Se ykkönen, tuoremantelijuoma

* Postaus toteutettu yhteistyössä Alpron kanssa

Jos ei käytä maitoa niin millä korvata se? Tuo tuotti itselleni hankaluuksia vuosi sitten, kun siirryin maidottomaan elämäntapaan. Kun asiaan hieman perehtyi, huomasi sitä kuinka paljon kaupoista löytyykään niitä maidottomia vaihtoehtoja. On soijaa, riisiä, kauraa, kookosta, manteli -ja hasselpähkinäjuomaa jne. Valikoimaa piisaa! Itselleni on kuitenkin muotoutunut yksi suosikki ylitse muiden ja se on Alpron tuoremantelijuoma. Se on sellainen jota on lähes jokaisessa pienemmässäkin kaupassa ja mikä parasta, tuote on ehkä monikäyttöisin.

Alpro merkkinä on itselleni tae hyvästä laadusta ja siitä, että saan sitä mitä ostan. Se on Euroopan markkinajohtaja kasviperäisten tuotteiden valmistajana ja heidän valmistuslistaltaan löytyy juurikin näitä edellä mainitsemiani maidottomia juomavaihtoehtoja. Itse käytän näiden juomien lisäksi Alpron jogurtteja (soija), sekä ruoanlaittoon tarkoitettuja korvikkeita esimerkiksi ruokakermalle. Aivan parhaita. Kysynkin monesti itseltäni mikä siinä olikin silloin alkuun niin hankalaa? Maito on ehkä maailman helpoin korvata.

Jos palataan vielä tuohon mantelijuomaan niin käytän sitä tosiaan smoothieissa, puuroissa, kahvissa, keitoissa, kanakastikkeessa, leivonnassa ja missäs vielä. Oikeastaan eipä ole ruokaa johon sitä ei voisi lisätä. Suosikkini on kuitenkin smoothiet, ylläri ylläri. Kuten monesti olen toitottanut, jokaisen aamuni aloitan smoothiella jolla pärjään aika pitkälle aamupäivään. Ravitsevaa, raikasta, herkullista ja pirtsakkaa. Mulle toimii kylmä paremmin aamuisin, siitä ei ole epäilystäkään. Olen varmaan muutenkin tällainen kylmien ruokien ystävä. :D

IMG_0556-002IMG_0537-001

Lauantain kunniaksi tein taas ihanan raikkaan smoothien, tällä kertaa suomalaisista mustikoista. Mustikat ovat pakastealtaasta löytyvä ihanuus jolla saa hieman vaihtelua jos hedelmäpohjaiset smoothiet kyllästyttävät. Ja ihan muuten vinkkinä, kannattaa AINA ostaa vaan suomalaisia pakastemarjoja. Täällä on koettu aika paha ruokamyrkytys aikoinaan ulkomaisista marjoista… Mieluummin maksaa muutenkin hieman extraa jos tietää saavansa puhtaampaa kotimaista.

Alla reseptiä tämän aamuni startanneesta herkkusmoothiesta.

Mustikka-banaani-inkivääri smoothie

 • 1 pieni pussi suomalaisia mustikoita
 • 1 banaani
 • Muutama siivu inkivääriä
 • 1 rkl psylliumia
 • 1/2 rkl kookosöljyä
 • Kourallinen manteleita
 • Kourallinen cashew -pähkinöitä
 • Loraus hunajaa
 • Alpron tuoremantelijuomaa niin paljon, että aineosat peittyvät.
 • 1 rkl CocoVi:n viherjauhetta
 • 1 rkl ACTIWHEY heraa
 • 1/2 rkl Opti Camu MSM -jauhetta

Ihan super hyvää, nam! Viherjauhe ja marjat sopivat muuten yllättävän hyvin samaan sekoitukseen eivätkä sodi yhtään keskenään muuta kuin ehkä ajatuksen tasolla. :D Todella herkullinen resepti jota suosittelen kokeilemaan.

Onko täällä muita mantelimaidon ystäviä? 

IMG_0573-002IMG_0585-002

On my way

8 vastausta artikkeliin “Se ykkönen, tuoremantelijuoma”

 1. Onneksi noita mantelijuomiakin löytyy sokerittomana, se sokeriversio sisältää ainakin omasta mielestäni käsittämättömän määrä sokeria. Hyvää on, silti soijamaito on vielä parempaa :). Mut Alpro osaa!

  • Mäkin ostan usein sitä sokeritonta, tosin lähikaupastamme saa vaan tuota joten siksi tuotakin tulee juotua. Mä taas en niin paljon diggaa soijasta, makuasioita. :)

 2. Ei toi mantelimaito kyl oikein kahviin putoo… Siitä tulee kökköistä ja maistuu pahalle. Sama asia on kauramaidon kanssa…. Mutta kun en voi enää soijamaitoakaan käyttää niin minkäs teet…
  Ja tosiaan joo samaa mieltä ku aikaisempi kirjoittaja, mä juon kans sitä makeuttamatonta sokerin takia.
  Kaurakerma on kyllä hyvää!

  • Hahah, niin mäkin alkuun ajattelin mutta kaikkeen tottuu. :) Nykyään vetelen välillä kahvin mustanakin ihan helposti vaikken ennen voinut kuvitellakaan niin. Kaurakerma on ihanaa, samaa mieltä ja tosiaan täälläkin uppoaa myös se makeuttamaton. Riippuen tosiaan vähän kumpaa kaupasta on saatavilla. :)

  • Heh totta! Kaikkeen tottuu paitsi jääpuikkoon per***ssä koska se ehtii sulaa ensin :D

 3. Olen vuosia lukenut blogiasi epäsäännöllisen säännöllisesti ja taas eksyin pitkästä aikaa lukemaan, oli ihan pakko kahltata kaikki lukemattomat postaukset lävitse :) Olet kirjoituksistasi päätellen aivan äärettömän fiksu ja kaunis nainen ja sulla on pelottavan paljon samoja ajatuksia kuin minulla. Hyvää vuoden jatkoa, Jutta! :)

  • Voi ihana kommentti Iina, kiitos! Heheh, no mutta onko se niin paha asia ollenkaan?! ;)
   Samoin sinnekin ihanat vuoden jatkot, toivottavasti eksyt vielä jatkossakin tänne. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta