Seuraava matkakohde?

Oikein ihanaa sunnuntaita! Toivottavasti viikonloppu on mennyt mukavasti? Täällä on ainakin rentoiltu ihan olan takaa. Nukuttu pitkään ja mitään suurempaa ohjelmaa ei ole näille kahdelle päivälle ollut. Hyvästä ruoasta on nautiskeltu, treenattu ja eilen käytiin leffassa katsomassa Angelina Jolien ensiohjaus Murtumaton. Oli muuten ihan mielettömän hyvä pätkä, suosittelen lämpimästi! Mä lähdin taas leffasta ihan itku kurkussa mikä nyt ei sinällään yllätä. Mulla on vielä sellainen ”ongelma”, että kun alan pillittämään niin se ei meinaa loppua…. Jengi katsoo, kun yksi itkee vielä leffateatterin pihassakin. :D Nojoo mutta oli tosiaan ihan mielettömän koskettava ja todellinen elokuva. Tuohan perustuukin tositapahtumiin mikä se vielä tekee elokuvasta entistä paremman. Mä niin rakastan tuollaisia leffoja joissa on oikeasti sanomaa ja jotka ottavat katsovan valtaansa. Jenkkikomedia on sellaista jota en vaan voi sietää mutta noita draamoja voisin katsella toinen toisensa perään.

No mutta asiasta kukkaruukkuun. Ollaan viikonlopun aikana katseltu matkoja keväälle, siis ihan jotain sellaista viikonloppureissua huhti-toukokuulle jolloin matka sijoittuisi ajalle pe-su. Vaihtoehtoina ovat olleet lähinnä Berliini, Praha ja Budapest. Kaikki sellaisia kohteita joihin lennot eivät kestä kauaa ja joissa parin päivän seikkailu on pieni irtiotto arjesta. Tokihan kesälomat ovat taas lähellä ja sitten taas mietitään jotain matkaa mutta joku ”välietappi” tulisi tässä keväällä tarpeeseen. Mullahan on kesällä ensimmäistä kertaa elämässäni neljän viikon kesälomat joita odotan aivan innolla, heh. Toisaalta mietin myös tuon loman jaottelua siten, että pitäisikö osan kesällä ja jättäisi tyyliin viikon syksyyn jolloin syksyllä voisi ottaa jotain reissua taas. Pitää funtsia mutta nyt tosiaan tämä kevään matkakuume pitäisi saada jotenkin tyydytettyä. :D

Googlailin jonkun verran tietysti edellä mainitsemiani kohteita ja Berliini vaikuttaisi tällä hetkellä meistä molemmista sen Budapestin rinnalla sellaiselle hyvin mielenkiintoiselle ja nähtävälle kohteelle. Molemmissa mestoissa toukokuussa saattaisi olla jo ns. Suomen kesäilmasto eli pieni varaslähtö kesään voisi olla mahdollinen. Prahahan on myös todella kaunis mutta sinne näyttivät lennot olevan suhteellisen kalliita. Budjetti lennoille olisi kuitenkin sellaista parin sadan euron luokkaa per nokka ja tällä hetkellä jos lentoja tilaa on noilla hinnoilla vielä mahdollista matkaa saada. No miksi tästä nyt tänne blogiin kirjoitan on se, että kaipaisin apuanne! :) Me ollaan matkaajina sellaisia, että tykätään kierrellä nähtävyyksiä ja haahuilla ympäriinsä. En kyllä kauheasti epäile etteikö noissa mestoissa nähtävää riittäisi mutta jos sinulla on kokemusta vaikka paristakin kohteesta niin olisi kiva kuulla kumpaa suosittelet? Valinta on aika hankalaa ja tällä hetkellä ilman vinkki vitosia menee oikeastaan sitten lentojen mukaan. Paras tarjous joka satutaan löytämään… Hotellipakettia ei todennäköisesti oteta vaan hankitaan se sitten erikseen.

Mutta nyt niitä vinkkejä jos sellaisia löytyy?! :)

25-001Berliini-0021-0012-0014-00110-00120-001

* Kuvat lainattu Aurinkomatkat.fi -sivustolta.

On my way

19 vastausta artikkeliin “Seuraava matkakohde?”

 1. Itseä kiinnostais Praha kun jo Berliinissä käynyt mutta antaisin ääneni Berliinille. Lyhyt edullinen lento, hyvää ruokaa, kiva ilmapiiri, paljon erilaista nähtävää, hyvät shoppailumahdollisuudet, suht edullinen paikka. Kaikenkaikkiaan kiva paikka!

  • No vähän ollaan kyllä sinne kallistumassa… Molempia kiinnostaisi kovasti. Sinne lentojakin oli suhteellisen edulliseen hintaan. :)

 2. Suosittelen Berliiniä! Tuossa aikaisemmin joku listasikin hyvin Berliinin parhaat puolet. Kannattaa vertailla eri sivustojen hintoja (mitä varmaan teettekin). Saatatte saada n. 200e/ per nenä lennot+hyvän hotellin :) itse olen sellaisia tarjouksia aina välillä bongannut!

  • Jee, Berliiniin alan kallistumaan jos vaan sopiva lento tulee kohdalle! Kahden sadan euron koko paketti olisi jees mutta hotellilta vaaditaan kuitenkin vähän tasoa… Rooman reissun jälkeen en enää ikinä mene mihinkään halppishotlaan. :D Oli meinaan aikamoinen shokki mutta kolmen yön hinta oli about 100 €, eli kait se jotain kertoo. :D

   Mutta jatkan tsekkailua, ehkä sieltä joku hyvä paketti vielä silmille lävähtää. ;)

 3. Norwegianin lennot Prahaan 98€ per naama huhti/toukokuussa… millä hinnalla te lennot Berliiniin saatte jos toi on kallista? Ite meinaan pari päivää sit tolla hinnalla varasin.

  • Hei, noita hintoja löytyy kyllä mutta ei pe-su ilman välilaskuja ja sopivina aikoina. :) Mä katselen parin sadan lentoja jotka mätsäisivät juuri noihin mun aikatoiveisiin. Alle satasen ei nyt näyttänyt ainakaan olevan kuin täysin väärin meno-paluu päivin. :(

  • Toi on nimenomaan pe su ja suora lento… Mut kuin vaan.

  • Okei, pitää siis kurkata uudestaan. Olisin kyllä napannut jos tommoset oisin bongannut niin samantien. :) Toisaalta uskon, että tommoset helmitarjoukset menee lähes samantien…

 4. Täältäkin ääni Berliinille – edulliset hinnat, kivasti shoppailumahdollisuuksia, ruokailijan paratiisi kun löytyy vaihtoehtoja vaikka mistä maan kolkasta – jos Berliiniin päädytte niin annan mielelläni ravintolavinkkejä :)

  Me saatiin Airberlinin lennot todella halvalla, alle satasella edestakaisin per henkilö, varmaan olet tsekannut heidän hintansa mutta jos ei niin ehdottomasti kannattaa. En tiedä oliko tuo joku oikein erikoistarjous, mutta naurettavan halvalla lennettiin.

  • Mahtavaa kuulla! Jos päädytään siihen niin teen varmasti lähempänä vielä postausta johon voit vinkkejä jakaa. :)

   Mä kurkkasin äsken senkin mutta eipä ollut pe-su sopivin ajoin ja ilman välilaskuja… Pitääpi jatkaa tutkailua! Kiitos kuitenkin vinkeistä. :)

 5. Heips!

  Ex-berliiniläisenä suosittelen tietysti Berliiniä! ;) Halvat lennot ja majoitus, maukasta ruokaa jokaiseen makuun (mm. aasialainen ruoka ja viikonlopun pitkät brunssit kaupungin tapaan on pakko päästä kokeilemaan!), hyvät shoppailumahdollisuudet niin idässä kuin lännessä, toimiva julkinen liikenne, laaja kulttuuritarjonta, maailman parhaaksi äänestetty yöelämä ja mielenkiintoiset nähtävyydet. Jos tänne päädytte, niin kerron mielelläni tarkempia vinkkejä lisää :)

  Kevät alkaa Berliinissä yleensä jo maaliskuussa, joten kevät on hyvää aikaa matkustaa, kun turistisesonki ei ole vielä kunnolla alkanut. Ravintolat avaavat terassinsa ja kaupunki alkaa herätä eloon talven jäljiltä. Kaupungin tunnelma on yleisesti ottaen rento ja kansainvälinen, siellä tuntee olonsa kuin kotonaan!

  • Kiitos suosituksesta! ;) Nojoo, tuo hieman etukäteen alkava kesä kyllä kiinnostaa, heh. Mutta sopivan hintaisia lentoja ei vaan ole vielä tullut eteen… Hittolainen, olisi pitänyt varata ne tyyliin muutama kuukausi sitten.

 6. Täältäkin hurrataan Berliinille! Mun lempparikohde ikinäikinä, ite suuntaan sinne nyt vissiin kuudetta kertaa maaliskuussa :)

  -Ruoka, sitä on paljon, kaikkee mahdollista ja halpaa useissa paikoissa! Kaikki pikkukojut ja noodelbox, ai ettäää :D

  -Aamupalaa ei kannata välttämättä ottaa hotellilla, pitkin poikin on pieniä kahviloita missä tarjoillaan aamupalaa pitkälle päivään asti, alkaen muutamasta eurosta isoihin ja kalliisiin brunsseihin. Monissa paikoissa on aamupalavalikoima mistä löytyy joka makuun jotain sopivaa. Myös pikku leipomoissa kannattaa käydä ja metrotunneleiden leipomoissa. paljon halvempaa kun suomessa.

  -Berlin Unterwelten, siellä pääsee kierrokselle toisen maailmansodan aikaisiin bunkkereihin. Tosi mieleenkiintonen vaikken mikään historiafriikki ookkaan.

  -East side gallery jossa on pitkä pätkä berliinin muuria

  -Lännessä on kaikki hienot shoppailumeiningit ja rikkaammat paikat. Kurfyrstendamm ostoskadulla on niiiin paljon kauppoja bershkasta vuittonii. Myös KaDeWe, eli vähän kun Jättiläis stockmann löytyy sieltä. Sen ruokaosasto on huikee!

  -Idässä taas semmosta chillii meininkii, kannattaa vaan käppäillä kaduilla ja ihmetellä.

  – Berlin zoo, niin kiva eläintarha, siellä menee moonta tuntia!

  -Metroon (u-bahn) kannattaa ottaa päiväkortti (maksaa n. 6,50e?) ja suhailla sillä joka paikkaan! Halpaa ja mukavaa, metron tunnelmakin on jo ihan omansa :) Sama kortti käy myös busseissa ja s-bahneissa.

  -Primark, löytyy just avattuna Alexanderplatzilta (Sinne pääsee helposti esim metrolla) ja toinen vähän hiljasempi primark löytyy walther-schreiber-platzilta.

  -Dm kauppa. Ostan sieltä kaiken kosmetiikan mitä vaan ikinä keksin. Ihan merkkituotteita paljon halvemmalla, niiden omat merkit on oikein hyviä, hiusvärit, vitamiinit ja kaikki on ihanan halpaa :D Niitä on joka kulmassa.

  -Tv-torni, ddr-museo, brandenburgin portti ja juutalaisten muistomerkki on tosi kivoja nähtävyyksiä vaikka meidän porukalla on lähinnä pointtina tuolla chillailu, shoppailu ja juhliminen :D

  Ite suosittelisin hotellia kurfyrstendammin läheisyydestä tai mittestä alexanderplatzin läheltä jos haluat ns. hienompaa ja semmosta mikä on aika ytimessä. Berliini on jaettu moneen ”osaan” niin kannattaa niitä tutkailla, niin osaa hyvin kulkee. Metrolla pääsee aikalailla mihin vaan ja sillä on helppo kulkee kun sitä metrokarttaa hetken ihmettelee :)

  Nää tuli ainakin ekana mieleen, hyvää reissua! :)

  • Ihania vinkkejä, kiitos! Ei siis olla vielä varattu reissu Berskaan. :D Mutta hakusessa on sopivat lennot edelleen… Ja kohde avoinna mutta Berliini napattaisiin heti jos parilla sataa löytyisi lennot vielä sopiville päiville. :)

 7. Prahassa olen käynyt ja se on mukava viikonloppukohde. Sieltä löytyynähtävää ja hyvää ruokaa ja tietysti juomaa. Veikkaan, että pääsette kuitenkin edullisemmin Berliiniin. Sinne näyttää olevan vähän väliä hyviä tarjouksia.

  • Kiitos vinkistä! :) Mä koitan bongailla noita tarjouksia… Damn vaan kun eivät ole omalle kohdalle osuneet.

 8. Itse olen käynyt Budapestissä ja tykkäsin paikasta kovasti. Todella edullista, siellä on ihania trofee grill buffetteja, mitkä maksaa noin 18 euroa, ja sillä hinnalla saa alkupaloista jälkiruokaan erilaisia ruokia sekä juomat myös. Muutenkin paljon nähtävää ja varmasti jo lämmin huhtitoukokuussa :) Szimpla bar hauska paikka, kylpylät, budan puolen kukkula ja muutenkin ihana paikka edulliseksi kohteeksi.

  • Joo näin olen kuullut. :) Halvat hinnat houkuttaisivat! Lentojen bongailu jatkuu… ;)

 9. Mä oon Prahaan ihan rakastunut, kaks kertaa käynyt ja koska vaan uudestaan :)
  Budapest on myös kiva paikka, mutta häviää Prahalle. Berliinissä en olekaan käynyt, mutta kiinnostaisi itseänikin, se onkin sitten varmaan hyvin erilainen kuin Praha…

  http://outikarita.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta