Mistä inspiraationi ammennan?

Inspiraatiolla on älyttömän suuri merkitys itselleni. Kun inspiroituu ja ammentaa sitä ympäriltään kokoajan, pysyy mieli hyvin motivoituneena. Oikeastaan jokaisella elämänalueella inspiroituminen tuo jatkuvaa kehittymistä ja halua uusiin asioihin. Itselleni se on elinehto niin työssä, kuin vapaa-ajallakin. Tätä blogiakaan en kirjoittaisi ellen saisi inspiraatio ryöppäyksiä ja pitäisi mieltäni kokoajan aktiivisena. Mieli vilkkaana pohdin jatkuvasti mitä postailen tänään tai huomenna, jostain mielen syövereistähän tämäkin aihe tuli.

Se on muuten jännä vaikka sitä jatkuvasti pyrkiikin inspiroitumaan, tekee niitä asioita joista sitä tietää saavansa jne. niin välillä on kausia ettei ajatus tai keho ikäänkuin kulje. Me ollaan kuitenkin aikamoinen kokonaisuus, joten jos esimerkiksi on väsynyt ei oikein mikään osa meissä toimi. Jos taas kärsit nälästä tai muuten huonosta olosta et yksinkertaisesti kykene inspiroitumaan. Itse saan monesti niitä parhaita ideoita esimerkiksi lenkillä, jolloin mieli on rentoutuneessa tilassa ja aivot narikassa. Toisaalta keho on tuossa pienessä rasituksessa mikä on jollain tapaa myös hyvin nautinnollinen olotila. Ollaan me hassuja kokonaisuuksia!

Tämä kulunut viikko on ollut omalla kohdallani oikeastaan jokaisella osa-alueella hyvin epäinspiroitunut ja motivaatio asioihin on ollut hukassa. Onneksi tämän kuluneen viikonlopun aikana sitä on taas saanut paljon hyvää energiaa hyvistä ihmisistä ja nyt on motivoitunut fiilis suunnata uuteen viikkoon! Toivottavasti saan tuotua tuon energian alkavan viikon aikana myös tänne blogiini. :)

IMG_7631-002

Itse ammennan inspiraatiotani päivittäin etenkin seuraavista asioista: 

 • Ympäristö. Se on kokonaisuus josta saa inspiraatiota.
 • Hyvät ihmiset. Nuorempana en kauheasti välittänyt ketä ihmisiä elämässäni oli mutta nykyään en enää halua tuhlata aikaani ihmisiin, jotka eivät anna minulle mitään. Saattaa kuulostaa ”julmalta” mutta näin se menee. Miksi vaikka viettää aikaa henkilön kanssa joka aiheuttaa sinulle pahaa mieltä, stressiä tms. huonoa? Itselleni on myöskin hyvin tärkeää, että ihmiset joiden kanssa aikaani vietän ovat samanhenkisiä ja heissä on syvyyttä. Tässä ajassa arvostan myös ihmisiä joilla on hyvä arvomaailma.
 • Internet. Itse saan paljon ideoita juuri netistä! Esimerkiksi Pinterest ja blogit ovat aivan loistavia motivaatiokanavia eri elämänalueisiin. Olen hyvin visuaalinen ihminen, joten mulle kauniit kuvat ovat TODELLA tärkeitä. Sanoisin jopa, että kuvat ovat itselleni tärkeämpiä kuin teksti. Ne saattavat kertoa niin paljon enemmän.
 • Treenaaminen. Kuten mainitsin, lenkkipolulla syntyy ne maailman parhaimmat ideat.
 • Valokuvaaminen. Niin inspiroivaa!
 • Luonto. Keskustassa ei kauheasti luontoa näe mutta itselleni toimii tosiaan ihan jo Töölönlahdelle meno. Siellä on sitä tiettyä fiilistä jossa on helppo laittaa aivot raksuttamaan. Itse en ole niitä ihmisiä, jotka inspiroituvat paikallaan olosta. Mun on pakko tehdä jotain kokoajan.
 • Positiivisuus. Kuten olen joskus täälläkin maininnut, en ole mikään yltiöpositiivinen joka ajattelee kaikesta parasta. Varaudun yleensä aina pahimpaan. :D Pyrin kuitenkin positiivisuuteen ja huomaan miten suuri merkitys positiivisella ajattelutavalla on. Jos päivänkin yrität keskittyä niiden pielessä olevien juttujen sijaan hyviin asioihin, on mieliala kokoajan aika erilainen. Positiivinen mieli = inspiraatio!
 • Kauniit asiat. Kauneutta on todella paljon ympärillämme, kun vaan keskitymme niihin kauniisiin juttuihin ammennamme huomaamattamme inpiraatiota niistä.

Mistä te saatte inspiraationne? Oliko omassa listassani kohtia jotka upposivat myös sinuun?

Loppuun haluan vielä lisätä mieheni ohjaaman uusimman musiikkivideon Poets of the fallille. Mielestäni video on niin upea, koskettava ja kaunis, että se on pakko tännekin jakaa. Tämän myötä oikein ihanaa sunnuntaita jokaiselle, inspiroidutaan tulevaan viikkoon!

On my way

3 vastausta artikkeliin “Mistä inspiraationi ammennan?”

 1. Kiinnostava postaus, kiitos siitä! Aika pitkälti olen samoilla linjoilla sinun kanssasi siitä, mistä inspiraationi saan.

  Yksi tärkeimmistä inspiraation lähteistä ovat ihanat ystävät, joiden kanssa voi käydä syvällisiä keskusteluja ihan kaikesta. Heidän positiivinen asenteensa ja upeat ajatuksensa inspiroivat työskentelemään niiden omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Ulkona liikkuminen ja luonto antavat myös paljon voimaa ja positiivisuutta – tätä kirjoittaessani ymmärrän, että minulle insipraatio ja sisäinen voima kulkevat tiukasti käsi kädessä.

  Kunnon treenit ovat minulle myös elinehto. Kun aloitan päiväni treenillä (aamutreenit ovat parhautta!), mieli on iloinen ja jaksaa hyvin töissä, sielläkin insporituneena ja kaikin tavoin positiivisempana – ja kaiken lisäksi illalla jää aikaa rakkaalle ja ystäville.

  Olipa positiivista hehkutusta, mutta onhan se maanantai kivempi aloittaa iloisin mielin :)

  • Mukava kuulla Anna. :) Ystävät ovat kyllä elämän suola! Aamutreenit ovat kyllä parhautta mutta itse tällä hetkellä kun treenaan himassa en voi alkaa kuudelta huhkimaan ilman, että mies heräisi. Juoksulenkkejä voisi alkaa aamuisin tekemään tässä kevään mittaan.

   Ihanan positiiivista hehkutusta, se tarttuu! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta