Miksi inkivääriä?

Olen hurahtanut ihan täysin tuoreeseen inkivääriin. Tungen sitä lähestulkoon joka paikkaan ja jaksan uskoa sen terveysvaikutuksiin epäilyksittä. Enkä taida olla ainoa, nimittäin nyt useamman kerran jo peräkanaa kyseinen ihmekasvi on ollut lähi Alepastamme loppuunmyyty. ;) Itsehän olen suosinut inkivääriä jo pitkään ennen tätä ”buumia”, joka on selkeästi mehujen myötä saanut valtaa. Mielestäni on kyllä hienoa, että ihmiset alkavat yhä enemmän käyttämään luonnon omia, edullisia rohtoja! Inkiväärikin on mielettömän ravinnerikas, sopii moneen paikkaan ja mikä parasta, se on halpaa kuin mikä.

No miksi sitten käyttää inkivääriä? 

 • Inkivääri vähentää/ehkäisee kipua ja tulehdusta kehossamme. Kiinassa kyseistä juuresta käytetään reumasairauksien hoitoon. Jossain kuulemma syövänkin hoidossa?
 • Auttaa vatsavaivoihin ja estää pahoinvointia.
 • Flunssan hoidossa ehdoton ykkönen! Helpottaa oloa ja tukkoisuutta.
 • Luonnon oma tuote ikääntymistä vastaan. Inkivääri sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat pitämään pintaverenkierron kunnossa.
 • Inkivääri tasoittaa ja kirkastaa ihon luonnollista hehkua.
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa. Inkiväärin sisältämät karvasaineet nopeuttavat ruoansulatusta.
 • Nostaa vastustuskykyä. Kun aineenvaihdunta pelaa, on vastustuskykymmekin paremmassa kunnossa! Inkivääri nopeuttaa myös syljen erittymistä ja täten saa flunssabakteerit poistumaan kehostamme nopeammin.
 • Auttaa hiuspohjan hyvinvoinnissa. Inkiväärin verenkiertoa kiihdyttävä vaikutus tepsii siis päähämmekin. Hyvä verenkierto päänahassa vahvistaa hiuksia ja saa ne kasvamaan nopeammin. Vähentää myös hiuspohjan ongelmia. (Lähde google)

IMG_0128-001

Siinä olikin jo ihan mukava lista syitä joiden vuoksi itsekin ehdottomasti suosin tätä kasvia jokapäiväisessä ruokavaliossani. Itse olen kokenut positiiviset vaikutukset etenkin vastustuskyvyssä. Useina kertoina, kun olo on ollut nuutunut ja heikko, on inkivääri pelastanut minut flunssalta. Viimeisen kuukauden aikana olen lisännyt inkiväärin määrää entisestään, joten mielenkiinnolla jään katsomaan mitä vaikutuksia tuolla on!

Käytän inkivääriä tosiaan vähän kaikkeen, eli smoothieihin, mehuihin ja lämpimiin ruokiin. Smoothiessa sen maku peittyy todella hyvin vaikka laittaisi aika suurenkin määrän. Mehussa inkivääri toimii ihanasti pienenä poltteena, jolloin hyvin pienikin määrä riittää. Oma lempparini non porkkana-inkivääri-appelsiinimehu! Kanaruoissa inksu on mielestäni ihanaa pieneksi silvottuna siellä kanojen, kasvisten, kastikkeen ja pähkinöiden seassa. NAM!

Tein eilen illalla miehelleni ja minulle lasilliset terveellistä mehua inkiväärin kera. Tuosta alkaa tulemaan ihan tapa meidän perheessä eikä itseasiassa ole ollenkaan huono homma. ;) Alla reseptiä jos haluatte kokeilla.

Inkivääri-porkkana-appelsiinimehu

 • Siivutettua inkiväriä sen verran, että mehua tulee noin ruokalusikallinen.
 • 4 porkkanaa
 • 2 isoa appelsiinia

Suositteko te inkivääriä päivittäisessä ruokavaliossanne? Jos ette nin suosittelen ehdottomasti korjaamaan asian jo tänään! 

IMG_0133-001IMG_0156-002

 

On my way

10 vastausta artikkeliin “Miksi inkivääriä?”

 1. miten se että sylkee erittyy enemmän niin saa bakteerit poistuu elimistöst nopeemmin? :o

  • Syljen eritys helpottaa nielemistä ja silloin, kun sylkeä erittyy enemmän niin bakteerit liikkuvat etiäppäin eli toisinsanoen poispäin kehostamme. Sen enempää en asiaan ole perehtynyt mutta itse ainakin ymmärrän tuon pointin. Aika monesta lähteestä sen olen lukenut. :)

 2. Inkivääriä, pari appelsiinia,puolikas sitruuna ja avokadoa. Nam mikä mehu siitä tuli! <3

  • Pitääkin testata. :) Avocadoa en ole koskaan vielä mehuissa kokeillut. Tuleeko siitä paljon nestettä?

  • Mjaa. Enpä osaa sanoa ku mä tein sen niin että puristin kaikista mehun ja sit avokado joukkoon ja sauvasekoittimella sekaisin. Tosi nestemäiseksi se muuttui. Mulla kun ei oo mehustinta, vielä. Pakko kyllä ostaa kun lukee näitä sun kirjoituksia :)

  • Niin ja kiitos huulimeikki postauksesta. Minä sitä videota pyysin mutta tuokin on kyllä oikein hyvä. :)

  • Okei, no ei auta kuin itse kokeilla. :) Joo suosittelen ehdottomasti mehustimen ostoa! Paras ostos hetkiin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta