Oletko positiivinen ihminen?

Kuten olen monesti blogissakin maininnut, en ole niitä yltiöpositiivisia ihmisiä joille jokainen päivä on yhtä aurinkoa ja jotka jaksavat 24/7 hehkuttaa elämän ihanuutta. Tavallaan ihailen tuollaista ominaisuutta mutta jollain tapaa monesti mietin onko se aitoa? Toki osa ihmisistä varmaan on luonnostaan todella positiivisia mutta joillekin se saattaa olla tapa piilottaa todellisia tunteita. Tai ehkä olen väärässä?

Jokainenhan meistä tietää ettei elämä ole juhlaa päivittäin, vastoinkäymisiä tulee mutta se mihin sen fokuksen keskittää ratkaisee aika paljon. Jos vaikeuksienkin keskellä näet ne asiat joita sinulla ON, saatat selvitä paljon kevyemmällä taakalla. Eli kyllä, jollain tapaa ihailen ihmisiä joilla tuo ominaisuus tai ”opeteltu taito” on. En nyt tarkoita, että olisin mikään negatiivisuuden perikuva, en todellakaan mutta en ole se toinen äärilaitakaan. Sijoitun itseasiassa varmaan jonnekin sinne välimaastoon, koen tunteita aika voimakkaasti ja myös vastoinkäymiset tuppaavat tuntumaan omassa päässäni todella haastaville.

Muhun vaikuttaa myös aika paljon se seura jossa aikaani vietän. Itse olen hyvin kyllästynyt esimerkiksi siihen, että jauhetaan toisista ihmisistä vaan pahaa. Vältänkin nykyään seuraa jossa viljellään tuollaista negatiivisuutta, koska tiedän olevani ihminen johon negatiiviset tunteet tarttuu todella helposti. Oletteko muuten koskaan miettineet miten esimerkiksi negatiivis sävytteinen keskustelu ystävän kanssa muuttaa mielesi laatua? Itse olen kiinnittänyt tuohon erityisesti huomiota ja huomannutkin sen jälkeen meneväni helposti itsekin ns. negismoodille. On se jännä miten paljon ilmapiiri vaikuttaa meidän pääkoppaamme.

Jokatapauksessa vuoden alusta päätin, että nyt haluan tosissani alkaa kiinnittämään enemmän huomiota siihen miten suhtaudun arkipäivän vastustukseen. Jos ulkona sataa räntää, olet unohtanut sateenvarjon himaan ja bussiin mennessä tajuat ettet ole ladannut siihen sitä aikaa, ei maailma siltikään kaadu. Kaikki tämä on prosessissa ja työn alla mutta uskon, että kun tarpeeksi pureudut käyttäytymiseesi alkaa se pikkuhiljaa muuttumaan. Olen todella äkkipikainen ja mieleni saattaakin vaihtua sekunnissa toiseen äärilaitaan (pilleritkin on muuten nyt lopetettu eli seurataan kuinka se vaikuttaa asiaan…) mutta silti uskon, että itseään voi ”kehittää”. Onhan tämä luonteeni kesyyntynyt tässä vanhetessa mutta ei kyllä omaan mieleeni vielä tarpeeksi. 😀 Mielen hillitsemisen taito on aika jalo taito, joka ei ole ollenkaan huono omata. Tavoitteeni ei ole tulla miksikään ylipositiiviseksi hehkuttajaksi vaan haluaisin vaan oppia negatiivisten ns. turhien tunteiden skippaamisen. Kun jauhopussi putoaa lattialle, hillitse itsesi. Tuo on mulle niin haastavaa…

Oletko sinä luonteeltasi positiivinen vai negatiivinen ihminen? Onko moni kehittänyt itseään ja luonnettaan jonkunlaisin tuloksin? Onko se loppupeleissä edes mahdollista?

IMG_0841-002

Kommentit (13)
  1. Mä oon tänä vuonna aktiivisesti kehittänyt positiivisuutta, ja se todellakin on kannattanut! Olen paljon positiivisempi nykyään. Teen esim niin, että mietin mistä asioista olen kiitollinen, ja jos jotain ikävää tapahtuu niin laitan sen perspektiiviin, että onko se nyt niin vakavaa. Myös nappaan negatiivisista ajatuksista usein kiinni ja käännän sen jollain tavalla positiiviseksi. Yritän olla tekstaamatta edes mitään negatiivista. Keskusteluissa tulee kyllä vuodatettua murheita mutta ehkä se on ihan tarpeenkin? Voin todellakin suositella ittensä treenaamista tälleen mentaalisesti. Oon jotenkin rentoutunut kaikesta eikä oikeen stressaakaan ja omassa kropassa on parempi olla ku ikinä. Jee!

  2. Outi Karita
    9.2.2015, 13:26

    Mä oon aikamoinen positiivari, mutta koen ja käsittelen toki negatiivisetkin tunteet. Hehkutan paljon positiivisuutta, mutta tuon avoimesti mutkatkin elämästäni esiin. Hymyilen jos ei ole syytä olla hymyilemättä 🙂

    1. Positiivisuus on mahtavaa! 🙂 Voimavara.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *