Appelsiini-suklaa raakakakku

Viime päivien blogitekstit ovat olleet ruokapainotteisia ja samalla linjalla jatketaan. Huomenna kenties sitten jotain ihan muuta. Kuten eilen mainitsin, raakaherkut ovat nykyään meidän talouden ykkösherkkuja, niiden aito herkullinen maku koukuttaa. Pidän myös siitä, että sinun ei tarvitse syödä makeaa niin paljon kerralla, vaan sitä täyttyy jo pienemmästäkin määrästä. Syy tähän nopeampaan täyteyden tunteeseen taitaa olla raakakaakao- ja kaakaovoi, sekä kylmäpuristettu kookosöljy, jota useimmat raakaherkut sisältävät.

Leivoin lauantaina kookospallojen lisäksi tosiaan vielä raakakakun. Tein tällä kertaa appelsiini-suklaakakun ja päälle heitin kookoshiutaleita. Itse pidän kovasti raakakaakaon ja appelsiinin yhdistelmästä, samaan aikaan tuhdin suklainen mutta kuitenkin raikkaalla vivahduksella, toimii!

IMG_2219-003

Appelsiini-suklaa raakakakku

Pohja:

  • 2/3 pussillista taateleita
  • 2-3 dl liotettuja manteleita
  • Ripaus hyvänlaatuista suolaa
  • Ripaus CocoVin raakakaakao -jauhetta

Täyte:

  • 1 dl hunajaa
  • 3 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
  • 1 dl CocoVin raakakaakao-jauhetta
  • 2 pientä appelsiinia
  • 1 dl CocoVin sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 0,25 dl CocoVin sulaa kaakaovoita
  • Pieni loraus vettä
  • Muutama manteli

(CocoVin tuotteet saatu blogin kautta.)

Alkuun survotaan pohja tasaiseksi massaksi, jonka jälkeen levitetään se sormin kakkuvuokaan. Tämän jälkeen laitetaan se pakastimeen jähmettymään muutamaksi tunniksi. Kun pohja on ”valmis” tehdään täyte. Blenderissä kaikki aineet sekaisin ja sen jälkeen kaadetaan kakkuvuokaan pohjan päälle. Kannattaa muuten maistella täytettä tekovaiheessa, jotta maku on avrmasti itselleen mieluinen. Appelsiiniakin voi laittaa enemmän täytteeseen jos tuntuu, että haluaa sen maun voimakkaammin esille. Lopuksi kaadoin päälle kookoshiutaleita ja laitoin pakkaseen 2-3 tunniksi.

Muutaman tunnin päästä kakku on jähmeä ja valmis tarjoiltavaksi. Päälle voi lisätä vielä kookoshiutaleita halutessaan.

Tämän myötä oikein ihanaa maanantaita! 🙂

IMG_2221-002IMG_2230-002

Kommentit (5)
  1. Täytyy kokeilla tätä reseptiä. Ollaan kerran kavereitten kanssa kokeiltu tehdä raakakakku, mutta se meni siinä pieleen kun en omista kunnollisia välineitä. Eli sauvasekoitin ei toimi. Siispä kunnollisten välineiden ostoon ja tämä resepti testiin!

  2. Näyttää niin herkulliselta, että vois kokeilla joku päivä molempia reseptejä! Kuinka paljon on noin 2/3 pussillista taateleita? 😀 Ja kuinka kauan liotit pähkinöitä ja manteleita? 🙂

    1. Joo, molemmat todella hyviäkin. Suositteluni! 🙂 Hmm. 2/3 osa eli joku oisko 10-15 kpl? Ei oo niin pilkulleen. Liotin parisen tuntia. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *