Sunnuntain säästöpohdintaa ja asukuvat

Tänään räpsittiin pitkästä aikaa muutama asukuva. Ihan selvästi valon määrä on lisääntynyt ja päivä tuntuu hieman pidemmälle, jee. Itse odotan jo kovasti kevään tuloa, aurinkoa ja kuivia katuja. Tästä talvesta on onneksi tähän mennessä selvitty aika vähällä eli kovinkaan pahoja pakkasia ei ole ollut ja luntakin on tuiskuttanut suhteellisen vähän. Nojoo, vielä on talvea jäljellä eli ei parane kehuskella. Tiedä mitä ensi viikko tuo tullessaan…

Ennen joulua kirjoitin blogiini juttua säästämisestä (tekstin voit lukea täältä, näyttääpä muuten vähän hassulle tuo bloggerin teksti täällä wordpressissä) ja tänään pohdiskelinkin tilannettani uudestaan tuon säästämisen suhteen, eli missä mennään tällä hetkellä. Olen saanut aika hurjasti karsittua turhia menoja, eli esimerkiksi töissä olen syönyt omia eväitä yhä enemmän ja muutenkin ulkona on tullut syötyä entistä vähemmän. Shoppailua olen vältellyt ihan täysin, eli mitään kunnon kaupparundeja ei ole tullut tehtyä Tukholman reissun jälkeen. PAITSI, tänään poikettiin Zarassa ja ostin viidellä kympillä vaatteita jotka kotona sovituksen jälkeen totesin suurimman osan turhiksi. Argh! Onneksi heillä on palautusoikeus myös alekamalle, joten lähes koko satsi lähtee takaisin. :D Mulle paras keino vältellä shoppailua ja niitä ns. turhia ostoksia on yksinkertaisesti pysyä poissa kaupoista. Varsinkin alet on paha sudenkuoppa, koska halpa hinta hämää ja tulee tehtyä niitä harkitsemattomia ostoja. Oma visioni on kuitenkin ostaa jatkossa vähemmän mutta laadukkaampaa tavaraa. Aika paljon suosin esimerkiksi eri kirppisryhmiä Facebookissa joista ostan lähinnä merkkituotteita tai vähän parempi laatuisia juttuja.

Ihan täysin en voi kuitenkaan siis sanoa onnistuneeni tuossa prokkiksessa sillä säästöön rahaa ei ole jäänyt hurjasti. Oikeastaan kaikki mitä on tullut on lähestulkoon mennyt. Pistetään se kuitenkin joulun piikkiin jolloin tuli sitä ylimääräistä kuluerää… Onneksi aina on uusi mahdollisuus aloittaa säästäminen! Itselleni ei vaan jotenkaan riitä joku viidenkympin säästöön laitto vaan haluaisin saada sivuun tyyliin 500 € kuussa jotta olisin tyytyväinen. :D Tuo on kuitenkin täysin mahdollista mutta vaatii tosiaan sen, että niistä turhista ostoista luovutaan. Ei mitään tällaisia viidenkympin heräteostoja, sillä niistäkin kertyy aika helposti sievoinen summa.

Mites teidän tammikuu on lähtenyt rahankäytöllisesti liikkeelle? Oletteko aloittaneet vuoden säästölinjalla vai aleshoppaillen? Niin ja asustakin saa antaa mielipiteitä, jäikin ihan näiden rahaasioiden varjoon. :)

IMG_9734-002IMG_9737-001IMG_9743-002IMG_9746-002IMG_9738-002IMG_9742-002

Kengät Sixtyseven / Nahkahousut Zara / Paita Zara / Kello MK / Korvakorut MK / Laukku MK / Keinoturkis Second hand

On my way

16 vastausta artikkeliin “Sunnuntain säästöpohdintaa ja asukuvat”

 1. Taisit viimeksi kirjottaa, että sullei oo haaveita omasta asunnosta, mutta mulla on tällä hetkellä menossa säästöprojekti sellaiseen :D Tekee kyllä tiukkaa, kun sijoittaisi rahojaan mielellään myös moneen muuhunkin tarkoitukseen, esim. LV:n laukkuun :D Valintoja, valintoja. Joulu on painanut kukkarossa sen verran, että oon pysynyt aleista suosiossa kaukana ;) Toi Zaran palautusoikeus on niin hyvä, itekin joskus sitä käyttänyt!

  PS. Asu on tyylikäs, musta on aina tyylikästä! ;)

  http://lungelady.blogspot.fi

  • Joo mulla ei ole asuntohaaveita tällä hetkellä vielä ainakaan. :) Ne ovat juuri valintoja kuten sanoit. Toisaalta perustelen aina laukkuja siten, että niiden arvo ei juurikaan laske vaan päinvastoin. ;) Eli ei huonoja ostoja sinällään. No on joo… Pelasti mun päivän, hah.

   Ja kiitos, musta toimii tosiaan aina tilanteessa kuin tilanteessa!

 2. Täällä aloitellaan kans säästökuuria! Mulla lähinnä tää talous on miinuksen puolella..kaikki menee mitä tulee ja sit on vielä lainaa. Mutta nyt pysyn pääkylmänä, ja ajattelin hankkiutua parissa kuukaudessa eroon 1000e luottolaskustra.
  Siitä sit suunta vaan ylöspäin ja säästämään. :D

  • Mahtavaa! Tuo asenne kannattaa. Yllättävän nopeasti sitä saa hyvin säästöön jos vaan oikeasti tekee päätöksen. Ei ostaa mitään turhia rättejä hetkiin niin johan on säästössä jo ihan mukavasti. ;) Tsemii!!

 3. Mä olen kanssa kokenut nuo alennusmyynnit sudenkuopiksi. Onneksi en kovin usein jaksa käydä sovittelemassa vaatteita kaupoissa, etenkin näin talvella kun on oltava paljon vaatetta päällä ulkona, niin sisällä meinaa paistua :D Ja lisäksi alkaa ahdistamaan. Me ollaan miehen kanssa tehty jo 2 vuotta eväät töihin. Äsken laskettiin että lounaan ja päivällisen hinnaksi tulee n. 2e ja sillä saa lautaselle kanaaa/lihaa, riisiä/pastaa/perunaa ja vihanneksia. Töissä lounas maksaisi 6,10e, eli kyllä siinä melkoisesti säästää.

  Paheeni tällä hetkellä on ollut joka aamu ison kahvikupin hakeminen, joka kustantaa 2,10e. Mutta aamuja on niin vaikea aloittaa ilman kahvia. Hankalaa :)

  http://healthylifeofmine.blogspot.fi/

  • Nojoo, sama homma kyllä. Mä en juuri koskaan sovita kaupassa juuri tuon ahdistuksen ja kuumuuden vuoksi. :D No säästää todella. Minulla on lounarietu, joten jonkun verran tulee niillä syötyä ulkona mutta muuten olen myös eväslinjalla. Tulee jotenkin hyvä mieli kun ei joka päivä mässäile lounasta ravintoloissa. :)

   Kahvi on kyllä nautinto johon on ihana satsata. En siis tuomitsisi sinua asiasta. ;)

 4. MOikka, mikäs se sun uus obsu on josta aikaisemmin mainitsit? ja mitä oot siitä pitänyt? :)

  • Moikka! Eli se on 85 mm f/1.8 objektiivi. Oon tykännyt tosi paljon ihana ihana. Ja mätsää hyvin tähän 6D kameraani. :)

 5. Jutta! :) Mä tuossa yksi päivä pohdin, että sun blogi ei olekaan päivittynyt hetkeen. Sitten muistin, että sehän siirtyikin tänne! :D Nyt sun blogi päivittyy taas mun lukulistalla :) Sitten postaukseesi liittyen… Mullekin toimii parhaiten se, että kun haluan säästää, pysyn poissa kaupoista. Silloin ei ainakaan tiedä mitä menettää :D Me oltiin alkuvuodesta Berliinissä, joten shoppailulakossa en ole ollut, pikemminkin päinvastoin… Reissun jälkeen päätinkin, että nyt lähtee toinen vaihde ;) Seuraava shoppailupuuska tulkoon vasta kesällä. Mulle ei vaatteiden shoppailusta kieltäytyminen tuota vaikeuksia, mutta kosmetiikka onkin sitten asia erikseen, sillä se on mun heikko kohtani (niinkuin varmasti tiedätkin!). Kosmetiikan kohdalla löydän helposti jonkun syyn, miksi muka tarvitsen sitä tai tätä. Onneksi siinäkin auttaa, kun ei klikkaile itseään verkkokauppoihin ja pyöri alepöytien vierellä ;) Blogeissa tosin törmää usein johonkin mielenkiintoiseen.

  http://beauty-highlights.blogspot.fi

  • Moikka! Heheh, jee hyvä et sait vaihdettuu niin pysyt kärryillä. ;) Tuo on hyvä päätös, ei kauppoja -ei retkahduksia. Ja niin, kosmetiikka on kyllä ihanaista ja kaikkea olisi kiva kokeilla. Jokaisella on ne omat kompastuskivensä. :) Tsemppiä kuitenkin päätökösen kanssa! Pitääkin käydä sun blogia kurkkaamassa taas pitkästä aikaa, ihanaa loppuviikkoa! :)

 6. Moikka!

  Ensinnäkin, ihan pakko antaa sulle palautetta blogistasi! Mun tulee luettua tätä blogia päivittäin, koska tykkään tosi paljon sun blogista. Oot niitä harvoja bloggareita, jotka päivittää usein blogiaan, ja mulla ainakin loppuu kiinnostus aika pian, jos vaikka postausvälit alkaa venyä useampiin päiviin, tai jopa viikkoihin. Eli kiitos siitä sulle! :) Myös suuri osa sun jutuista on sellaisia mitkä kiinnostaa mua, ja paljon on asioita mistä oon kanssasi samaa mieltä. Ja muutenkin, tuntuu jotenkin että tästä on tullut osa päivittäistä elämää. Tai siis että sun blogin lukeminen kuuluu jo mun päiviin, hah. :D

  Sitten tää säästäminen… Mä olin pitkään(tai no pitkään ja pitkään, muutaman vuoden AMK:n jälkeen) päivätöissä, kunnes päätin toissavuonna lähteä uudestaan opiskelemaan. Täydellinen alanvaihdos siis. :D Oon tehnyt teini-iästä lähtien paljon töitä, mutta nyt keskityn pääsääntöisesti vain opiskeluun. Aikaisemmin tuli laitettua paljon rahaa säästöön, mutta nyt luonnollisesti opintotuesta ei niin paljon liikene. Mulla on kuitenkin jäänyt tapa, että laitan pienen summan joka kk säästöön (puhutaan siis muutamista kympeistä). Se on pieni summa, mutta oon aatellut sen niin, että kun laittaa vaan joka tapauksessa niin se on parempi kun ei mitään, ja joskus siitä kasvaa suuri summa. :) Eli tää kannattaa, vaikka ymmärrän kyllä että tietysti sitä haluais kerralla enemmän. Mutta ehkä tähän pätee sama kuin urheiluun, tuloksia ei voi odottaa liian nopeasti vaan pikkuhiljaa. ;)

  Ihanaa päivää sulle! :)

  • Moi! Hienoa kuulla, kiitos todella paljon tästä ihanasta palautteesta! Tuo on kyllä fiksu vinkki. Pitäisi avata oma tilinsä ihan pelkkää säästämistä varten jolloin sinne sivuun jäisikin helpommin rahaa. Pienistä puroista kasvaa suuria jokia sitä sanotaan. :)

   Sinnekin ihanaa viikkoa!

 7. Aivan ihana tuo takki! Onko tääkin sieltä kirppikseltä mistä oot aijemmin puhunut? :) tykkään hirmuisesti blogiasi lukea! :)

  • Se on kyllä! On itseasiassa sieltä Kaivarin Kanuunasta jossa kävin jossain vaiheessa aika paljon. Pitäisikin jälleen mennä. :) Ja todella mukavaa kuulla, jee! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta