Kookosta ja kanaa

Kookos on yksi suosikeistani. Makuna, tuoksuna, ruoassa, juomassa, rasvassa, suihkugeelissä ja missä vielä. Jos ruokapuolta mietitään, on eniten käytössäni kookosjuoma jota laitan smoothieisiin ja chia -puuroihin, sekä kahviin. Ihan parasta! Kookosmaito taas on aina ollut itselleni hieman haasteellisempi… Vaikkei sillä ole mitään tekemistä maidon kanssa, on se saanut vatsani ärtymään. Voi tietysti olla, että kyseessä ovat jotkut tietyt mausteet, joita näissä kookos-kanaruoissa on ollut, vaikea sanoa. Jokatapauksessa, nuo tarpeeksi monta kertaa toistuneet vatsakivut saivat minut siirtymään täysin kaurakermaan. Se sopii aivan super hyvin etenkin kanaruokiin ja on kaiken lisäksi vielä todella maukaskin.

En kuitenkaan heittänyt ihan täysin hanskoja tiskiin kookosmaidon suhteen, vaan jatkoin uusien tulokkaiden bongailua. Viime aikoina musta on tuntunut, että tämähän on oikeaa maidottomien tyyppien juhlaa. Kokoajan markkinoille putkahtaa uusia tuotteita joita pääsee kokeilemaan, tykkään! Enää maidoton ei ole pelkkä soija, vaan markkinoilla on valikoimaa aika mukavasti. Eilen silmiini osuikin jälleen uusi tuote ja ylläri, ylläri kookoksinen sellainen.

Tämä uutukainen on Alpron Kookos ruoanlaittovalmiste, joka on tarkoitettu eksoottiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Tuote on koostumukseltaan kevyt ja rasvaakin siinä on huomattavasti vähemmän, kuin muissa vastaavissa. Itse en niinkään seuraa noita rasvamääriä, vaan kiinnostuin tästä juurikin tuon keveän koostumuksen vuoksi. Mitä jos tämä sopisi itselleni? Jos se tuhti kookosmaito on vaan jotenkin liian stydiä vatsalleni? Alpron tuotteet ovat tunnetusti luotettavia ja varmasti 100 % kasviperäisiä. Mielenkiinnolla ostin purkin testiin ja päätin kokeilla.

Ensivaikutelma näin yhden kerran kokeilun jälkeen on todella positiivinen. Koostumukseltaan kyseinen valmiste on todellakin ohut ja nestemäisempi, kuin se kunnon kookosmaito. Mausta ei sen sijaan ole verotettu, vaan yhtä ihanan kookoksinen tämäkin on kuin ne aikaisemmin kokeilemani. Ehkä jopa himpun parempikin. Vatsaystävällinen tuntuisi myösolevan, joten toivon mukaan saan tästä nyt uuden suosikin keittiöömme! Hintakin oli edullinen, olisiko ollut jossain euron tuntumassa?

IMG_2029-002IMG_2042-001

Halukkaille kookoskanan resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Sitruksinen kookos-kana

 • 1 pkt broilerin fileesuikaleita (300 g)
 • 1 prk Alpro Kookos ruoanlaittovalmistetta
 • 1 rpk ananasta tai vastaavasti puolikas tuore ananas siivuttuna.
 • Cashew -pähkinöitä oman maun mukaan
 • 1/2 sitruuna puristettuna
 • Inkivääriä silvottuna
 • Lisukkeeksi salaattia ja/tai riisiä

Ruskistetaan broileri, ananakset ja pähkinät. Maustetaan oman maun mukaan. Lisätään Kookosvalmiste ja sitruunanmehu, sekä inkivääri. Annetaan muhia miedolla lämmöllä kunnes riisit ovat keittyneet. Tehdään lisukkeeksi mahdollisesti vielä salaatti, itse vedin tuollaisella pikalinjalla. :)

Joko te olette testanneet tätä uutukaista? Ja onko täällä muita kookoksen ystäviä? 

IMG_2046-001IMG_2067-001

On my way

6 vastausta artikkeliin “Kookosta ja kanaa”

 1. täällä yksi, joka tykkää paljon kookoksesta! Harvoin olen kuitenkaan saanut kookosruokia kovin maistuviksi, vaan makukokemus jää aika valjuksi :/ täytynee kokeilla tuota sun reseptiä, toivottavasti siinä on enemmän makua kuin omissa kokkailuissa! :)

  • Kookos on kyllä namia! Ai, oikeastiko? Itse tapaan lisätä kookosjuttuihin yleensä aina sitruunaa ja cashewpähkinöitä, jotka mielestäni jotenkin korostavat sitä kookoksen makua. Kannattaa testata, mielestäni sopii aivan täydellisesti!

 2. Muistatko onko tässä ja muissa kokeilemissasi kookosmaidoissa, kaurakermoissa yms. lisäaineita? :)

  • Moikka. Ainahan noissa lämpimässä säilyvissä ainakin on lisäaineita, koska pitkä säilyvyys… Kaurakerma on kylmähyllyssä, joten ei varmastikaan niin paljon kuin nissä perus kookosmaidoissa jotka tölkeissä.

   Mutta sitten tämä Alpron tuote, odotas, http://www.alpro.com/fi/tuotteet/plant-based-vaihtoehdot-kermalle/kookos-ruoanlaittovalmiste#productrange –> Tuolta löydät lisätietoa. Näyttäisi olevan ainakin stabilointiaineita. Melkein joka paikkaan vaan nykyään tungetaan kaikkea shaissea. Pitäisi tehdä itse jos haluaisi mahdollisimman puhdasta syödä.

  • Mä vältän jo maitotuotteita, joten en voi jättää pois mantelimaitoja ja muita. :) Ymmärrät varmasti. Jäljelle ei jää kauheasti syötävää jos jokaisesta tuijottaa noita purkin kylkiä ja sisältöjä. Kiitos kuitenkin kivasta aatoksesta vinkata asiasta mutta en usko, että mulla on kyse tuosta. Mantelimaito esimerkiksi ei aiheuta mitään oireita, eikä tästäkään tullut mitään, onneksi.

   Se on kyllä nykyään kumma, kun kaikkeen pitää tunkea kaikkea shaissea… Ihmiset sairastaa juurikin sen vuoksi, kun ruoka on saastutettu kaikenlaisilla lisäaineilla. Todella ikävää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta