I love lipstick

Moni teistä ehkä tietääkin, että olen aikamoinen huulupunafriikki. Etenkin selektiivisen kosmetiikan punat ovat olleet lähellä sydäntäni nyt jo ainakin vuoden päivät. Harmittaa itseasiassa etten siirtynyt niihin jo ajat sitten, sillä ero moniin halppispuniin on aika huima. En nyt sano etteikö ei-selektiiviseltä puolelta voisi tehdä hyviä löytöjä, mutta omalla kohdallani näin vaan ei ole käynyt. Ja nyt, kun vertaan kaikkia kokeilemiani punia toisiinsa, ovat nämä ”luxus-merkkien” punat ehdottomasti parempia. Itse en käytä ollenkaan huulikiiltoja. Inhoan sitä fiilistä, kun tuulee ja hiussuortuvat tarttuvat huuliin. Lisäksi huulikiillot mielestäni kuivuvat huuliin ikävästi, ei mun juttu!

Ostan selektiivisen kosmetiikan pääosin verovapaana laivalta tai lentokentiltä. Tässä vuoden aikana reissuja on ollut nyt sen verran, että aina sopivin väliajoin on saanut uusia varastojaan, sekä ostaa sinne myös niitä vanhoja suosikkeja. Maissahan kyseiset tuotteet ovat suunnilleen kymmenisen euroa kalliimpia, eli useampaa tuotetta hankkiessa ero on kuitenkin ihan tuntuva.

IMG_2994-002

Viime laivareissulta löysin ehdottoman huulipunien ykkösen, eli Estèe Lauderin Pure Color Envy -huulipunasarjan. Aivan mielettömän hyviä, sopivan mattaisia mutta kuitenkin hoitavia. Sieltä oma ehdoton ykkössuosikkini on sävy numero 110, eli tuollainen aika rusehtava nude. Käytän kyseistä nudea päivittäin töissä, joten joulukuussa ostettu putilo veteleekin viimeisiään. Ihan pakko olikin kotiuttaa eiliseltä reissulta jälleen uusi purkki himaan. Tästä en luovu!

Pyörin Tax-Freessa ja koitin etsiä kesäksi myös sellaista hieman oranssiin taittavaa punaa, raikasta mutta viileää sävyltään. Omistan aika paljon nudeja ja vaaleanpunaiseen meneviä huulipunia, mutta raikas kevyt oranssihtava puuttui valikoimista. Aikani pyörittyäni ja testailtuani päädyin YSL:n Rouge Pur Coutureen, sävyyn 23. Korallinen mutta ei kuitenkaan liian vahva koralli. Pari kertaa huuliin testattuna vaikuttaisi myös koostumukseltaan erinomaiselle.

IMG_3012-003IMG_3024-001

Huulimeikissä olen täysin koukuttunut huulipunan pohjustajaan ja en itseasiassa osaa enää käyttää huulipunia ollenkaan ilman sitä. Ehdoton ykkössuosikkini on hyvin pitkään ollut Guerlainin Kiss Kiss Liplift. Olen tuosta kultapurkkisesta ihanuudesta kirjoittanut aikaisemminkin, mutta edelleenkin sitä jaksan hehkuttaa. Te jotka käytätte huulipunaa päivittäin, ostakaa edes yksi purkki testiin! Olen aivan varma, että koukututte ja huomaatte millainen ero siinä on siihen, että puna olisi laitettu suoraan huulille. Toki myös rajaaja on meikkipussini yksi kulmakivistä, mutta niitä olen kyllä löytänyt esimerkiksi Avonilta ja Lumenelta täysin hyviä ja toimivia.

IMG_3032-003

Minulle huulipuna on kuin yksi asuste. Toisille se voi olla korvikset, hattu, täydelliset kulmakarvat mutta minulle se on huulipuna. Käytän yleensä todella vähän muuta meikkiä mutta huulipunaan satsaan. Jos lähden esimerkiksi meikittömänä liikkeelle, pelastan lookin monesti jollain kivalla punalla ja laseilla. Mielestäni silmälasit ja kaunis puna saattavat peittää kasvoilla vellovan väsymyksen hyvinkin helposti. Kokeilkaapas joku kerta! Jos et omista silmälaseja, kokeile arskoja.

Löytyykö sinun meikkipussukastasi joku ihana huulipuna josta et luovu? MAC-merkin punia monet hehkuttavat mutta itse en ole vielä niitä montaakaan testannut. Pitäisikin käydä kurkkimassa heidänkin nude-valikoimaansa. Kesäksi olisi kiva saada myös joku vaaleampaan taittava sävy. :)

On my way

6 vastausta artikkeliin “I love lipstick”

  1. Oi miten ihanat sävyt! Onneksi pääsee huomenna Tax Freehen kaivelee ihania huulipunasävyjä <3

    • Joo, eikö! Noniin, toivottavasti teet löytöjä. :)

  2. Heippa! Työskentelen kosmetiikkaliikkeessä ja olen itsekin aivan hullaantunut estee lauderin uutuuspuniin! Macilta suosittelen hempeää ”roosanudea” sävy: snob (satin). Ihan oma lempparini! Viileistä pinkeistä paras sävy: saint germain ja Macin klassikko, puhdas nude sävy: creme d’nude toimii aina. Käyppä kurkkaan Macin pisteellä :) aivan parhaita punia! Ihanaa sunnuntaita!

    • No eikö, aivan huikeita! :) Pitää käydä siellä MACin pisteellä kurkkimassa, kiitos vinkeistä! :)

  3. Olisiko ehdotuksia Clarinsin Joli Rouge nro. 720 huulipunan löytämiseksi jostain? On ilmeisesti poistunut markkinoilta jo kauemman aikaa sitten. Huoh. Olisi vain niin ”se täydellinen” sävy itselleni.

    • Hmm. Itse en ole koskaan kokeillutkaan Clarinsia? Eli en osaa oikein sanoa. Pitäisikö sinun kysäistä ihan suoraan Clarinsilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta