Gluteenitonta sämpyläreseptiä, ole hyvä

Kuten eilen lupailin, nyt laitan sämpyläreseptiä tulemaan! Ne meinaan hitsiläinen menivät sitten onnistumaan pahemman kerran. :D Mulla taitaa olla tällä hetkellä meneillään joku onnen leivontakausi sillä kaikki mitä teen onnistuu nyt todella hyvin. Tavallisesti mä olen niitä kokkaajia joille käy ne pahimmat mokat, kuten vaikka blenderistä putoaa pohja silloin, kun kannussa on satsi täydellistä raakakakun täytettä. Perus settiä.

Leivon aika usein gluteenitonta leipää itse, tai oikeastaan pyrkimys siihen on joka ikinen viikko mutta toisinaan laiskuus iskee. Kun tekee leivän itse, tietää 100 % varmuudella mitä se sisältää ja onhan omatekemä aina omatekemää. Tällä kertaa käytin kaapistani löytyviä gluteenittomia jauhoja, sekä porkkanaraastetta. Tykkään yleensä lisätä sämpylöihin jotain extraa eli esim. rusinoita, mysliä, karpaloita tai sitten vaikka juuri porkkanaa. Myös mausteilla saa paljon aikaan, kaneli, neilikka ym. joulumausteet.

IMG_9923-001

Gluteenittomat porkkanasämpylät

 • 25 g hiivaa
 • 0,5 l kädenlämpöistä vettä
 • 1 tl suolaa
 • 2 isoa porkkanaa
 • loraus hunajaa
 • ripaus kanelia
 • 1,5 dl psylliumia
 • 1 kananmuna
 • 2 dl gluteenitonta luomu jauhoseosta
 • 4 dl tattarijauhoja (tarpeen mukaan lisää niin paljon, että taikina on takinamaista)

Sekoitetaan hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisätään suola. Sitten psyllium, porkkanaraaste, kananmuna, hunaja ja mausteet. Lopuksi jauhoja. Omat jauhoarvioni ovat noin arvioita, koska itse lisään niitä aika suurpiirteisesti. Eli vähän sen mukaan mille taikina näyttää. :) Annetaan kohota liinan alla 10-15 minuuttia jonka jälkeen paistetaan kiertoilmauunissa 15-20 minuutin ajan 200 asteessa. Itselleni tuo kiertoilmauunin käyttö on ihan uutta ja olenkin ollut ymmällään kuinka nopeasti kaikki sillä valmistuu. Meillä entisessä kämpässä oli ehkä maailman surkein uuni, sellainen tavallista pienempi ”retkiuuni”. :D

Nautitaan ihanien täytteiden kera, mieluiten lämpöisenä ja toisen ihmisen kanssa <3

IMG_9938-001IMG_9951-001

On my way

7 vastausta artikkeliin “Gluteenitonta sämpyläreseptiä, ole hyvä”

  • Nam, pitääpä testata joku kerta! Tuota psylliumin määrää jäin miettimään et tuleeko tosiaan noin paljon vai pitäskö olla rkl?

  • Ole hyvä vaan Jonna:)

   Ja Leena, kyllä mä laitoin tuon verran. :) Toki voit laittaa vähemmänkin mutta tuollakin määrällä ihan toimi. Mä oon kova kaatelemaan tuota psylliumia vähän joka paikkaan. :D

  • Okei, pitääkin koittaa mikä vaikutus tolla määrällä on! :) monissa resepteissä kun on vaan se rkl tai pari niin siksi ihmettelin. :)

  • Joo no itse en huomannut mitn eroa. :D Vähempikin varmaan riittää jos haluat, testaile. :)

 1. Moikka! Eilen tuli testattua tuota reseptiä ja oli kyllä tähän asti paras resepti mihin olen törmännyt.
  Olivat aivan ihania,kiitos! :)

  • Oi miten mukava kuulla, jee! :) Pitäisi itsekin taas aktivoitua ja leipoa. Viime aikoina ihan turhan usein ostanut kaupasta gluteenitonta leipää tai Kaura100:sia. Kuitenkin se omatekemä on aina omatekemää. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta