Nolla kommenttia = huono blogiteksti?

Viimeisen puolen vuoden sisään mun silmille on lävähtänyt yhä useammin bloggaajien kirjoituksia tai mainintoja siitä kuinka kommentointi blogeissa on vähentynyt. Pohdin itsekin asiaa tässä taannoin ja mietin millainen fiilis mulle tuleekaan jos kirjoittamani teksti ei saa yhtään kommenttia. Onko se automaattisesti tylsä, huonosti kirjoitettu tai muuten vaan pa*ka teksti? Onko vika kirjoittajassa vai onko sillä edes väliä?

Mulle kommentit kommenttiboxissa merkitsevät vuoropuhelua ja sitä, etten kirjoita pelkästään itselleni. Kommentit ovat mielestäni yksi blogin kulmakivistä. Ne motivoivat ja saavat aikaan keskustelua lukijoiden ja bloggaajan välillä, välillä myös pelkästään lukijoiden välillä. Kommentointi voi olla todella motivoivaa ja tsemppaavaa tai sitten todella ilkeää. Itsekin olen monien muiden bloggareiden joukossa saanut osakseni haukkumis -ja inho kommentteja läjäpäin mutta tässä vuosien varrella niiden suodattaminen on kehittynyt. Ja oikeasti mikä parasta, nyt kun olen siirtynyt bloggerista pois en saa enää mitään asiatonta kommentointia vaan kaikki negatiiviset kommentit ovat olleet hienosti perusteltuja. Koputetaas puuta. :D Mutta jos olen saanut noita haukkuja niin olen saanut kyllä ihan super ihanasti myös positiivista palautetta! Etenkin viime aikoina, kiitos siitä teille.

Itse osaan jo jonkun verran tekstiä kirjoittaessani ennustaa aiheuttaako julkaisu kommenttitulvan vai ei. Välillä tosin tulee niitä ylläreitä, jotka on kirjoitettu hätäisesti sen enempää miettimättä mutta sitten ne keräävätkin ihan hurjasti kommenttia. :D Jos kukaan ei kommentoi tekstiäni mietin kyllä väkisinkin, että oliko teksti liian huono tai tylsä. Toisaalta taas koitan ajatella, että seuraavaa juttua kohden. Jos ihmiset eivät jaksa kommentoida niin so what, kävijälaskurit kertovat kuitenkin omaa tarinaansa. Toisaalta nykyään on yhä enemmän ja enemmän eri portaaleja ja kommenttiboxiin vaaditaan enemmän tietoja. Bloggerissa kommentointi on niin helppoa, voit klikata anonyymiraxin ruutuun ja alkaa kertomaan mielipidettä. Useimmissa muissa pohjissa vaaditaan kuitenkin sähköpostia ja muita tietoja. Tuohon muuten vinkkivitonen, eli tallentakaahan ne tietonne koneen välimuistiin. Tällöin kommentointi nopeutuu ja se on huomattavasti helpompaa.

IMG_8934-001

Jonkun verran saan kommentteja joissa kirjoittaja sanoo lukeneensa minua jo vuosia mutta kommentoivansa vasta nyt. Monesti noissa tapauksissa tunnen piston sydämessäni. Nimittäin myös minä olen aivan surkea kommentoimaan!! Selailen jonkun verran blogeja jotta pysyn ajan hermoilla mutta olen laiska jättämään siitä merkintää. Tuo on niin typerää, koska itse kuitenkin tietää miltä kommenttien saaminen tuntuu. Jos jokainen meistä ajattelisi etten minä jaksa, joku muu saa kommentoida niin eihän täällä boxissa koreilisi ainuttakaan vuoropuheviivaa.

Jos kommentoimattomuutta ei voi laittaa pelkän laiskuuden piikkiin niin mistä se sitten johtuu? Onko se vaan sitä, että elämänrytmi muuttuu kokoajan hektisemmäksi, ihmisillä ei ole yksinkertaisesti aikaa? Tai sitten sitä haluaa lukea jotain blogia visusti anonyymina jättämättä koskaan mitään jälkeä itsestään. Monesti myöskään tekstit eivät välttämättä kolahda, sillä eihän jokainen teksti voi olla täydellinen meille tai miellyttää jokaista!? Niin.

Ja hei, jos kommentointi on tärkeä osa blogia niin on myös kommentteihin vastaaminenkin! Itse koen bloggaajana sen velvollisuudekseni ja pyrinkin vastaamaan jokaiseen kommenttiin mahdollisimman pian, viimeistään vuorokauden sisällä on hyvä tavoite. Hankaluutta tuottavat kuitenkin ne kommentit, jotka on jätetty jonnekin kaukaiseen tekstiin… Nimittäin selaan yleensä läpi uusimpia tekstejä ja tarkistan niiden kommentointia. Jos kommenttisi on jossain puolen vuoden päässä niin se helposti jää sinne. :( Mutta onneksi aina voi petrata!

Oletteko te havainneet kommentoinnin vähentyneen? Mistä luulette sen johtuvan? Entä kommentoitteko itse blogitekstejä kuinka aktiivisesti? 

On my way

40 vastausta artikkeliin “Nolla kommenttia = huono blogiteksti?”

 1. Mä olen itse asiassa huomannut kommentoinnin lisääntyneen! Mä luen nykyään aktiivisesti vain muutamia blogeja ja kommentoin niihin aika usein, kuten tännekin :) Mun mielestä nollakommentit ei välttämättä tarkoita huonoa tekstiä. Aina vaan ei ole mitään sanottavaa vaikka teksti hyvä olisikin. Ite haluan usein sanoa muutakin kuin vaan ”hyvä postaus”.

  Mä en edes oleta saavani kommentteja treenipostauksiin, mutta kirjoitan niitä siitä huolimatta, koska ne ovat mulle itselleni tärkeitä :) mut joo, se on aina mukavaa kun joku kommentoi ja varsinkin sillon kun tekee jonkun tosi hätäisen postauksen kauheessa kiireessä :D

  • Okei, no mutta se on tosi kiva kuulla! Itse en ole siis edes kokenut tuota kommentoinnin vähentymistä mitenkään radikaalina… Lähinnä siis törmännyt noihin teksteihin ja alkanut miettimään asiaa. Niin, no samaa mieltä. Välillä on tekstejä jotka eivät herätä niin paljon keskustelua ja sitten taas päinvastoin.

   Musta on todella kiva, että sä aina jaksat kommentoida! Itse pistinkin alunperin blogisi merkille, kun kommentoit niin usein ja sinne sitten päädyinkin käymään. :D Toiset siis sanovat, että kommentoinnilla voi saada lisää lukijoita omaankin blogiin mikä on ihan jees. :)

   Mukavaa viikonloppua!

 2. Kommentit koen itsekin tärkeiksi ja ne tuovbat todella paljon iloa. Itse olen melko ahkerakin kommentoimaan, mutta aina ei tule kommenttia jätettyä vaikka postaus olis ollut hyvä ja kiva, jos vaan ei herää mitään kummempaa tai järkevää sanottavaa, välillä tekisi mieli jotain kommentoidakin, mutta jos en keksi muuta kuin ”kiva postaus” niin jää kommentoimatta…. Kommentteihin vastaaminen on tärkeä juttu, itseä häritsee kun kommenttiin ei vastata pitkään aikaan, se ei oikein synnytä sitä vuoropuhelua, kun vastataan viikon päästä…
  Silloin kommentoimattomuus harmittaa, kun kokee että on tehnyt todella hyvän postauksen johon mennyt aikaakin ja odottaa, mutta kommentteja ei tule :P

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Se on kiva, että olet ahkera kommentoimaan. Sinunkin blogisi on tullut pistettyä merkille juuri tuon vuoksi. :)

   Niin no sekin vielä. Joskus tulee niitä virhearviointeja, että luulee postauksen olevan tosi hyvä mutta sitten ei tulekaan kommentin kommenttia. :D Tuleehan siinä väkisin fiilis, että oliko tämä nyt näin paska vaikka se kommenttien määrä ei tosiaankaan kerro juuri mistään muusta kuin onko aihe herättänyt keskustelua tms.

   Kivaa viikonloppu sinne Outi! :)

 3. Mäkin tykkään bloggaamisessa kommentteista enkä osaa kuvitella bloggaavani ilman vuoropuhelua <3 Muistan lukeneeni jostain blogista joku päivä sitten, että bloggaja harkitsi kommentointimahdollisuuden poistamista. Mietin, etten ikinä vois ite tehdä sitä :D Vaikka bloggaankin paljon myös itelleni, kyllä teen sitä myös sen kommunikaation takia :)

  Kun aikoinaan siirryin Fitfashionille, harmistuin kovasti kommenttien vähentymistä enkä oikeen koskaan päässyt perille siitä, miksi ihmiset kommentoi niin vähän vaikka näki satojen, joskus tuhansien ihmisten lukeneen tekstin! Palattuani takaisin Bloggeriin aloin taas saada enemmän kommentteja! Totesin tästä saman kuin sä – sinne Bloggeriin on vaan helpompi kommentoida…ja ehkä "Fitfashion-aikoinani" blogiin eksyi paljon ihmisiä vain selailemaan ja Bloggeriin hakeutuu enemmän niitä, jotka todella lukevat tekstit syvällisemmin ja siksi kommentoivatkin :)

  Ite kommentoin herkemmin, jos luen blogeja koneella – kuten nytkin :D Vihaan nimittäin älypuhelimella kommenttien näpyttelyä! Ja useesti luenkin just bussissa puhelimella blogeja…

  http://lungelady.blogspot.fi

  • Joo, on niillä kommenteillla kyllä kumma merkitys. En varmasti itsekään moista koskaan tekisi mutta luulen tossa olleen syynä jatkuva paskakommenttien määrä… En usko, että kukaan muuten haluaisi kommentointia poistaa.

   Mäkin mietin aluksi tänne siirryttyä, että väheneekö kommentointi, kun pitää laittaa sähköpostit ja muut mutta onneksi näin ei ole käynyt kuitenkaan. :) Omalla kohdallani lukijoiden määrä on vaan kasvanut täällä vaikka kommentointi on varmaan aika samaa luokkaa kuin bloggerissa eli siinä mielessä kommentointi on kai prosentuaalisesti vähentynyt mutta ei se mitään. Kiva kun tämänkin verran tulee kommentteja!

   Ja samaa mieltä, puhelimella on todella rasittavaa kommentoida, argh! Siispä samoilla linjoilla.

   PS. Pitääkin kurkata sinun blogisi. :)

 4. Mä kommetoin monesti vaan jollain mieleenjuolahtavalla nimimerkillä ja monesti eri sähköposteillakin, koska kommentoin toodella laiskasti mihinkään niin mulla ei ole mitään vakkarinimeä tms.
  Luulen, että vähäinen kommentointi johtuu siitä että blogeja on nykyään niin monta mitä luetaan. Sitten ne vaan selataan pikavauhtia läpi ja tuskin jää monesta mitään mieleenkään.

  Mutta täytyy sanoa että eniten kommentoin sulle (vaikka en kyllä sullekaan paljoa :D). Johtuen siitä, että kirjoitat aiheista mitkä mua kiinnostaa ja ennen kaikkea melko pitkästi ja pohtivasti! Avaat myös omia mielipiteitäs, jolloin tietysti tekstistä tulee paljon kiinnostavampaa. Sun tekstit ei siis oo mitään pelkkiä pintaraapaisuja – ja ylipäänsä kirjoitat muustakin kuin asuista tms. Vastaat myös aina kommentteihin iloisesti ja kommentoijia kunnioittaen, mikä on ihanaa. Mun kohdalla ainakin kommentointi loppuu saman tien siihen jos bloggaaja ei vastaa tai on jotenkin nihkeän oloinen. :) Hyvä sinä siis!

  • Joo, blogeja on paljon ja sellainen pikaselailu ei välttämättä herätäkään mitään ajatuksia joita haluaisi kommenttiboxiin saakka jakaa. I feel you.

   Tuo on todella positiivista kuulla, mahtavaa. :) Tiedätkö tällaiset kommentit todella tsemppaavat ja paljon! Jotenkin tuntuu, että viime aikoina olen saanut jo ihan liikaa positiivista palautetta, hih. Motivoivaa!!

   Kivaa viikonloppua! :)

 5. No nyt yllytit kommentoimaan :D luen aina blogit kovin tiuhaan tahtiin läpi ja harvemmin sitä tulee mieleen kommentoida. Nyt kun on oiva aika sille haluan vaan sanoa, että vaikutat tosi hyväsydämiseltä, kiltiltä ja fiksulta sekä kovin hyväkäytöksiseltä(arvostan todella hyvää käytöstä nykyään itse) ja toivon sulle kaikkea hyvää koko sydämestäni!

  • No mutta parasta on se, että kuitenkin luet. Kommentoit joskus jos haluat. :) Ja kiitos, todella mukava kuulla että tuollainen mielikuva välittyy sinne ruudun taakse. :) Samoin, myös sinulle toivon parasta.

 6. Ja kappas heti alkoi keskustelu kommenttiboksissa ;-) ! Itsekkin luen kyllä todella paljon blogeja ja siinä samalla niitä myös kommentoin. Yhdessä vaiheessa kommentoin lähes jokaiseen postaukseen, mistä pidin. Ihan vaan vaikka ”oletpa nätti” ”kiva postaus” yms yms…koska tuleehan siitä kaikille (myös allekirjoittaneelle) hyvä fiilis, kun on saanut jollekkin toiselle hyvän fiiliksen!

  Haastankin itteni taas kommentoimaan lisää…se kun on taas vähemmälle jäänyt! Aika ja hektinen elämänrytmi ovat omallakin kohdalla hyviä ”tekosyitä”, mutta olen sitä mieltä, että kyllä sitä aikaa löytyy ja riittää, jos vain osaa käyttää sen oikein! :)

  • Hahah, kyllä. :) Vaikkakaan en itse siis ole mitenkään erityisemmin ollut huolissani kommentoinnista mutta kiva, että tämä herättää keskustelua. Olen samaa mieltä, että kommentoinnista tulee hyvä mieli paitsi bloggarille niin myös kommentoijalle. Siispä haastan kyllä isteänikin paremmaksi kommentoijaksi! ;)

 7. Mä oon itseasiassa jo pari vuotta lukenut blogeja bloglovinin mobiilisovelluksella. Siellä vaan swaipataan postaukset ohi. Jos postaus on tosi koskettava tai erityisen hyvä niin klikkaan postauksen auki omalle sivulleen ja kommentoin. Se on suht vaivalloista näin puhelimella ja padilla (usein kommentit ei mene edes läpi jostain syystä kun naputtelee puhelimella) – voiko siinä olla syy? Aika moni mun tuttu lukee nykään blogeja mobiililla kun se on niin helppoa ja kiva kuluttaa aikaa vaikka bussissa.

  Usein jos tulee hengattua enemmän koneella on myös kommentointi todennäköisempää :)
  Mutta itsekin luen nykyään niin paljon enemmän blogeja kuin vaikka 4 vuotta sitten joten yksi blogisti sai enemmän huomiota.

  • Joo tiedän kuinka hankalaa on kommentoida puhelimella, eli ymmärrän täysin. Ja sama homma itseasiassa täällä, bussissa ajanvietteenä parasta ovat juurikin blogitekstit. :) ja kuten itsekin mainitsin, en ole mikään aktiivi kommentoija ja se on harmillista! Kavereiden blogeja tulee enemmänkin kommentoitua mutta sekin on aika vähäistä. Pitää kyllä skarpata!

 8. Jatkanpas nyt kommentointia heti, kun just päivittelin että harvoin kommentoin :D monet lyhyehköt postaukset, jossa on pieni selostus jostain/vähän asiaa ja vaikkapa joku resepti, eivät varmaan välttämättä kerää kommentteja tai saa esim itseäni kommentoimaan mitään, mutta ovat kuitenkin tosi kivoja ja ”olennainen” osa blogia:)

  • Niin, tuo on totta kyllä. Enemmänhän sitä kommentoitavaa tulee jos tekstissä on enemmän asiaa kuin vaan pelkkä resepti tai pari hassua kuvaa. :)

 9. Itsekin olen lukenut blogiasi jonkun aikaa hyvin säännöllisesti ja haluaisin kiittää sinua erinomaisesta blogista!! Se on tärkeä.. Vaikken sitä ole kommentoinutkaan. :) Kommentointien määrä ei välttämättä kerro kovin paljon. Riippuu myös sun kohderyhmästä ja aiheista. Kirjoitat henkilökohtaisesti ja henkilökohtaisista asioista ja lisäksi sinulla on paljon kiinnostavia näkökulmia ravintoon, muotiin ja sporttiin. :)

  • Kiitos, mahtava kuulla! :) Tsemppaava kommentti josta tuli todella hyvä mieli. Tietenkin kommentointi on vapaaehtoista ja ei sitä tarvikaan tehdä jos sille tuntuu. Kommentoi sitten kun tulee sellaista juttua, että haluaa kommentoida. :)

   Ja kyllä tekstien aiheet vaikuttavat paljon eli jokaiseen tekstiin ei voi odottaakaan mitään hirveää kommenttipläjäystä.

 10. Olen lukenut blogeja usean vuoden ajan, mutta ruvennut kommentoimaan vasta ihan hiljattain. Jotenkin olen aina ajatellut, että ei sillä minun kommentillani ole niin merkitystä. Rupesinpa sitten miettimään, että mitä jos itse bloggaisin, niin tottakai haluaisin itsekin saada kommentteja. Lukisin varmasti kaikki kommentit myös innolla ja jännityksellä. Tämän suuren ahaa-elämyksen jälkeen olen yrittänyt kunnostautua kommentoimaan aina kun jotain sanottavaa on :)

  • Hieno oivallus. :) Kommentoinnilla on todella merkityksensä ja siitä tulee hyvä mieli. Siispä kannattaa kyllä kommentoida jos tulee sellainen fiilis että kommentoitavaa olisi. Tokikaan väkisin ei tarvitse vääntää. :D

 11. Oon nyt vähän aikaa lukenut sun blogia, jos oon huomannut etusivulla jonkun mielenkiintoisen otsikon. Mutta en oo koskaan ennen kommentoinut, koska lukemissani postauksissa ei ole ollut mitään sellaista, mikä herättäis mussa sellaisen ajatuksen, että haluaisin nyt kommentoida jotain. Tämä postaus taas herätti sen. Mä en koskaan kommentoi jossei mulla oikeesti oo asiaan mitään sanottavaa. Ei se välttämättä kerro siitä että onko postauksen teksti ollut hyvä tai huono, siinä ei vaan ole ollut mitään mikä mua kiinnostais. Nyt kiinnosti ja halusin vaan selittää omaa käytöstäni kommentoijana :D

  • Ei tarviikaan kommentoida jos ei tule fiilistä, että haluaa tai pitäisi. :) Ja totta tuo pointti, eli tosiaan ei kerro postauksesta sinällään… Eli pitäisi unohtaa sellaiset aatokset tekstin huonoudesta jos kommentteja ei kuulu. Kiitos kun otit osaa keskusteluun. :)

 12. Mulle kyllä itselle tulee fiilis, että oon tehnyt postauksen ns. turhaan jos kommentteja ei tule yhtään! Ei mua blogin alku aikoina se haitannut, koska en edes olettanut, että kommentteja tulisi! Nykyään kuitenkin vuoropuhelu lukijoiden kanssa on mulle tosi tärkeää.

  Mua kyllä lukijana harmittaa, jos bloggaaja ei vastaa kommentteihin ja sitten lopetankin yleensä kommentoinnin sellaisille bloggaajille (yhden blogin lukemisenkin lopetin, tosin no ehkei se ollut ainoa syy vaan yksi syistä). Siitä kommentoihin vastaamattomuudesta voi myös saada vähän ylimielisen kuvan ettei bloggaajaa kiinnosta vastata. Ymmärrän kyllä, että on varmasti kiirettä ja jotkut kommentit saattavat mennä ohi, mutta kyllä se vähän ihmetyttää jos ei ole mitään vastattu vanhojen postausten kommentteihin ja kirjotellaan silti vähän väliä uusia postauksia. Siis mielestäni olisi esim. hyvä mainita jossain kohtaa, että kyllä vastaa kommentteihin, kun kerkee :)

  Itse kommentoin omasta mielestäni blogeihin aika paljon. Pyrin kommentoimaan aina, kun postauksesta herää jokin ajatus, josta on hyvä kommentoida. Toisaalta taas joidenkin todella isojen blogien postauksia en pakosti kommentoi, jos kommentteja on tosi paljon, koska tuntuu, että oma kommentti hukkuisi massaan. Toisaalta taas jos itse koen, että mun on pakko kertoa omat ajatukseni niin kommentoin silti vaikka muiden kommentteja olisi useita kymmeniä.

  • Niin, no aika väkisin noita aatoksia tulee. :) Ja ymmärrän! On kyllä todella tylsää jos itse vaivautuu ja toinen ei jaksa vaivautua vastaamaan. Varsinkin silloin jos esittää jonkun kysymyksen. Itse kyllä pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin vaikkei niissä olisi mitään kysymystäkään. :)

 13. Luen paljon blogeja ja seuraan useaa aktiivisesti, mutta kommentoin kuitenkin harvoin. Osittain johtuu siitä, että yleensä en keksi muuta sanottavaa kuin kiva/mahtava/ yms. postaus ja jätän silloin kommentoimatta, koska tuntuu hassulta kommentoida vain noin ilman mitään järkevää sanottavaa.
  Toisekseen aluksi tunsin kommentoinnin jostain syystä vähän kiusallisena ja mietinkin että viitsinkö tuonne nyt kommentoida, vaikka olisinkin tykännyt postaukesta paljon ja se olisikin herättänyt ajatuksia paljon.

  • Jätä ihmeessä kommenttisi ensi kerralla jos vaan suinkin jaksat! Ihan tuollainen yhden sanankin palaute saattaa olla kirjoittajalle merkitsevä. :)

 14. Heips!
  Pitipä laittaa omatkin ruksaukset tänne, kun oli herättelevä kirjoitus.
  Tähän kommentointiin voi myös liittyä lukijan oma persoona. Oon tajunnut itsestäni tässä viimeaikoina että ajattelen ettei mun kommenteilla/mielipiteillä ole väliä. Ja koskee siis ihan arkielämääkin. Jos työporukassa jutellaan asiasta X niin en oo välttämättä haarukkaani sinne pistänyt, koska oon kelannut ettei sillä oo mitään ”merkitystä”. Myös sitten täällä blogien maailmassa oon toiminut samalla tavalla, että ”kuka siitä välittää”. Tämä ilmeisesti johtuu huonosta itsetunnosta. Yritän nyt tsempata näissä asioissa ja tuoda itseäni enemmän esille, oli sitten arjessa tai blogeissa :)

  • Moikka! Mukava kun kommentoit. Ja älä missään nimessä ajattele noin! Juuri se sinun kommenttisi voi olla kirjoittajalle tärkeä ja merkityksellinen. Ja muussakin elämässä, etenkin työyhteisössä vuorovaikutus on tärkeää ja kaikkien kommentointi. Vitsit, haluaisin tsempata sinua jotenkin mutta näin virtuaalisesti hieman hankalaa. Anyways, olet merkityksellinen ja sinulla on tehtävä täällä maapallolla. Kommenttisi tai mikään tekemisesi ei ole turhaa. Muista se. :)

 15. Mä luen aina sun blogitekstit, vaikka en ikinä oikein kommentoikaan! Kännykällä se on jotenki aina nii vaivalloista.. Mutta tykkään sun blogista tosi paljon, se on niin aikuismainen ja pohdit asioita hyvin, semmoisia asioita, joita varmasti monet lukijatkin ovat miettineet. Jotkut bloggaajat kertovat vain hätäisesti omasta päivästä ja thats it. Mutta sulla on jotain enemmän, jatka siis samallalailla!:)

  • Mukava kuulla, että jaksat lueskella vaikket kommentoisikaan. :) Ja huikea kuulla, tämäkin kommentti tsemppasi ihan sikana siispä ihanaa, että sen jätit. <3

 16. Itse olen äärimmäisen laiska kommentoimaan, mutta joskus on aikoja, jolloin innostun jotain viestiä jättämään, mutta sitäkin tapahtuu valitettavan harvoin. Jotenkin tuntuu typärältä kommentoida, jos näkee, että kommentteja on jo muutenkin niin paljon että oma hukkuisi vain muiden sekaan. Kaikkein pahinta on se, jos bloggaaja ei koskaan vastaa kommentteihin, mikä hyvin nopeasti tappaakin kiinnostuksen jättää itsestään mitään merkkiä.

  • Mä luen ainakin aina jokaisen kommentin vaikka niitä olisikin paljon ja pyrin toki vastaamaankin. Jokainen kommentti on tärkeä enkä ainakaan itse lue kommentteja ns. massana vaan koitan lukea jokaisen ajatuksella. Ja kyllä, se on ikävää koska homma perustuu siihen vuorovaikutukseen.

 17. Oon jättänyt sulle joitakin onnistuneita kommentteja mutta jotkut kommentit eivät ole menneet läpi kun olen iphonella kirjoittanut.. En tiedä onko vika puhelimessa vai missä (sama juttu ollut yhden toisenkin blogin kohdalla joskus) mutta kirjoittaessani kommenttia on yhtäkkiä tullut vain seinä vastaan eikä kirjoittamisen jatkaminen ole onnistunut. Siis ei mikään henkinen seinä vaan kommenttiboksi ei ole antanut kirjoittaa enempää (siis noin neljää lausetta enempää, kyse ei ole mistään romaanista) :D. Joskuks olen yrittänyt jotain leikkaaliimaa-systeemiä kun olen huomannut että pari lausetta pystyy kirjottamaan kunnes tulee stoppi :D mutta se on tosi vaivalloista ja yksinkertaisesti olen vain jättänyt kommentin lähettämättä.

  • Joo, tekniikka on välillä sellaista. :( Ihanaa kun olet jaksanut tuollaistakin vippaskonstia kokeilla, hahah. :D Ehkä tuossa vaiheessa kannattaa luovuttaa. Joskus tosiaan tekniikka ei suostu pelaamaan ihan samalla viivalla meidän kanssamme.

 18. Hih, mun oli nyt pakko tulla (muistaakseni ekaa kertaa ever) kommentoimaan sulle, ihan siitä syystä että olen jo pariin aiempaan postaukseen meinannut jättää kommentin, mutta se on jäänyt. Mulla syynä tähän kommentoimattomuuteen on viime aikoina ollut juuri sillä otollisella hetkellä huutamaan alkanut vaavi :)

  Sulla on ollut nyt lähipäivinä tosi mielenkiintoisia postauksia useampikin, mutta etenkin alkoholia/juhlimista koskeva postaus kolahti. Siihen mun pitikin kommentoida alunperin että aivan ihanan rehellisesti ja avoimesti kirjoitettu teksti! Alkoholin käyttö on sellainen aihe että siitä aristellaan puhua ja usein vähätellään omaa käyttöä, eikä alkoholin viihdekäytön ”psyykkisistä haittavaikutuksista” juuri puhuta, kun se on täällä Suomessa vaan niin tapa ja ”kaikkihan sitä tekee”. Itsekin olen juhlinut joskus hurjastikin ja nyt jälkeenpäin vasta tajuaa kuinka pielessä ne elämänarvot silloin olikaan, vaikka ihan viihdekättöä sekin olevinaan oli. Toki se juhliminen kuuluu usein nuoruuteen, mutta silti. No nyt lähti vähän rönsyilemään, mutta sen halusin sanoa että kirjoituksistasi tulee sellainen vaikutelma että olet pohdiskeleva ja viisas ihminen ja sinut itsesi ja menneisyyden kanssa, eli todella hyvä esikuva muille :)

  Tuohon kommentteihin vastaamiseen pakko vielä sen verran sanoa, että musta on aivan mahtavaa että sinä ja useat muutkin bloggaajat jaksatte vastailla kommentteihin, siinä kun on kuitenkin aikamoinen duuni kun ajattelee että jo blogitekstin kirjoittaminen on itsessään aikaavievää puuhaa! Itse en odota yleensä kommenttiin vastaamista, mutta usein vastauksen saan ja se on aina tosi mukava ylläri!

  Kiitos siis ihanasta blogista ja jatka samaan malliin <3

  • Ihana kommentti, kiitos Mimi! Kokonaisuudessaan mahtavan tsemppaavia sanoja jotka todella merkitsevät minulle. Toivottavasti jaksat lueskella jatkossakin ja kommentoit sillon, kun lapsi siihen sauman antaa. ;) Ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!

 19. Höh,eikö tosiaan tuu mitään ilmoitusta sulle kun sun tekstiä kommentoidaan? Luulis että nykypäivänä tuollainen ominaisuus olisi itsestään selvyys :D okei no se selittää miksi et joskus vastannut viestiini mikä koska varmaan vuoden vanhaa kirjoitusta. Anna anteeksi siis :D hahahah

  • Siis tulee kyllä ilmoitus mutta jos kommentoit joihinkin vanhoihin teksteihin jäävät ne yleensä silti sinne lojumaan. Hyväksyn vaikka kerralla monta kommenttia ja tuossa etusivulla näkyy tyyliin viisi viimeisintä kommenttia. Jos se jää sen alle niin sitten se hukkuu sinne… Mulla on aika surkea muisti, joten jos hätäsesti klikkailen hyväksy nappia en enää illalla muista sitä kommenttia jossain puolen vuoden takaisessa tekstissä. Kandee siis kommentoida mieluummin uudempiin teksteihin. :)

 20. Mullakin tulee aika harvoin kommentoitua :/ Lähinnä ehkä just siks kun ei aina keksi mitään erityistä sanottavaa… Ja sit joskus kun oon kommentoinu, niin bloggaajat eivät ole aina vastanneet, sekin on ikävää :/ Sulta olen kyllä saanut vastauksia kun olen kommentoinut :)

  • Joo ymmärrän. Kyllä se on bloggaajankin velvollisuus vastailla kommentteihin jos tätä hommaa tekee, ainakin omasta mielestäni. Mukava kuulla, että olet saanut vastauksia. Siihen pyrinkin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta