Missä moraali?

Nyt on pakko avautua. Viime aikoina tv on alkanut tuottamaan yhä enenevissä määrin mitä eriskummallisempia ohjelmia. Ihan vastikään alkoi ”Ensitreffit alttarilla” ja nyt promotaan siitä kuinka kohta läjä varattuja tyyppejä suuntaa saarelle sinkkujen vikiteltäväksi sarjassa ”Temptation Island Suomi”. Siis ihan oikeasti?! Tietenkin se kertoo paljon ihmisistä jotka tällaisiin ottavat osaa mutta mietin oikeasti myös näiden konseptien luojia? Ilmeisesti on ideat vähissä tai sitten Suomen kansaa vaivaa joku ihme kansantauti jos tällainen p*ska koetaan viihdyttävänä. Vai olenko mä tylsä ja vanhanaikainen?

Itse omaan korkean moraalin. Aikanaan moraalini kävi pohjalukemissa ja en arvostanut enää avioliittoa tai ylipäänsä suhteita. Perimmäisin syy taisi olla se, etten enää arvostanut itseäni. Tuo oli henkilökohtaisesti minulle aikaa johon en haluaisi enää ikinä palata enkä mielelläni edes sitä muistele. Vaikka joskus arvomaailmani romuttuikin, on siellä sisimmässäni aina ollut ne arvot hyvin vahvasti juurrutettuna. Olen saanut kasvatuksen joka on korostanut rehellisyyden, oikeinmukaisuuden, luottamuksen ja pysyvien arvojen vaalimista. Ihmissuhteet eivät ole vaihtokauppaa ja toista ihmistä ei käytetä hyväksi. Arvostan myös ns. vanhan kansan meininkiä ja olen monissa asioissa juurikin vanhanaikainen, oma arvomaailmani sotii tämän ajan arvomaailmaa vastaan. Mulle esimerkiksi avioliitto on pyhä. Se ei ole mikään vitsi jossa kaksi tuntematonta ryntää alttarille. Avioliitto perustuu syvään rakkauteen ja kiintymykseen. Siinä syyt joiden vuoksi itse olin hyvin järkyttynyt kyseisestä ”tavataan alttarilla” -konseptista ja noh, varmaan tämän toisen ohjelman hämmästelyyn ei liioin tarvitse syitä ladella… Ihan kuin parisuhteet eivät joutuisi monilla koetukselle jo täällä arkisissakin ympyröissä?!

IMG_9253-001

Ilmeisesti ihmissuhteet eivät nykypäivänä enää lukeudu niihin asioihin, joita arvostetaan. Esimerkiksi parisuhteen alkuhuumaan kaikotessa suurinosa suhteista kaatuu, koska ei vaan jakseta panostaa tai antaa itsestään yhtään mitään. Mielestäni nykyään erotaan aivan liian helposti! Ennen vanhaan suhde oli ihan erilaisessa arvostuksessa ja, kun mentiin naimisiin mentiin periaatteella ”hautaan saakka”. Tietenkin silloinkin on ollut pettämistä mutta pääpiirteittäin maailma on ollut niin erilainen. Tänä päivänä arvostetaan nopeita arvoja, omaa mielihyvää ja fyysisyyttä. Musta tuntuu, että kaiken ulkoisen hössötyksen ohessa se sisin jää niin usein huomiotta. Muistan, kun olin pieni niin äitini sanoi mulle aina, että ole erilainen ja älä tee kuten muut. Siksipä sainkin todella paljon rohkeutta olla oikeasti sitä mieltä kuin halusin olla, enkä mennyt valtavirran mukana. En itseasiassa tee sitä vielä tänä päivänäkään vaan haluan rohkeasti olla sitä mieltä kuin olen. Joillekin nämä uudet televisio -ohjelmat ovat hyvää viihdettä mutta minulle ne ovat kauhistus. Jos viihteen taso on mennyt tuollaiseksi niin mielestäni samantien voitaisiin lopettaa koko realityn tuottaminen.

Millaisia ajatuksia teillä herää kyseisestä aiheesta? Olisi mukava kuulla olenko täällä yksin aatosteni kanssa?!

Kommentit (50)
  1. Hei

    Moraaalittomissa ohjelmissa on kysymys suuresta rahasta. Monokansallinen yritys, jolla on oikeus tuottaa tällaista ohjelmaa Suomessa, saa hyvät korvaukset ohjelman myynnistä. TV-ohjelmayhtiöt ovat suurimmalta osin kansainvälisiä suuryrityksiä. Suomessa lienee moraalin vartija lomautettu. Nykyään ajatellaan, että jokainen ihminen hallitsee oman elämänsä ja tekee omat viisaat, moraaliset ratkaisunsa. Näihin ohjelmiin kyllästytään pian ja sitten esitetään vielä järkyttävämpää, jotta ohjelma kiinnostaisi mahdollisimman monia. Mukaan tulee eläimiä, ihmisiä, verta ja väkivaltaa. Löytyykö ennen tätä joku vaikutusvaltainen viisas, joka tämän kehityksen pystynee pysäyttämään.

  2. Hei

    Näissä moraaalittomissa ohjelmissa on kysymys suuresta rahasta. Monokansallinen yritys jolla on oikeus tuottaa tällaista ohjelmaa Suomessa saa hyvät korvaukset ohjelman myynnistä. TV-ohjelmayhtiöt ovat suurimmalta osin kansainvälisiä suuryrityksiä. Suomessa ei liene enää ole moraalin vartijaa. Nykyään ajatellaan, että jokainen ihminen hallitsee oman elämänsä ja tekee omat viisaat, moraaliset ratkaisunsa. Näihin ohjelmiin kyllästytään pian ja sitten esitetään vielä järkyttävämpää, jotta ohjelma kiinnostaisi mahdollisimman monia. Mukaan tulee eläimiä, ihmisiä, verta, väkivaltaa. Löytyykö ennen tätä joku viisas, joka tämän kehityksen pystyy pysäyttämään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *