Täydellinen gluteeniton pizza

Kuten tuossa aikaisemmassa postauksessa tänään eilen vinkkasin, gluteenitonta pizzareseptiä olisi luvassa. Tein nimittäin muutama tunti sitten yhden parhaista pizzoistani ikinä, tai oikeastaan parhaan. :) Pohjasta halusin gluteenittoman eli ruokavaliotani tukevan. Mielestäni hyviin gluteenittomiin jauhoihin tehty pizza on jopa parempaa kuin vehnäpohjaan tehty, suosittelen kokeilemaan! Ostin ensimmäistä kertaa kokeeksi Semperin hienon gluteenittoman jauhoseoksen jonka kyljessä luki, että soveltuu myös pizzan tekemiseen. Oli kyllä erinomainen valinta, nimittäin pohjasta tuli  ihan mielettömän hyvää!

Tavallisesti jos teen pizzaa, teen sitä myös miehelleni ja niin tälläkin kertaa. Sitä haluaa ottaa toisen huomioon, joten valitsen täytteet siten, että molemmat pidämme niistä. Mieheni puoli on aina vaan hieman tuhdimpi, eli huomattavasti enemmän sitä juustoa jne. :) Tällä kertaa täytteiksi valikoitui rucola, kevyempi jauheliha, ananas ja mozzarella. Itse rakastan kanaa pizzassa mutta mies haluaa aina jauhelihaa, joten sillä sitten yleensä mennään jos yhteiset pizzan väsään. Itse syön aika vähän punaista lihaa mutta pizzassa sellainen kunnon tulinen jauheliha menee mukisematta.

Ja te keitä resepti kiinnostaa niin here it comes!

Pohja 2-4 hlölle:

 • 1/2 paketillinen hiivaa
 • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1/2 tl suolaa
 • 4 dl Semperin hienoa jauhoseosta

Täytteet: 

 • 1 pkt jauhelihaa 9 %
 • 1 prk ananasta tai vastaavasti tuoreita paloja
 • 1 pieni mozzarella ”könttä”
 • rucolaa
 • Emmental juustoraastetta
 • 2 minipurkkia tomaattipyrettä
 • mausteet

Alkuun sekoitetaan kädenlämpöinen vesi ja hiiva. Lisätään sekaan suola ja oliiviöljy, lopuksi jauhot. Annetaan kohota 15 minuuttia pyyhkeen alla ja sillä välin laitetaan uuni 200-225 asteeseen lämpenemään. Ruskistetaan jauheliha ja maustetaan se mieleiseksi (paljon chiliä, pippuriseosta, yrttimausteita ja Herbamarea). Siivutaan mozzarella ohuiksi suikaleiksi ja samoin ananakset. Kun pohja on tarpeeksi muhkea levitetään se pellille ja täytteet päälle, sitten uuniin. Paistetaan noin 20-30 minuuttia uunista riippuen ja lopuksi lisätään rucolaa, sekä oreganoa reilusti.

Pizza on valmis nautittavaksi! 

IMG_9346-001IMG_9447-001IMG_9454-001

On my way

3 vastausta artikkeliin “Täydellinen gluteeniton pizza”

 1. YUMMY! Tää lähtee oitis kokeiluun! Ja tänä sunnuntaina taidetaan meillä nautiskella pizzan ääressä :-D

 2. Oii, täytyy joku kerta koittaa tätä kotona! Ootko koittanut muuten sitä pizzapohjaa tehdä kananmunista? Me ollaan nyt tehty aina perjantai pizzat niin. Eli 5 valkuaista kovaksi vaahdoksi, siihen sekään 5keltuaista ja ruokalusikallinen gluteenittomia jauhoja. Se uunipellille (leivinpaperi täytyy voidella esim. oliiviöljyllä) ja 200 asteiseen uuniin noin 10-15min, jonka jälkeen täytteet päälle ja hetkeksi vielä uuniin. Ja siis mulle tuo korvaa normaalin pizzan aivan täydellisesti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta