Täydellinen rusketus kesäksi

Itse lukeudun ihmisiin jotka pitävät päivettyneestä ihosta, se kaunistaa ja saa näyttämään terveemmältä. Oma suhtautumiseni rusketukseen on kuitenkin muuttunut tässä viime vuosina aika paljon, enää ei siis tarvitse olla kesät talvet kuin papu. Joskus käytin todella paljon itseruskettavia, siis ympäri vuoden mutta nykyään oikeastaan vain kasvoissa. En itseasiassa edes muista koska viimeksi olisin kroppaa itseruskettavilla voidellut? Helpompaa elämää, kun ei tarvitse joka viikko vartaloa rasvailla, kuoria ja vielä pitää huoli ettei itsari tahri esimerkiksi lakanoita. Nykyään käytänkin aina valkoisia lakanoita ja mielestäni on ihanaa ettei tarvitse miettiä onko niissä tahroja milloin missäkin.

Kevät ja kesä lähenee, joten aika moni haluaa varmasti varmistaa itselleen tulevaksi kesäksi kivan päivetyksen. Itse ainakin odotan aurinkoisia päiviä ja rannalla löhöilyä. Paljon puhutaan auringon haitoista mutta miettikääs nyt kuinka vähän me sitä aurinkoa loppupeleissä täällä Suomessa oikein saadaan? Ellei matkustele lämpimissä maissa ympäri vuoden on tuo auringon saanti todella vähäistä. Siksipä itse en kyllä näe yhtään syytä etten sitten kesällä, kerrankin jos on lämmin voisi maata siellä rannalla. Tietenkin iho tulee suojata eli palamista ei saa antaa tapahtua.

Vartaloni iho on ehkä sitä perinteistä suomalaista hieman paksumpi ja ei laisinkaan herkkä. Lisäksi ihoni ei kuivu valehtelematta koskaan, eli rasvauspakkoa mulla ei ole edes talvisin. Tykkään kyllä ihanan tuoksuisista vartalovoiteista niiden tuoksun vuoksi mutta varsinaista tarvetta rasvaukselle ei ole. Ihoni on aina sietänyt myös aurinkoa todella hyvin, harvoin palan ja mulla on hyvin pigmenttiä etenkin vatsassa ja jaloissa. Toissa kesänä Turkissa sain kuitenkin ennalta arvaamattomasti aurinkoihottumaa jota mulla ei tosiaan ole koskaan ennen ollut. En tiedä oliko se reaktio uusista aurinkovoiteista joita kokeilin vai mistä? Yleensä siis luotan Niveaan ja Piz Buiniin, ihan parhaita. No anyways, olihan se loma nyt vähän siinä mielessä pilalla, kun kohteessa jossa aurinko porottaa kokoajan sinä joudut sitä karttamaan… Kun reissusta palattiin, jatkui ihottuma myös täällä Suomessa heti jos menin aurinkoon. Jäi aika mysteeriksi mikä ihoani tuolloin vaivasi mutta sain kyllä pienen kauhun. Viime keväänä aloitinkin ajoissa ”valmistautumisen” kesään, eli aloin syömään porkkanoita ja vetämään beetakaroteenia purkista.

IMG_0974-002IMG_0982-001

Itse en todellakaan alkuun voinut uskoa, että jollain pillereillä olisi oikeasti vaikutusta ruskettumiseen ja siihen miten ihoni reagoi aurinkoon. Sain kuitenkin todeta tuon luulon vääräksi viime kesänä, kun rusketuinkin taas mielettömän hyvin. Ihoni ei palanut kertaakaan ja väri tarttui ihan kuten silloin aikaisemminkin, ellei jopa paremmin. Näppyjäkään ei näkynyt mailla halmeilla vaikka tosiaan vietin todella paljon aikaa auringossa. Ero siis edelliseen vuoteen oli se, että aloitin jo huhtikuussa syömään MultiKarosin -nimisiä aurinkokapseleita. Kyseiset pillerit sisältävät mm. Beetakaroteenia, jättihelokkiöljyä, lykopeenia ja E-vitamiinia, jotka toimivat ihoa suojaavina aineosina. Kaippa sieltä siis jotain imeytyikin elimistöön, koska muutos oli niin huomattava. 🙂

Tänä vuonna aloitin tuon ”kuurin” jo nyt, hahah. Ajattelin jos pillerit vaikka tummentaisivat ihoni luontaista sävyä. 😉 Porkkanaakin tulee vedettyä pari päivässä, joten ehkä sekin edesauttaa asiaa. Kyseisiä kapseleita on kuitenkin mahdollista syödä ihan läpi vuoden joten miksipäs ei aloittaisi hyvissä ajoin.

Onko teillä kokemusta aurinkokapseleista? Kuinka ovat vaikuttaneet? Syökö moni niitä ympäri vuoden vai vedättekö aina kuurin ennen aurinkolomaa? 🙂

IMG_0885-001

Kommentit (9)
  1. Aiheesta poiketen; onko Bangerheadin arvonta jo suoritettu? 🙂

    1. Eilen julkaisin voittajan. 🙂

  2. Moikka! Ite vannon aurinkokapseleiden nimeen. Yleensä alotan kapseleiden syömisen vappuna ja lopetan syyskuun alkuun. Jos lähden ulkomaille, niin syön niitä muutaman viikon ennen matkaa ja matkalla. Rusketun muutenkin hyvin, mutta kesäisin ihoni on tosi tumma, jos vaan aurinko paistaa. Paras tulos mulla tulee life aurinko plus kapseleilla. Suosittelen!

    1. Moikka! Mukava kuulla, että joku muukin löytänyt nuo rusketuksen edistäjät. 😉 Tuo on varmasti sopiva aika syödä kapseleita. Itse ostin ekan kerran just näitä Valioravinnon kapseleita enkä oo uskaltanut vaihtaa, koska niin hyviä ovat. Ja hinta on tosiaan vähän reilu kymppi eli ei ollenkaan paha kolmen kuukauden satsista. 🙂

      Mutta pistetään Lifekin mieleen. Heillä tunnetusti hyvää tavraa myynnissä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *