Peanut butter – crunchy choco

Kun viime keväänä jätin maitotuotteet, samalla siirryin myös margariinien sijaan käyttämään leivällä erilaisia tahnoja. Tähän mennessä olen kokeillut useampia erilaisia laatuja ja makuja mutta edelleen kaksi tuotetta on ylitse muiden. Tai itseasiassa eilisen jälkeen kolme.

Aivan paras suolaisempi tahna on tahini jota tulee käytettyä leivällä lähes poikkeuksetta päivittäin. Tahini sopii parhaiten ns. suolaisempien lisukkeiden kanssa eli esimerkiksi kananmunan, salaatin, tomaatin, avocadon ja kurkun kanssa. Jos taas haluan hieman herkutella tai makeahammasta kolottaa, niin maapähkinävoi yhdistettynä hedelmiin ajaa asiansa.

IMG_9959-001

Yksi ihan suosikkini tuohon makeanhimoon on maapähkinävoin ja omenasiivujen yhdistelmä. Ihan pettämätön, terveellinen ja herkullinen snacks -välipala vaikka keskellä viikkoakin. Vähän olen kuitenkin alkanut kyllästymään siihen tavalliseen maapähkinävoihin, joten ajattelin kokeilla jotain uutta. Eilen kaupasta mukaan lähtikin luomulaatuinen Urtekramin kaakaoinen maapähkinävoi ”crunchy choco”. Maapähkinää 88 % ja kaakaonpaloja 3 %. Muina aineosina johanneksenleipäpuu, neitsytkookosöljy, vähärasvainen kaakaojauhe, vanilja, himalayansuola ja sitruunajauhe. Tuo aineosalistakin kuulosti liian hyvältä ja hinta kieppui siellä jossain vajaan viiden euron hujakoilla, testiin!

Ja vitsit, onneksi ostin! Aivan mielettömän hyvää, nam. Tuo kaakao maistui voissa ihan mukavasti ja yhdistelmä toimi ainakin vihreiden Granny Smith -omenoiden kanssa loistavasti.

Maapähkinävoi on muuten todella nopea ja helppo proteiininlähde esimerkiksi ennen treenejä! Se on hyvin täyttävää ja antaa energiaa urheilusuoritukseen. Pienikin määrä toimii eli yleisesti ottaen 1-3 rkl päivässä kyseistä herkkua riittää. Kannattaa kuitenkin lukea ostamansa purkin kylki tarkkaan ettei vahingossa osta mitään hurjaa sokeripommia. Näitäkin on markkinoilla monelaisia, joten itse suosittelen eniten ehdottomasti luomulaatuisia tuotteita näissäkin. 🙂

Suositteko te maapähkinävoita ruokavaliossanne? Tai onko joku kenties löytänyt tuon ihanan choco -version ostoslistalleen? 

IMG_9966-001

Kommentit (21)
  1. Täällä kanssa yksi suurkuluttaja. Jääkaapissa on pakko olla AINA maapähkinkävoita, ja nimenomaan Urtekramin. Cruncystä en niinkään välitä, mutta smooth on ihanan parasta. Itse laitan ihan carr’sin voileipäkeksin päälle tai sitten banaaniviipaleiden jonka päälle vielä hippunen suolaa ja pähkinärouhetta.

    1. Munkin on pakko kokeilla tuota suolajuttua. 😀 Ja varmaan se sormisuola paras tohon. Banaaniviipaleita en olekaan kokeillut, joten kiitos vinkistä!

  2. täytyykin testata jos löydän jostain kaupasta tätä! 🙂 asun pienellä paikkakunnalla enkä ainakaan tähän asti oo nähny missään tätä merkkiä. muuten maapähkinävoita menee melkeenpä päivittäin puuron tai leivän päällä banaanin kera 😛 niin hyvää

    1. Kannattaa! Ainakin Citymarketista löytyy. Ja hei netistä voi tilata. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *