Ihan Pitkätossuna

Käydään leffassa lähestulkoon viikottain mutta teatterissa sitäkin harvemmin. Tuo on todella harmi sillä itse rakastan teatteria! Viimeksi oltiin vuoden lopulla katsomassa Comeback Peacokissa mutta se oli kyllä pettymys. Joskus noinkin, yleensä teatterikokemukseni ovat olleet täysin positiivisia ja näin tälläkin kertaa.

Saimme mieheni kanssa taannoin liput blogini kautta Helsingin Kaupunginteatterin ensi-iltaan, jossa tällä kertaa vuorossa oli Peppi Pitkätossu. Näytelmä tuosta ihanasta oranssista lettipäästä, joka on ainakin itselleni hyvin tuttu lapsuudesta. Monet kerrat on kuunneltu Peppi -kuuntelukasetit lävitse ja lauloinpa ala-asteikäisenä ”Kaikki on vinksin vonksin…” Lapuan kansalaisopiston kevätjuhlassa. Muistan tuon kuin eilisen, päällä oli oranssit farkut, oranssi napapaita ja tukka ulottui korvien yläpuolelle. Hampaiden välissä oli suuren suuri Madonnarako ja jännitin pahaa oloa kotimme eteisessä. Jännä miten jotkut tuollaiset pienet hetket sitä jääkin mieleen… :)

Jokatapauksessa, Pitkätossu käytiin katsomassa ja ihan pakko antaa vähän palautetta kyseisestä esityksestä. Näytelmähän ei siis missään nimessä ole mikään pelkkä lasten esitys vaan täytyy sanoa, että oli hyvin viihdyttävä myös näin vähän aikuisempaankin makuun. Isot probsit päänäyttelijälle eli itse Pitkätossulle jolla on selkeästi teräksinen kunto. Koko näytelmän ajan hän hyppi ja pomppi kuten Pitkätossu tekee eikä edes hengästynyt. :D Teatteri käy siis urheilusta. Näytelmä oli kokonaisuudessaan mielestäni ihanan aito ja hauska, monet kerrat sai nauraa oikeasti lähestulkoon kippurassa Pepin kommelluksille. Hienosti oli tuotu tuo kaikki tunne esiin. Myös lavasteita ei voinut olla ihastelematta, upeat. Ja mitä näyttelijäkaartiin tulee niin ei kyllä bongattu yhtään huonoa roolisuoritusta. Jokaisen osuus oli todellakin viimeisen päälle hiottu ja onnistunut.

Harvoin sitä voi täyden kympin näytelmälle tai leffalle antaa mutta tällä kertaa pakko sanoa, että kymppi lähtee ja kirkkaasti. Siispä lämpimät suositteluni kyseiselle esitykselle joka pyörii teatterilavoilla tammikuusta maaliskuuhun. Oiva rako korjata asia jos teatterikäynnistä on kulunut enemmän kuin puoli vuotta. ;)

peppi10-001peppi44-001peppi3-001peppi42-001peppi40-001peppi27-001peppi28-001peppi39-001peppi23-001peppi18-001peppi4-001peppi5-001peppi22-001

Kuvat @ Mirka Kleemola

On my way

2 vastausta artikkeliin “Ihan Pitkätossuna”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta