Kauneustipsejä

Rakastan kauneutta, kauniita asioita ja kauneusrutiineja. Välillä olen vähän laiska mutta jos aikaa on, tykkään todella paljon viettää aikaa kylpyhuoneessa. Tykkään myös lueskella erilaisia vinkkejä naistenlehdistä ja netistä, haalia lisää tietoa. Minusta on aivan ihana pitää itsestään huolta ja vaalia kauneutta. Saattaa kuulostaa pinnalliselle mutta uskon, että jos huolehtii ulkoisesta kauneudesta, hehkuu se myös moneen muuhun asiaan positiivisella tavalla.

Tässä vuosien varrella on tullut jonkun verran törmättyä erilaisiin ”kauneuden täsmäaseisiin” ja poppaskonsteihin. Osahan on täyttä huuhaata mutta osa taas jäänyt ainakin omalla kohdallani ihan päivittäiseen, tai viikottaiseen käyttöön. Ajattelinkin jakaa teille nyt noita parhaiksi toteamiani, jos mukaan ei lasketa mitään ”syö terveellisesti ja juo vettä” vinkkejä. Eli täältä tulisi pläjäys minun mielestäni toimivia poppaskonsteja. :)

IMG_1478-003

 • Joka kerta, kun pesen hiukset kastelen ne lopuksi kylmällä vedellä ja vielä pää alaspäin. Tätä kikkaa olen käyttänyt jo vuodet ja voin sanoa, että toimii! Kylmän sanotaan sulkevan huokoset ja täten hiukset rasvoittuvat hitaammin. Mielestäni kylmä tekee pehkosta myös vähän tuuheamman ja samoin tuo pää alaspäin suihkutus. Tukka ikäänkuin kohoaa sieltä päänahasta. Suosittelen testaamaan!
 • Kuorin kasvojen ihon säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Kuorintaaineita on kauppojen hyllyt pullollaan mutta yhtä hyvin voit tehdä kuorinnan myös keittiön ruokatarpeista. Sokeria, banaania, kananamunaa, kaurahiutaleita ja mitä näitä nyt on? Mielestäni kuorinta siloittaa kasvojen ihon pintaa todella selkeästi. Ihoon muodostuu helposti sellainen paksu kerros shaissea jos sitä et välillä kuori. Kuorinnan jälkeen tietysti vielä ihana naamio naamalle, niin iho saa aivan uutta pontta hetkessä.
 • Säilytän silmänympärysvoidetta jääkaapissa. Näin olen tehnyt jo useamman vuoden ja voin sanoa, että eipä ole turha tapa. Kun aamulla herää väsyneenä ja silmät eivät meinaa millään aueta, niin kyllä kylmä silmänympärysvoide herättelee kummasti! Se laskee myös mahdollista turvotusta ja auttaa silmäpusseihin.

IMG_2085-002

 • Jos haluan hellävaraiset ja kauniit kiharat nopeasti, laitan patukat päähän yön ajaksi. Ihan mielettömän hyvä kikka saada kiharakampaus, joka on aamulla samantien valmis. Tukka ei tarvitse kuin auki harjauksen ja lakan suihkautuksen. Itse teen tämän aina lähes märkään tukkaan, joten säästyypähän illalla myös siltä ärsyttävältä föönaukseltakin.
 • Huijaan juurikasvun piiloon luomivärillä tai kyseiseen hommaan tarkoitetulla tyvipuuterilla. Ihan paras kikka pidentää värjäysväliä.
 • Kuivatan mahdolliset finnit hammastahnalla. Tämä kikka on varmaan alkujaan peräisin äidiltäni mutta toimiva sellainen! Kun finni on puristuskelpoinen, purista ja ja laita siihen nokare hammastahnaa. Hammastahnan päälle voi laittaa vielä pienen paperin palan kiinni, jotta tahna ei sottaannu esimerkiksi yöllä tyynyyn. Itse olen tosiaan nukkunut aina ihan koko yön yli tuo hammastahna ihossa ja tsadaa, aamulla finni on rutikuiva ja valmis peitettäväksi.
 • Lakkaan kynnet lähestulkoon aina vaalealla, mutta peittävällä lakalla. Tämä toimii etenkin liiskoittuviin ja lyhyisiin kynsiin, vaalea suurentaa joten kynnet näyttävät huomattavasti paremmilta.

IMG_2074-003

 • Jos haluan saada hampaat hohkaamaan valkoisina, käytän kirkkaan punaisia huulipunia. Itseasiassa koralli on aivan paras.
 • Jos sorrun huulirasvaan, on se aina sävytettyä sellaista. Se saa huulet näyttämään täyteläisemmille ja tuo lisäksi kivan sävyn.
 • Kuorin huulet vähintään kerran viikossa. Ja tätä todella suosittelen jokaiselle! Yhtälailla huuliin, kuin ihoonkin kerääntyy helposti sellainen kerros kuollutta solukkoa. Kuorinta pehmentää ja tekee huulista kauniimmat. Lopuksi päälle vielä naamio hunajasta muutaman minuutin ajaksi, avot!
 • Kun väsyttää, suihkutan kasvoille kasvosuihketta. Itselläni on tällä hetkellä käytössä kuvassakin näkyvä Vichyn spray (saatu), joka on tosiaan ihan vichyvettä mutta virkistää kummasti. Toimii muuten myös aamuisin super hyvin! Ja lentokoneessa aivan ykkönen, tosin matkakoossa.

Oliko tuttuja toimivia tipsejä? Olisi mukava kuulla teidän kikkakolmosia kauneuden suhteen? Löytyykö takataskusta joku isoäidin antama viiden tähden vinkki? :)

On my way

8 vastausta artikkeliin “Kauneustipsejä”

 1. Hei! Mua kiinnostais sun e pilleri pohdintojen jälkeen että mihin ehkäisyyn lopulta päädyit ja miksi? :)

 2. Hei,

  oletko ajatellut luonnonkosmetiikkaan siirtymistä? Itse siirryn n. vuosi sitten enkä takaisin enää palaa, ihanaa kun ei enää tarvitse tunkea niitä synteettisiä myrkkyjä kehooni hormonitoimintaani yms sotkemaan, suosittelen! Itse vaihdoin siis kaikki meikeistä hammastahnaan, asioin nykyään vaan Ruohonjuuressa tai Stockan luontaispuolella. Aika hintavia ne on, mutta aika samaa hintaluokkaa kuin nämä perus ”laadukkaammat” merkitkin sekä esim. kampaamotuotteet, ja luonnonkosmetiikasta löytyy edullisempiakin sarjoja. Mielestäni iho ja hiukset voi nyt paljon paremmin.

  • Moikka,

   En itseasiassa erityisemmin ole asiaa miettinyt. Olen kokeillut muutamia luonnonkosmetiikkatuotteita ja en ole pitänyt niiden tuoksusta. Toki voi olla, että osa on jotenkin parempia siltä osin mutta ne mitä olen kokeillut tuoksuivat ihan tyyliin koivulle tai jollekin metsälle. Nuo kaksi tuoksua eivät vaan ole omaan nenääni mieluisia. :) Myös koostumus on ollut noissa jotenkin niin paksu ja rasvainen… Nyt on tietysti pientä yleistystä mutta tuo on oma kokemukseni luonnonkosmetiikasta.

  • Ok, ajattelin vaan, kun noudatat terveellistä ruokavaliota ym elintapoja, niin tämä sopisi tähän kuvioon ja täydentäisi
   koko paketin. Itse tosiaan hurahdin näihin ystäväni kautta joka on kosmetologi ja luontaistuotealala töissä ja käyttää vaan luonnonkosmetiikkaa. Oon noudattanut vähähiilarista ruokavaliotakin epäsäännöllisen säännöllisesti jo monta vuotta, alunperin aloitin iho-ongelmien hoitoon ja huomasin että sain avun myös muihin hormonaalisiin ongelmiin, ja esim. mielialaan, ja viime vuonna vähän siistinyt sitä lisää, jättänyt kans mm. maitotuotteet pois ja alkoholin vähemmälle yms, lisäsin näitä ravintolisiä kuten macaa ja viherjauhetta sekä kalanmaksaöljyä ja olo on mitä mainioin. Tuo luonnonkosmetiikka tuli just hyvään saumaan ja jatkaa tuota puhdasta linjaa. Tuosta peruskosmetiikasta löytyy netistä sen verran kaikkea ”kivaa” tietoa, ei tullut koskaan ajatelleeksikaan mitä kaikkia aineita se sisältää, ja jotkut kerääntyy elimistöön ja elimiin yms, sotkee hormonitoimintaa ja elintoimintoja yms, eli rasittaa aika lailla elimistöä. Niin mulla kävi vähän sama kun tuon ruokavalion kanssa, kun alkaa pitää kaikkea sokeria, leipää, pastaa yms roskaruuana, niin samoin ajattelee nykyään normi kosmetiikasta, sitä haluaa käyttää niitä luonnonaineita sekä sisäisesti että ulkoisesti. Ja vaihtoehtoja on niin monia, että ei oo pakko käyttää niitä metsälle haisevia :D . Itse käytän monesti palasaippuoita pesuun ja karitevoita naamaan kosteukseen yöksi, sisältää A- ja E-vitamiinia luonnostaan ja A-vitamiini varsinkin tärkeä ryppyjen ehkäisyssä, ei tarvi ostaa kalliita ryppyvoiteita joissa ties mitä muita aineita, silottaa ja heleyttää ihoa ihan selkeästi, purkki maksaa 12e ja kestää ainakin vuoden käytössä! Ja esim. öljyjä ihon ja hiusten kosteutukseen, esim. Argan öljy on tosi hyvä. Ihan näin vinkkinä, ei ollut tarkoitus tuputtaa ja toiv. et ottanu pahalla :) Oon vaan itse niin innoissani tästä, täydentää kivasti tätä uuttaa entistä terveelisempää elämää, harmittaa vaan kun ei löytänyt tätä aiemmin :) Ja muuten ihan mahtava blogi sulla, tunnut niin samanhenkiselt , et tätä on ihan pakko seurata! :) tulipas pitkä viesti! :D

  • Olen siis kyllä miettinyt asiaa mutta tähän mennessä nuo tuoksut ovat häirinneet. :D Pitäisi varmaan tutustua muuhunkin valikoimaan, eivät ne kaikki varmasti tosiaan metsälle haise. ;) Ja mielestäni tuo on siis kokonaisuudessaan upea seikka. Luonnollinen ruokavalio ja luonnollisia tuotteita myös iholle. Enkä ota tietenkään tuputuksena, ihanaa kuulla mielipiteitä erilaisista vaihtoehdoista. :)

   Ja todella kiva kuulla, että pidät blogista!! Ihanaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta