehuexpertit, vinkatkaahan mitä kokeilen seuraavaksi!? Antakaahan sellaisia tehokkaita, terveellisiä ja herkullisia resptejä! :)

IMG_9123-001IMG_9128-002IMG_9131-001

On my way

16 vastausta artikkeliin “Kotitekoista tuoremehua”

 1. Hei,

  Ostin itse syksyllä mehulingon ja se on ollu käytössä noin joka toinen päivä, eikä vielä ole flunssaakaan tullut ;). Innostuin laitteesta sen jälkeen kun olin nähnyt dokkarin: sick, fat and almost dead. Se kertoo miehestä joka pääsee kaikista lääkkeistään eroon ja laihtuu valtavati mehupaaston läpikäytyä. Ihan ihmeellistä että vitamiinit voi parantaa niin paljon että elintapasairauslääkkeistä pääsee eroon!

  Itse tykkään mehustaa appelsiinia, omenaa, limeä ja porkkanaa. Sitten tähän kokonaisuuteen tykkään lisäillä vielä jotain (ei välttämättä kaikkea); inkivääri, selleri, lehtikaali (on muuten tosi terveellinen), punajuurta.. yleensä näitä ei voi laittaa paljoa koska maku saattaa muuttua hirveäksi :D (toisaalta on terveellistä). Sekaan voi laittaa jopa spiruliinaa jos haluaa terveyspommin, itse en voi laittaa puolta teelusikallista enemmän.

  ps. täytyy sanoo et itse tykkään niin paljon ananaksesta että kun sitä ostan en raaski mehustaa sitä vaan on pakko syödä se lihoineen :D

  • Moikka, aih no mun onkin pakko tsiigaa toi dokkari! Todella mielenkiintosen kuuloinen, olisikohan Netflixissä? Itse oon aika pitkälle lääketeollisuutta vastaan ja mieluiten en vetäisi mitään apteekin purkkivitskuja ollenkaan, saatika sitten antibiootteja jne. Hyih!

   Hei kiitos todella paljon vinkistä, lime kuulostaa todella mielenkiintoiselle ja juuri ostin punajuuriakin. :) Pitää testailla ehdottomasti!

  • Lääketeollisuutta vastaan? :) Antibiooteista on todellakin hyötyä, mikäli niitä syödään järkevästi ja todelliseen tarpeeseen. Itse mm. pissatulehduksista kovasti kärsineenä syön mieluummin sen kuurin tarvittaessa kuin annan tulehduksen levitä munuaisiini ja tuhota ne. Ja muutenkin lääketeollisuus ja lääkkeet eivät ole paha asia. Äitini parani mm. rintasyövästään lääkkeiden avulla, enkä koe tätä millään lailla huonoksi jutuksi :D Ja yleisesti, lihavuus itsessään on aikamoinen riskitekijä monien sairauksien synnyssä, enkä usko että kyseisessä dokkarissa vain mehujen litkiminen ja vitamiinien saanti on ”parantanut” ihmisen, kyllä se laihtuminen on aika suuressa merkityksessä tässä. Ns. laihduttava ja vähäkalorinen ruoka vaan tuppaa olemaan vitamiinipitoista ja terveellistä :) Mutta liikalihavuus nopeasti kumoaa vitamiinienkin mahdollisesti aikaansaamat terveyshyödyt, eikä esim liikalihavuuden ylläpitämää korkeaa verenpainetta tai sepelvaltimotautia vitamiineja vetämällä pysäytetä. Hyvää jatkoa sinulle! :)

  • Kyllä. Minä vältän antibiootteja nykyään viimeiseen saakka ellei ole pakko. Antibiootit sekoittavat vatsalaukun bakteerikannan jopa kahden vuoden ajaksi. Enkä halua edes kuvitella miten ”tärkeitä” jokainen vanhukseen pumpattava lääke oikeasti on… Tietysti jos pissatulehdus etenee tuohon saakka niin on pakko ottaa antibiootti mutta suurin osa flussista lähtee ilman antibiootteja tai apteekin muita tarpeita. Ja jos rintasyöpä tulisi niin varmaan itsekin turvautuisin lääkkeisiin, tuollainen on ihan ääritilanne jota en nyt kuitenkaan täysin tarkoittanut.

   Yleisesti ottaen mielestäni lääketeollisuudella hallitaan Suomeakin aika paljon. Synteettiset monivitamiinit sairastuttavat kansaa. Esimerkiksi D-vitamiinia syödään täällä aivan liian vähän ja viranomaiset eivät puutu asiaan koska lääketeollisuus hallitsee. :) Kun kansa sairastaa lääkkeitä ostetaan ja lääketeollisuus rikastuu.
   Tossa on muuten ihan mielenkiintoinen teksti juurikin noista kaikista vitamiinipillereistä: http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

   Itse olen hyvin skeptinen ja mieluiten otankin vitamiineja juuri puhtaiden raaka-aineiden kautta. Tai niin puhtaiden kuin mahdollista.

  • Hei vielä, en puhunut flunssasta ja antibiootin tarpeettomuudesta siihen, sehän on selvää ettei virustulehdus antibiootilla parane. Mutta kun on kyse vakavasta infektiosta, joka on parannettavissa antibiootilla, koen ne erittäin positiivisena ja tarpeellisena.

   Eihän se lääketeollisuus ole, joka vanhuksille lääkkeitä puputtaa, vaan kiireiset lääkärit joilla ei ole aikaa paneutua iäkkään ihmisen lääkitykseen kokonaisuutena. Toisen lääkkeen haittavaikutusta hoidetaan toisella lääkkeellä ( tosin joskus tämäkin on tarpeellista). Olen apteekissa itse töissä, meillä juurikin tehdään lääkitysten kokonaisarviointeja ja tämän seurauksena turhat lääkkeet karsitaan pois. Myös pienten lasten vanhemmat pärjäisivät useasti mm. korvatulehdusten kanssa ilman antibioottia, mutta vanhemmat HALUAVAT hakeutua lääkäriin ja juuri sen antibioottireseptin. Ei se lääketeollisuus heitä saa tähän lähtemään. Ei lääketeollisuus kotiin soittele että nyt lääkäriin ja lääkettä hakemaan. Eikä apteekkikaan ole lääketeollisuuden orja, siellä jos missä harrastetaan järkevää ja tarpeellista lääkityksen arviointia. Usein se on asiakas joka ehdottomasti haluaa sen lääkkeen vaikka farmaseutti suosittaa olemaan ottamatta tai ohjaa muualle avun saamiseksi. Tämä on arkipäivää.

   Kysyn vielä, kuka tämä remeli on? En saanut linkin takaa löytyvästä tekstistä selvää minkä alan ihminen siellä kirjoittaa. Joitakin hyviä pointteja kyllä, mutta myös hieman lietsonnalta haiskahtaa.. Kehotan arvioimaan kriittisesti netistä löytyvää aineistoa :) hyvää viikonloppua!

  • Fat sick and nearly dead löytyy ihan youtubesta. Tai ainakin jos iskee vaikka googleen sen niin pitäis löytyä sitä kautta. Ihan uskomaton tarina. Meillä kävi työpaikalla puhumassa eräs (jonka nimeä en nyt enää muista) mehustuksesta ja suomalainen nainen kertoi myös ihan uskomattomia tarinoita mm. oma tytär joka parani ihan uskomattomalla tavalla ties mistä tyyliin pelkillä vihannesmehuilla.
   Me ostettiin kans joku aika Philipsin mehustin ja oon koukussa. :D Jos haluaa terveellisiä mehuja/hyviä mehuyhdistelmiä niin kannattaa laittaa kaikkia vihreitä ainesosia (parsa, kurkku, lehtikaali ym) ja sekaan joku makeuttava elementti (ananas, omena, porkkana tms) niin tulee hyvä combo. Kurkku on ihan loistava mehuissa kun siitä tulee nestettä tosi hyvin.

 2. Meille tuli mehulinko noin vuosi sitten. Punajuuri-porkkana-inkivääri mehusta on tullut suosikki. Joskus lisäilen omenaa. Alussa linko oli kovassa käytössä, mutta nyt jäänyt vähemmälle. Kasviksista ja hedelmistä tulee yllättävän vähän mehua ja paljon kuitua. Alussa heitin kuidut roskiin, kun en tiennyt mitä niillä tekisi, mutta nykyään hyödynnän kuidut keitoissa ja kasvispihveissä.

  • Moikka, toi yhdistelmä kuulostaa juuri niin mun suosikille! :D Pitääkin kokeilla, ja ne kuidut talteen toki. Tylsää olisi heittää roskiin.

 3. Mehuhurahtanut ilmoittautuu! Suosikkimehu tällä hetkellä on omena, porkkana (edullinen), inkivääri (ihan sentin pala riittää!) + sitruunamehu. Vihermehuja olen vasta harjoitellut ja varsisellerin puolikas mukana ei ole kauhean paha :D Ja kurkku on helppo. Greippillä saa kivaa pirteyttä myöskin. Mutta tuo inkivääri on ollut mulle se ”taikasana”, silmät vaan revähtää auki aamulla kun on niin raikasta :)
  Eli eiku testailemaan!

  • Jee, jee kiitos tästä! Lähtee tämäkin kokeiluun. :) Mä rakastan myös inkivääriä, halpa ja niin terveellinen sekä maukas.

 4. Mehulinko on niin jees! Appelsiini-porkkana-inkivääri toimii erittäin hyvin!
  1punainen chilipaprika,2rkl hunajaa,puolikas sitruuna ja omena! Sekin on aivan ihanaa :) Chili tuo kivasti potkua. Kunnon vitamiinipommeja. Kroppa ja mieli tykkää :)

  • Toi inkivääri on näemmä kaikkien suosikki, ja porkkana. :D Chili onkin aika villi kortti, heh.
   Nojoo, siksipä täällä mielenkiinnolla lähdetään testaamaan! Mua harmittaa tosi paljon, kun meillä on niin pieni jääkaappi täällä uudessa kämpässä. Olisi kiva ostaa se täyteen vaan hedelmiä ja vihanneksia. :D

 5. Hei mulla myös mehulinko, joulupukki toi;)
  Suosittelen Petra Sippolan Mehukas-kirjaa! Siellä huippuhyviä ohjeita ja helppoja tehdä. Samassa myös smoothieista ja mehusmoothieista ohjeita. Ihanan värikkäät ja iloiset kuvat on plussaa. Sieltä mäkin näin alussa oon ohjeita katellut:)

  • Moikka, jee jee! ;) Okei, kiitos vinkistä pitääkin käydä kirjakaupasta kurkkimassa. :)

 6. Hei! Haluaisin kysyä, minkälainen mehulinko sulla on? Siis merkki ja malli? Oon ajatellut ostaa sellaisen, mutta en tiedä niistä yhtään mitään ja siksi kiinnostaisi kuulla vähän kokemuksia. Jos siis jaksat, olisi ihanaa kuulla, onko laite helppo käyttää ja puhdistaa sun mielestä? En tiedä, voiko mehujen koostumuksissa olla ainakaan paljoa eroa laitteesta riippuen, mutta omasi on kai ollut hyvä? :D

  • Moikka, tuo on Tefalin kone. Normaali hinta oli tosiaan 79 € mutta nyt kuulemma 49 €. Myös Philipsillä näytti olevan hyvän hintainen tarjous olikohan Kodin Ykkösessä. Philips ehkä merkkinä mielestäni enemmän ”luotettavampi” mutta on tuokin kyllä erinomaisesti pelannut. :) Ei toistaiseksi ole ollut valittamista. Uskoisin, että nuo lähes kaikki toimivat aika samalla periaatteella. Ainut miinus mikä tuossa on on mielestäni sen sotkuisuus. Koneen putsaaminen on ärsyttävää. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta