Pohjameikki on kaiken a ja o

Itse aina korostan pohjameikin tärkeyttä. Varmaan kymmeniä kertoja asiasta blogissakin vaahdonnut mutta edelleen vaan jaksan. Kun on hyvät tuotteet jolla sen tekee, saa varmasti pitkäkestoisen ja siistin meikin koko päivän ajaksi. Itselläni on valitettavasti kokemusta meikkivoiteista jotka eivät yksinkertaisesti pysy kasvoilla koko päivää, tai vastaavasti jättävät ihon tahmaiseksi jolloin puuterit menevät rullalle. Nuo ovat sellaisia päivän pilaajia. Olenkin nykyään aika tarkka sen suhteen minkä meikkivoiteen iholleni kelpuutan ja voide tulee ehdottomasti testattua ennen kuin sitä levittää ihan kokonaisen työpäivän ajaksi.

Ensinnäkin jotta meikkivoide pysyy iholla mahdollisimman pitkään ja pohja jolle sen levitän on tasainen, levitän kosteusvoiteen jälkeen kasvoille Lumenen CC Primerin. Tuosta kirjoittelin aikaisemminkin blogissani ja sen olen itseasiassa kokenut tasoittavan ihoa aika huimasti. Ei sillä, en omista mitään kovin näppyläistä ihoa mutta toki multakin niitä ihon sävyeroja välillä löytyy. Jos olet nukkunut huonosti, saattaa ihon pinnassa olla pientä epätasaisuutta tai punoitusta. Tällä kyseisellä pohjustajalla saa meikille todella hyvän ja kevyen pohjan.

IMG_1495-003

Meikkivoiteissa olen viimeisen vuoden aikana suosinut Lumenea ja Oriflamea. Tällä hetkellä käytän Oriflamen The ONE Everlasting -meikkivoidetta sekä arjessa, että juhlassa. Kuten mainitsin on itselleni tärkeää, että meikkivoide todella imeytyy ihoon eikä jätä tahmaista pintaa. Tässä kyseisessä voiteessa on juurikin se hyvä ominaisuus, että se imeytyy kuin toinen iho. Ei tahmaa, vaan antaa ennemminkin hieman mattaisen pinnan. Itselläni on käytössä sävy Natural Beige, sopii iholle joka ei ole se valkoisin mutta ei kuitenkaan päivettyneinkään. Kesällähän tämä ei enää toimi mutta tällaiselle talvi-iholle erinomainen sävy.

Meikkivoiteen lisäksi silmänaluset ovat ainakin omalla kohdallani ne jotka vaativat täsmätuotteita. Mulla on todella ohut ja herkkä silmänympärysiho, joten mitään megapaksua pakkelikerrosta niihin ei kannata laittaa jottei meikki mene vaan railoille. Silmänaluseni kuitenkin tummuvat helposti, eli toisinsanoen silmäni ovat aika syvällä jolloin se efekti tummuudesta ei vaadi kovinkaan lyhyitä yöunia. Niihin käytän tällä hetkellä pelkkää pohjustusvoidetta mikä sekin Oriflamen tuotteita. Mielestäni kyseinen The ONE Everlasting -peitevoide peittää juuri sopivasti ja on sävyltään todella hyvä. Valokynääkään käytän enää todella harvoin.

IMG_1517-003

Kun pohjameikki on tehty ja lopputulos kuultaa tasaisuuttaan, on aika ottaa kehiin meikkisiveltimet. Puuterin levitän aina poikkeuksetta siveltimillä, myös sen irtopuuterin jonka laitan iholle heti meikkivoiteen jälkeen. Siveltimissä suosikkejani ovat jo vuoden päivät olleet EcoToolsin ekologiset kierrätysmateriaaleista valmistetut siveltimet. Ihanan pehmeitä iholla ja mielestäni myös aivan parhaita siveltimiä jo meikin lopputulostakin ajatellen. Sivellin, kuin sivellin ei todellakaan pidä paikan ainakaan omasta mielestäni. Jos sinulla on käytössä esimerkiksi surkea aurinkopuuterisivellin, valuu puuteri helposti ns. yli äyräiden. Se on tarkkaa touhua. :D Oma ehdoton suosikkituote on EcoToolsin kulmakarvoille tarkoitettu sivellin, yksinkertaisesti paras! Siinä on juuri sopivan kova sivellinosa mikä mahdollistaa värin levityksen hyvin tasaisella lopputuloksella.

Onko teillä jotkut tietyt suosikit joita käytätte päivittäin pohjameikissä? Joku meikkivoide kenties ylitse muiden?

PS. Illalla postailen Ravintoterapia -arvonnan voittajan! :)

IMG_1502-001

* Postauksen tuotteet saatu blogin kautta

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta