Peanut butter – crunchy choco

Kun viime keväänä jätin maitotuotteet, samalla siirryin myös margariinien sijaan käyttämään leivällä erilaisia tahnoja. Tähän mennessä olen kokeillut useampia erilaisia laatuja ja makuja mutta edelleen kaksi tuotetta on ylitse muiden. Tai itseasiassa eilisen jälkeen kolme.

Aivan paras suolaisempi tahna on tahini jota tulee käytettyä leivällä lähes poikkeuksetta päivittäin. Tahini sopii parhaiten ns. suolaisempien lisukkeiden kanssa eli esimerkiksi kananmunan, salaatin, tomaatin, avocadon ja kurkun kanssa. Jos taas haluan hieman herkutella tai makeahammasta kolottaa, niin maapähkinävoi yhdistettynä hedelmiin ajaa asiansa.

IMG_9959-001

Yksi ihan suosikkini tuohon makeanhimoon on maapähkinävoin ja omenasiivujen yhdistelmä. Ihan pettämätön, terveellinen ja herkullinen snacks -välipala vaikka keskellä viikkoakin. Vähän olen kuitenkin alkanut kyllästymään siihen tavalliseen maapähkinävoihin, joten ajattelin kokeilla jotain uutta. Eilen kaupasta mukaan lähtikin luomulaatuinen Urtekramin kaakaoinen maapähkinävoi ”crunchy choco”. Maapähkinää 88 % ja kaakaonpaloja 3 %. Muina aineosina johanneksenleipäpuu, neitsytkookosöljy, vähärasvainen kaakaojauhe, vanilja, himalayansuola ja sitruunajauhe. Tuo aineosalistakin kuulosti liian hyvältä ja hinta kieppui siellä jossain vajaan viiden euron hujakoilla, testiin!

Ja vitsit, onneksi ostin! Aivan mielettömän hyvää, nam. Tuo kaakao maistui voissa ihan mukavasti ja yhdistelmä toimi ainakin vihreiden Granny Smith -omenoiden kanssa loistavasti.

Maapähkinävoi on muuten todella nopea ja helppo proteiininlähde esimerkiksi ennen treenejä! Se on hyvin täyttävää ja antaa energiaa urheilusuoritukseen. Pienikin määrä toimii eli yleisesti ottaen 1-3 rkl päivässä kyseistä herkkua riittää. Kannattaa kuitenkin lukea ostamansa purkin kylki tarkkaan ettei vahingossa osta mitään hurjaa sokeripommia. Näitäkin on markkinoilla monelaisia, joten itse suosittelen eniten ehdottomasti luomulaatuisia tuotteita näissäkin. :)

Suositteko te maapähkinävoita ruokavaliossanne? Tai onko joku kenties löytänyt tuon ihanan choco -version ostoslistalleen? 

IMG_9966-001

On my way

21 vastausta artikkeliin “Peanut butter – crunchy choco”

 1. Täällä yksi maapähkinävoin suurkuluttaja myös! Nyt olen kieltänyt itseltäni sen ostamisen hetkeksi, koska sitä meni vähän liikaakin ja mitään kevyttähän se ei ole :D Oot varmaan testannut jo useita yhdistelmiä, mutta tässä ainakin mun lempparit ”leivänpäällisinä”

  Maapähkinävoi + taateli siivutettuna
  Maapähkinävoi, jota ohennan hieman ja sekoitan kanelia! + päärynä

  Maapähkinävoista saa myös ihania kastikkeita esim protskulettuihin.. Esimerkiksi pähkinävoi+vesi/maito+vaniljan makuinen proteiinijauhe ja kaneli.. nam! Ohut, juokseva kastike on ihanaa kun ei niin tuhtia.

  • Se on kyllä niin hyvää ja helposti menee enemmän kuin pari lusikallista. :D Taatelin kanssa oon testannut mutta toi kastike kuulostaa mielenkiintoiselle! Sopisi varmaan super hyvin vielä tähän suklaiseen versioon. Testiin!

 2. Voi apua, minkä teit kun tämän vinkkasit, rupes heti herkkuhammasta kolottamaan!! :D omenoiden kanssa mäkin maapähkinä- tai cashewtahnaa syön, ihan best!
  Voiskin kokeilla tehdä ite about tolla reseptillä, kun pähkinätuliaisia isovanhemmilta saaneena tuolla lojuu kilon maapähkinäpussi, enkä saa maapähkinöitä muuten alas, kuin voin muodossa… :P

  • Joo, herkkua on kyllä ja mikä parasta ihan sellaista terveellistäkin. ;) Itse en tykkää ollenkaan cashew- tahnasta, aivan kamalaa. Muut tahnat menee kyllä erinomaisesti. :)

 3. Oma suosikkini on ruisleipä+maapähkinävoi+päärynä. Päärynän päälle sirottelen vielä hippusen sormisuolaa, koska pidän makean ja suolaisen yhdistelmästä. Suola myös korostaa pähkinän makua. :)

  Täytyykin testata tuota crunchy chocoa, kiitos vinkistä!

  • Kuulostaa todella hyvältä! Ja vielä sormisuolaa päälle, nam. Pitääkin ostaa sitä, ei ole tullut meinaan lisättyä suolaa noihin. :)

 4. Maapähkinävoi on kyllä parasta herkkua, heti mantelivoin jälkeen! Paras yhdistelmä on ehdottomasti pähkinävoi + taateli ♥ Tulee ihan vesi kielelle pelkästä ajatuksestakin. Muuten pähkinövoita mulla menee iso lusikallinen aamupuuron joukossa, riisikakkujen päällä banaanin kera ja välillä ihan vain pelkästään lusikoiden suuhun. Oon kyllä pähkinävoiden suurkuluttaja… Täytyy testata toi suklaaversio myös :P

  • Joo se on kyllä herkkua, mä rakastan taateleita kuten sulle taisin kommentoidakin. :) Kannattaa testata suklaaversio, ehdottomasti! On todella namia. :)

 5. Heiii kiitti ku vinkkasit :)!! muuten ois kiva taas semmonen päivä sun kanssa postaus ja jtn ruokaohjeita ois kans ihana saada. Ootko muuten valmistunu lukion jlk johonkin ammattiin ja missä oot töissä? :)

  • Eipä mitään, kiva jakaa hyväksi todettuja vinkkejä muillekin. :) Tuo päivä mun kanssa -postaus on todella toivottu joten pakkohan sellainen on toteuttaa. Ja ruokajuttuja tulee kyllä varmasti tulevaisuudessa. Koitan kirjoitella vähän kaikesta sopivissa määrin. :)

   Olen lähihoitaja ja merkonomi. Töissä olen tiimiassistenttina eräässä yrityksessä, toimistotyötä ja asiakaspalvelua yhdistettynä. Sen enempää en työstäni täällä valitettavasti halua jakaa.

 6. Mikä sattuma, söin just Urtekramin maapähkinävoita ompun kanssa kun luin tätä! :”D Mulla on aina Urtekramin smooth ja crunch purkit avattuna molemmat: smooth on parempaa levitteenä ja crunch puurossa ja suoraan lusikoituna, sekä uunibanskussa <3 Myönnetään, joskus oon syönyt kerralla puoli purkkia, eli suurkuluttaja täällä moi! :D Se vaan on niin hyvää ja Urtekram on ainut mitä ostan – puhdasta tavaraa, kelpaa! :)

  • Hahah, mikä sattuma! ;) Okei, kiitos vinkistä. Uunibanaanit ja omenat on niiiin hyviä ja varmasti toimii muuten niiden kanssa super hyvin. Kurkkasin myös noita Urtekramin purkkeja ja hyvin puhtaalle tavaralle vaikuttivat. Alan ehdottomasti merkkiä suosimaan jatkossakin. :)

 7. Tykkään käyttää maapähkinävoita kaurapuuron ”voisilmänä” ja joskus laitan maitorahkankin joukkoon. Yleensä mpvoita syön vain viikonloppuisin. :)

  • Aika moni taitaa käyttää puurossa. :) Aijaa, mä taas pidän tätä sellaisena viikollakin syötävänä herkkuna. :D Toisaalta ei varmasti ole huono idea hieman rajoittaa varsinkin jos sitä meinaa mennä purkkitolkulla. Itselleni tulee kiintiö täyteen muutamasta näkkäristä noiden kera eli sinällään viikollakin ihan sallittua. :)

 8. täytyykin testata jos löydän jostain kaupasta tätä! :) asun pienellä paikkakunnalla enkä ainakaan tähän asti oo nähny missään tätä merkkiä. muuten maapähkinävoita menee melkeenpä päivittäin puuron tai leivän päällä banaanin kera :P niin hyvää

  • Kannattaa! Ainakin Citymarketista löytyy. Ja hei netistä voi tilata. :)

 9. Täällä kanssa yksi suurkuluttaja. Jääkaapissa on pakko olla AINA maapähkinkävoita, ja nimenomaan Urtekramin. Cruncystä en niinkään välitä, mutta smooth on ihanan parasta. Itse laitan ihan carr’sin voileipäkeksin päälle tai sitten banaaniviipaleiden jonka päälle vielä hippunen suolaa ja pähkinärouhetta.

  • Munkin on pakko kokeilla tuota suolajuttua. :D Ja varmaan se sormisuola paras tohon. Banaaniviipaleita en olekaan kokeillut, joten kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta