Juotko sinä savea?

Savijuomaa, täh? Tuo oli ensimmäinen reaktioni eilen Ruohonjuuressa, kun bongasin ison plakaatin juotavasta savesta. Monelle on varmaan tullut selväksi, että olen aika usein mainonnan uhri, etenkin kaikenlaisten terveysjuttujen suhteen. Jos näen jotain uutta ja mielenkiintoista, vielä suuressa huomiota herättävässä telineessä mainostettuna, ostan tuotteen aika varmasti. Olen kai osittain perinyt tätä ”terveyshöperyyttä” äidiltäni, hän on samanlainen. Musta on vaan yksinkertaisesti aivan ihana löytää uusia juttuja, joilla on vaikutusta yleiseen olooni, ulkonäkööni tai kehooni sisäisesti.

Juotava savi tosiaan herätti mielenkiintoni eilen. ”Aktivoitu vihreä savi on sisäisesti nautittavaa savea, joka sisältää paljon hyviä mineraaleja sekä hivenaineita ja jolla on monia hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia”. Google lähti yllättävän nopeasti laulamaan ja löysin sieltä mm. seuraavia positiivisia vaikutuksia; Ihon, kynsien -ja hiusten kunnon paraneminen, vatsantoiminnan ja suoliston hyvinvoinnin koheneminen, väsymyksen karkoitus, luuston hyvinvointi ja kehon puhdistuminen. Kaikki nuo positiiviset vaikutukset olivat itseeni uppoavia, joten eipä ollut valinnan vaikeutta lähteekö savi mukaan vai ei. HIntakaan ei ollut laisinkaan paha, nimittäin vähän vajaa kaksitoista euroa.

IMG_2582-001

Käytön aloitin heti tänä aamuna, jolloin liotin yhden teelusikallisen savea lasilliseen vettä ja annoin sen muhia viitisen minuuttia. Tuon jälkeen join saviveden niin etten sekoittanut sitä enää, eli pohjalle laskeutunut savisakka jää kokonaan juomatta. Ensikosketus saveen oli ihan mielenkiintoinen, maku kuin kuravesi mutta alas meni! Varmaan kuukauden päästä olen viisaampi ja osaan jo kertoa vaikutuksista. Niitä siis odotellessa…

Käyttääkö moni teistä savea? Olisi enemmän kuin mielenkiintoista kuulla teidän kokemuksianne tuosta ihmejuomasta!?

IMG_2583-002

On my way

12 vastausta artikkeliin “Juotko sinä savea?”

 1. Täällä yks savijuoman käyttäjä :) kärsin kausittain pahoista vatsaongelmista ja ihan selkeän eron huomaa savikuurin aloitettuaan. Taas on kuuri meneillään. En tiedä kuvittelenko mutta myös tukka tuntuu paksuuntuneen savenkäytön.myötä. olen siis käyttänyt savea varmaan jo parikin vuotta kuureittain. Ite laitan saven jo edellisenä iltana likoomaan ja aamulla juon tyhjään vatsaan :) olen kuullut että silloin veteen ehtisi imeytyä enemmän hivenaineita.

  • Oih, kuulostaapas hyvälle! Kuinka pitkiä savikuureja pidät? :)

  • Mä pidän kuuria 2 vkoa kerrallaan, jostain kans sanottiin aikoinaan et ois hyvä juoda 2vkoo ja sit pitää taukoa ainaki 3 viikkoa. Ite pidän sen 2 viikon kuurin aina tarvittaessa joskus säännöllisemmin ja välillä pidän pidemmän tauon :) makuunkin on jo ihan tottunu, omaan makuun se ei sillee mitenkään liian pahaa oo :p

  • Kiitos Salla! Pitää testata tuolla tavoin kuurina. :)

 2. Empäs ollut aiemmin kuullutkaan tällaisesta:o taitaa itsellä kyllä jäädä kokeilematta, kuraveden maku ei kovin houkuta – oli sitten kuinka terveellistä tahansa :D Odotan silti kuulla, että toimiko vai ei!

  • No en ollut minäkään. :D Hahah, no ei se nyt niin pahaa ole. Tai sellaista vähän äklöä mutta kyllä lasillinen uppoaa. ;)

 3. Salla, minkälaisiin vatsavaivoihin se auttoi? Itse kärsin lähden päivittäin pahasta turvotuksesta. Aamu yleensä ok, mutta iltapäivällä ja illalla ilmestyy mahan tilalle potkupallo.

  • Jos vatsa turpoaa olisiko kyse jostain ruokavaliossasi olevasta aineosasta? Maito, vehnä, sokeri, hiiva…? Usein nuokin aiheuttavat. Itselläni myös pavut, sipuli, omena, viinirypäleet jne. turvottavat vatsaa helposti. Itse luin siis netistä, että juuri turvotukseen ja ilmavaivoihin savi auttaisi.

  • Mulla on tosi herkkä vatsa ja milloin mistäkin syystä jaksottain tosi huonossa kunnossa. Ihan on sekasin maha ja just iltaa kohden sitte tulee turvotusta ja ilmaa. Olo on välillä ihan toivoton mut savi auttanu itellä oireisiin suht nopsastiki :)

 4. Sehän tässä onkin ongelmana kun ravinnosta on jo karsittu maitotuotteet, gluteeni, sokeri ja turvotusta eniten aiheuttavat ruoka-aineet kuten pavut, sipuli, viinirypäleet, paprika jne, tai ainakin jätetty minimiin nuo neljä viimeistä. Hiilareitakin vedän vain tarpeeseen, eli ennen ja jälkeen treenin. Aerobista varten vedän enemmän. Mikään ei auta :D ehkä ostan savea, ei ole kallis kokeilu jos ei toimikaan

 5. Ei vitsi, kiinnostuin! =) Voikohan tuon aloituksessa tulla pahoinvointia tms? Ilmenikö sulla mitään negatiivista ekoina päivinä?
  Ps. Ihana inspiroiva blogi sinulla! <3

 6. Heissan!
  Täällä myös savikuurit käytössä :) Itse innostuin aluperin testaamaan savea juuri hiusten ja kynsien kuntoa ajatellen. Hiusten osalta parin viikon kuuri ei vielä oikein tuntunut, mutta kynnet kasvoivat vinhasti ja vahvempina. Savihan sisältää mm.piitä joka liittyy hiusten ja kynsien hyvinvointiin. Herkkävatsaisena huomasin myös saven tosiaan tasoittavan vatsan olotilaa. Savihan toimii kaiketi kuten ulkoisestikin käytetty savi, imee epäpuhtauksia. Mikäli kuitenkin käyttää jotakin säännölistä lääkitystä, kannattaa olla tarkkana, koska kuten hiilitabletitkin, savi voi vaikuttaa lääkkeiden imeytymiseen (estää imeytymisen) ja lääkkeiden oton ja saven juomisen välillä pitäisikin olla reilusti väliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta