Mistä treenimotivaatiota?

Tammikuu on ohitse ja saleillakin varmasti jälleen hieman tilaa hengittää ja hengästyä. Itsehän en tänä vuonna tuosta ruuhkasta joutunut kärsimään sillä treenini ovat painottuneet koko tammikuun kotiolosuhteisiin ja lenkkipolulle.

Olen monesti miettinyt ja ihmetellyt sitä kuinka osalla ihmisistä se treenimotivaatio tipahtaa tehokkaan startin jälkeen ehkä jopa kokonaan siihen saakka, ettei enää liikuta kuin tyyliin se vähäinen pakko. Tietysti olemme erilaisia, toisille liikuntaa ei ole tuotu osaksi elämää lapsesta saakka. Itse olen liikkunut koko ikäni ja meidän perheessä myös vanhemmat ovat liikkuneet paljon. Ehkä silloin jos itse liikkuu on helpompi laittaa ne mukulatkin liikkeelle ja tuohan usein kantaa sitten aikuisikään saakka.

Vaikka treenaaminen itselleni onkin automaatio ja osa elämääni päivästä toiseen on minullakin kausia ettei motivaatiota juurikaan ole. Mulla on kuitenkin jotain sellaista itsekuria (vai miksi sitä kutsuisi), että vaikka liikkuminen olisi jonkun aikaa todella vastenmielistä niin harrastan sitä silti. En nyt siis tarkoita ettenkö lepää jos kroppa sanoo ei, vaan tiedätte ehkä mitä meinaan? Aina ei vaan voi olla sellainen ”jee, ihanaa treenata” -fiilis mutta se ei aina välttämättä tarkoita sitä, että kroppa olisi liian väsynyt treenaamaan tai jopa ylikunnossa. Monesti motivaatio -ongelmat ovat päämme sisällä ja ne tarvitsevat ainoastaan niiden päihittämistä.

IMG_0727-001IMG_0733-002

Nyt, kun helmikuu on alkanut haluaisin tsempata kaikkia liikunnan aloittaneita vaan jatkamaan sitkeästi! Lisäksi halusin listata teille muutamia asioita, joista itse ammennan motivaatiota treeneihini. Ne saattavat olla pieniäkin juttuja mutta hyvin merkityksellisiä ainakin itselleni.

Motivaattorini:

  • Treenin jälkeinen hyvä olo ja fiilis, ne endorfiinit.
  • Erilaiset treenivideot netissä. Esimerkiksi vatsat menee nykyään aina jonkun videon mukaan. Tahti pysyy mielestäni paremmin yllä, kun joku toinen ”vetää” hommaa. Ei tule niitä turhia lepo -ja ihmettelytaukoja.
  • Blogit. Siis sellaiset blogit joissa henkilö harrastaa aika samalla tavoin liikuntaa kuin minä itse. Varsinaiset fitnessblogit eivät ole oma juttuni luonnollisestikaan.
  • Yhteinen treeni toisen kanssa. Yleensä siis omassa tapauksessani treenikaverina toimii mieheni ja välillä taas ystävä. Esimerkiksi juoksulenkit menevät sujuvammin, kun on se kirittäjä vieressä. 😀
  • Musiikki. Itse en osaa treenata ilman musiikkia, kokeiltu on mutta ei. Musiikista saa voimaa ja energiaa treeniin ihan hurjat määrät. Pitäisikin joskus muuten tehdä joku soittolista -postaus tänne blogiin niin näkisitte mikä musiikki pitää minut liikkeellä. 🙂
  • Tulokset. Se, kun huomaat jaksavasi juosta sen kympin entistä nopeammin tai askel on kevyempi. Toki myös se jos huomaat peilikuvassa positiivisia muutoksia motivoi ihan mukavasti, sitä on turha kieltää.
  • Instagram. Mulla on vähän kyllä ristiriitainen suhtautuminen tuohon somekanavaan ja ei varmaan tarvitse edes selittää miksi. Itse saan sieltä kuitenkin motivaatiota ihan jo pelkästään useimmilta ihmisiltä joita seuraan. Sieltä löytyy myös runsaasti hyviä treenivideoita! Vaikken tavoittele Michelle Lewinin kaltaista kroppaa niin olen saanut hänen profiilistaan hyviä vinkkejä tehdä samoja liikkeitä eri tavoin. Tai ainakin silloin, kun kävin salilla käytin hänen kanavaansa ahkeraan motivaattorina. 🙂
  • Arjessa jaksaminen. Yksinkertaisesti, kun liikun jaksan. Olen energisempi ja pirteämpi.
  • Mieliala. Itse olen huomannut, että jos olen pidempään liikkumatta syystä tai toisesta vaikuttaa se negatiivisesti mielialaani. Olen alakuloinen, kiukkuinen ja ehkä hieman masentunutkin. Iltaisin väsyttää ihan julmetusti eikä mistään oikein tule mitään. Se on hassua miten suuri merkitys sillä hikoilulla onkaan!
  • Uudenkarheat treenikuteet tai vaikka uudet juoksukengät. Noloa myöntää mutta omaa treeniäni motivoi myös pinnalliset jutut. Toisinsanoen treeni kulkee paremmin jos päällä on ne uudet treenitrikoot. 😀 Ja tietenkin kaikkea ihanan värikästä.

Mitkä asiat motivoivat teitä liikkumaan? Oliko listassa yksi tai useampi seikka jonka allekirjoitatte? 

IMG_0729-001IMG_0737-002

Housut Gina Tricot / Toppi Stadium

Kommentit (8)
  1. Mitkä on sun lemppari blogit? Nimenomaan treeni blogeista. 🙂

    1. Muunmuassa nämä: Cheat Clean täältä Fitfashionilta, LYDIA ELISE MILLEN, Tone It Up, Alexandra Bring ja Fashionablefit. 🙂

  2. Mulla tuntuu usein olevan treenimotivaatiota oikein muille jakaa. Se taas aiheuttaa sen, että kun ”haluaisi treenata ja kokeilla kaikkea”-fiiliksellä menee, niin treeniohjelmasta tulee tosi repaleinen eikä ollenkaan järkevä. Yhdessä välissä tahkotaan rautaa salilla, sitten vedetään viikkoja putkeen HIIT’iä ja kohta hiihdetään ja juostaan ilman mitään rajaa.
    Täytyisi saada näihin mun treenitouhuihin edes joku järkevä jako, ettei mene ihan siellä täällä juoksenteluksi taas…

    1. Hahah, tuokaan ei toki ole ehkä ihan paras mahdollinen tilanne. 😀 Tosin, harvemmin kuulen tuollaisesta probleemasta. Auttaisiko jonkunlaisen kirjallisen treenikalenterin tekeminen? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *