Ripsetön

Viime ripsihuoltokerrasta alkaa nyt olemaan jo se kuutisen viikkoa ja ne viimeisimmätkin pidennykset tippuneet pois. Itse en jaksanut mennä poistattamaan noita vaan päätin antaa niiden putoilla sitä mukaa, kun omat ripset kasvavat. Pientä totutteluahan tämä on ollut kieltämättä. Sitä on tottunut neljän vuoden ajan joka päivä siihen, että olen aamulla herätessä valmiiksi huolitellun näköinen ja meikkauskin käy kädenkäänteessä. Nyt vessassa menee se puolisen tuntia ihan vaan, koska en ole vielä oikein rutinoitunut tuohon ripsarin laittoon. :D Ja tosiaan ihan tähdennökseksi, olen pitänyt ripsienpidennyksiä nyt 2010 syksystä lähtien, ilman yhtään taukoa.

Olin kuitenkin aika yllättynyt siitä, että mulla tosiaan on ihan mukavasti omiakin ripsiä. Anniina kyllä sanoi useaan otteeseen ettei ole pakottavaa tarvetta tauolle, koska ripsiä löytyy mutta en oikein pystynyt uskomaan tuota. Noh, kyllähän niitä nyt sitten tosiaan on ja se on positiivista! Olen kuitenkin vähän liian tottunut ripsiin jatkaakseni tällä tiellä kovin pitkään… Mulle se, että saa ”pestä” silmät kunnolla ei ole mitenkään autuaalista vaan ennemminkin silmäni ärtyvät tuosta. Silmäni ovatkin punottaneet ihan mukavasti nyt aina iltaisin, kun olen ripsivärejä silmämeikinpoistovedellä poistellut… Voipi olla, että tuo ajan kanssa helpottaisi mutta empä tiedä.

Monet sanovat, että ripsettömyys on hellävaraisempaa silmille mutta itse en oikein välttämättä tuota allekirjoita. Onhan se sitä varmasti ripsille mutta entäs silmänympärysiho?! Minä ainakin räävin silmiäni enemmän ilman ripsiä. Ja mites se silmämeikin poisto? Itse käytän nyt kyllä nestemäistä öljypitoista poistaria juuri sen vuoksi, että poistaminen olisi mahdollisimman hellävaraista mutta jotenkin tuon jälkeen iho on kuitenkin arkana. Tai sitten se johtuu vaan siitä, että ihoni ei ole vielä tottunut. En siis koskaan arkisin meikannut silmiäni pidennysten kanssa, siksi näin.

Uskaltaisin kuitenkin väittää, että se miten kunkin karva reagoi erilaisiin jatkeisiin on aika yksilöllistä. Kun mulla oli aikanaan hiustenpidennykset niin tukkani ennemmin paksuuntui niiden alla kuin oheni. Hiukset olivat super hyvässä kunnossa poiston jälkeen. Saattaa kuulostaa erikoiselle mutta näin se vaan oli. Eli empä nyt tiedä ovatko nuo lisukkeet niin rassaavia kaikille kuin sitä väitetään. :)

IMG_0040-001IMG_0042-001IMG_0043-001

Tällä hetkellä kotoa löytyy useampi täsmäase näiden räpsyjeni terästykseen. Ensinnäkin käytän iltaisin ripsien tyveen ja huvikseen myös kulmakarvoihin Xtreme Lashesin Amplifeye -hoitoainetta jonka olen blogin kautta saanut. Aloitin käytön jo joulukuun lopussa ja nyt sitten katsotaan onko tuolla mitään vaikutusta. Ainakin kulmakarvojen olen kyllä valehtelematta huomannut kasvaneen niihin kohtiin, joissa mulla on ollut ns. aukkoja. Ripsistä en oikein osaa vielä sanoa… Kuulemma tuotteen pitäisi olla aika toimiva, joten eipä tässä ainakaan mitään menetä. :)

Ripsivärejäkin olen blogin kautta saanut useampia kokeiluun mutta tässä kaksi parhaaksi toteamaani. Toinen on tuuheammalla harjalla varusteltu Avonin LUXE -mascara ja toinen Lumenen vedenkestävä Blueberry Wild Curl. Avonin mascara tuuheuttaa ja tuo ripsiin runsautta, Lumenen putilolla taas saa räpsyihin pituutta ja eroteltavuutta. Alaripset tykkään ehdottomasti laittaa tuolla Lumenella, koska siinä harjapää on huomattavasti kapeampi! Tykkään käyttää kahta mascaraa jotta lopputulos olisi mahdollisimman molempia, eli pitkä ja tuuhea. Niin ja ripsien taivutusta unohtamatta. Kuvissa nämä räpsyt ovat kyllä jo pahemman kerran suoristuneet… :D Pitäisi varmaan taas alkaa föönaamaan ensin tuo taivuttaja ennen taivutusta niin saisi kestävämmän lopputuloksen.

Millaisia kokemuksia teillä on ripsienpidennysten poiston jälkeisestä elämästä? Ja oletteko saaneet tuloksia ripsienhoitoaineilla/seerumeilla?

IMG_0101-001IMG_0107-001IMG_0113-001

On my way

24 vastausta artikkeliin “Ripsetön”

 1. Mulla oli myös sama efekti hiustenpidennysten kanssa, käytin vuosia jatkeita, mutta sitten päätin ottaa ne pois. Hiukset olivat huomattavasti paremmassa kunnossa mitä ne olivat ennen hiustenpidennyksiä. Nyt jo toista vuotta ilman pidennyksiä ja hyvin sujuu :D

  • Joo aika hassua. :) Mutta ehkä se pidennys tavallaan suojaa tukkaa? Erikoiselta kuulostaa mutta noin se lienee. Tai sitten vaan on pidennyksistä ja laittajasta kiinni. Mäkin oon ollut jo monta vuotta ilman. :)

 2. Ripsienpidennyksistä ei ole kokemuksia, mutta ripsiseerumilla sain kyllä (jo suht pitkii) ripsiini selkeästi lisää pituutta. Pari ripseä kasvoi jopa niin pitkiksi, valehtelematta sentin muita pidemmiksi, että ne oli pakko leikata saksilla :D

  • No hei mahtis kuulla!! Ainakin tosiaan kulmat ovat kasvaneet joten toivon et räpsytkin vahvistuvat. :)

 3. Ripsienpidennyksiä en ole koskaan omistanut enkä muita ’lisäkkeitä’ :D
  Mutta kannattaa käyttää ripsaria, joka lähtee lämpösellä/kuumalla vedellä esim. sensai.. (vaatii sen38 asteista vettä)
  Ei tarvi käyttää silmämeikinpoistoainetta laisinkaan.. Suosittelen!!

  • Olet siis aika uniikki! ;) Oon joskus kokeillut tota kyseistä ripsarii juuri ja oli ihan paskaa vaikka lähti lämpöisellä. :D Tuli ihan tikut ripset… Eli kauhukuva jäi noista mutta ei toki saisi yleistää. Toisella merkillä voi olla paree. :)

 4. Ihana freesiltä näytät ilman ripsiä! Mä ripsettömänä ripsivärin suurkuluttajana suosittelen meikinpoistopyyhkeitä. Varsinkin ripsarit on ihana poistaa niillä. Rainbown pyyhkeissä on hyvä hinta-laatusuhde. Ite tapana poistaa isoimmat noilla pyyhkeillä ja sit puhdistaa ja pestä iho vielä jollain putsarilla. Tällä hetkellä käytössä neutroginan? 2in1 putsari, jota voi käyttää myös naamiona ja se on aivan lemppari!

  • Aijaa, kiitos! :) Joo no mul on noita pyyhkeitä mutta ei niillä vedenkestävä lähde. :(

 5. Mulla ei oo koskaan ollut hiustenpidennyksiä tai ripsienpidennyksiä eikä myöskään tekokynsiä. En nää niitä sen hinnan arvoiseksi. Ripsistä saa ihan kivat taivutuksella ja ripsarilla. Hiukset vois olla paksummatkin, mut näillä mennään mitä on saatu. Kynsilakkoja vaihdellen saan aina fiiliksen mukaan kivat kynnet.

  Ihmetyttää välillä, että niin moni nainen on valmis laittamaan satoja(ellei tuhansia) euroja vuodessa noihin. Mielummin lähen sillä rahalla vaikka pariksi viikoksi Thaimaaseen. Monilla tekoripset tai -hiukset on niin luonnottoman näköiset, että mietin välillä miksi ihmiset maksaa siitä, että näyttävät rumemmilta. Ulkonäössä huomion tulisi mielestäni kiinnittyä kasvoihin, hymyyn ja silmiin. Ei sotkuisiin överiripsiin tai kuolleen näköiseen superpitkään tukkaan. Nämä ovat toki makuasioita…

  • Kaiken tuollaisen ”feikin” voi tehdä joko luonnollisesti tai luonnottomasti. :) Ymmärrän mitä meinaat mutta tosiaan mielestäni pidennykset jossain ei tarkoita automaattisesti karseaa feikkiä… Eli aika pitkälle tekijästä kiinni millainen lopputulos.

 6. Mitään ripsienpidennys-seerumeita ei ainakaan kannata käyttää. Olen lukenut muutamastakin luotettavasta lähteestä, että niissä on todellakin suuret vaarat etenkin silmän terveydelle. Toinen lähteistä oli paperinen versio, ja toista en löytänyt, mutta tässä yksi kuitenkin http://www.terve.fi/kasvot/ripsiseerumin-turvallisuus-tutkintaan-suomessa-vedetty-markkinoilta-jo-usassa.

  Kannattaa miettiä, onko ne pitkät räpsyttimet oikeasti oman terveyden arvoisia. Hankkii sit ne tekoripset jos kokee tarpeelliseksi, omasta mielestä kauneinta on ihminen omilla ripsillä :).

  • Hmm. Merkeissäkin lienee eroja. Jenkeissä kuulemma noita määrää ihan lääkäritkin joten en tiedä kuinka vaarallisia sitten ovat. Tuo merkki josta tuossa puhutaan ei ole itselleni tuttu… Monesti oon kyllä miettinyt kuinka terveellisiä ovat tekoripsien liimat. Niitäkään ei liene tarpeeksi tutkittu…

 7. Niin ehkäpä se voi joissakin tapauksissa niin olla! Jännä! Iloinen yllätys oli kun oma tukka oli paksumpi kun koskaan :D

 8. Mulla aivan samanlaiset kokemukset hius- sekä ripsipidennyksistä! Pidin sinettipidennyksiä noin 5-6 vuotta – aina laittaen uudet tilalle, vanhojen poiston yhteydessä. Tarvetta ei olisi ollut edes käyttää hiuksia noin pitkään, mutta minkäs sille teet kun paksuun tukkaan tottuu ja oma tukka tuntuu ilman pidennyksiä rotan hännältä. Nyt oon kuitenkin jättänyt ripset, sekä hiukset jo moneksi vuodeksi (omat kylläkin löytyy päästä:DD) ja en kyllä kaipaa kumpienkaan perään. Paitsi haaveilen pitkästä polkkatukasta (joten taidan tarvita clip-onit, ihan vaan varmuuden vuoksi….)

  • Niin. Onhan se luonnollisuus vapauttavaa. Ei huoltoja eikä mitään kutinoita siinä vaiheessa, kun omat alkavat kasvamaan. :)

 9. Ainoa silmämeikinpoistoaine mikä omalla kohdalla toimii on Lumenen herkille silmille tarkoitettu tuote. Voin lämpimästi suositella. Toiminut jo vuosia :) vaikka on tullut kokeiltua monet muutkin niin aina palaan Lumeneen ja toivon ettei sen valmistusta lopeteta.

  • Mulla on itseasiassa Lumenen putsaria juurikin mutta ei taida olla tuo herkkien silmien… Tuo nykyinen kyllä kirvelee, sen verran ärsyttää silmiä. :( Voi tosin olla, että ajan mittaan tähänkin tottuisi eikä enää kirvelisi.

 10. poista silmämeikki kookosöljyllä! super helposti ja hellävaraisesti lähtee eikä sitä tarvi kuin ihan vähän. Tuntuu että ripset on kasvaneet öljyn ansiosta. mulla on kylppärissä yksi purkki ja keittiössä toinen :)

  • Ou, mikäs idea tämä on! :D Aika hyvä sellainen, pakko kokeilla. Itse luotan luomuun ja luonnontuotteisiin joten hyvin uskon, että tämä toimii.

 11. Mulla oli 5 vuotta putkeen megapitkät pidennykset. Otin 2 vuotta sitten ne pois, kun liimat alkoivat ärsyttämään. Käytin ensimmäiset 3 kk seerumia – sitten tauko. :) Välillä vielä käytän kuuriluontoisesti noita seerumeja ja nykyään ongelma on, että ripset on niin pitkät, että ne osuu kulmakarvoihin ja sotkee yläluomet. :D En usko, että nuo pidennykset aiheuttaa mitään pahempaa tuhoa, mutta toki huonosti laitetut ripset saattavat ripsen tyveä vahingoittaa, niin että ripset eivät kasva normaalisti.

  • Okei, kuulostaa ihan hyvältä probleemalta. :D Mua tosin alkoi mietityttämään noiden terveellisyys tuon edellä mainitun artikkelin jälkeen… Olisi ikävää jos sitä saisi jotain pysyviä silmäongelmia tuollaisen seikan vuoksi.

   Ja totta, laittajalla on väliä! Itselläni on ollut niin ammattilainen, että tosiaankaan oma ripsi ei ole näemmä vahingoittunut. :)

 12. Minulla hiustenpidennykset aiheutti vain omien hiusten kulumista latvoista, ja erityisesti päänahan ongelmia (kutina ja hilse). Käytössä oli teippipidennykset.

  • Joo. Mulla oli myös teipit ja oikeastaan muuten ei ollut mitään ongelmia muuta kuin siinä vaiheessa, kun teipit alkoivat kasvamaan. Tuolloin päänahkaa yleensä kutitti ja teipit tuntuivat ikäville…Itse jouduin huoltamaan noita parin kuukauden välein mikä oli kyllä kans yksi rasite. Onneksi nykyään omalla tukalla ja hyvin pyyhkii! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta