Mitä tuoksu kertoo kantajastaan?

Olen aina ollut makeiden ja mausteisten tuoksujen ystävä. Raikkaista kukkais -ja sporttituoksuista mieleeni tulee lähinnä koneellinen vastapestyä pyykkiä. Ei, en halua tuoksua sille. Mausteiset tuoksut sen sijaan viestivät itselleni itsevarmuutta, salaperäisyyttä ja naisellisuutta.

Tuoksuhan kertoo aika paljon kantajastaan. Se mitä tarinaa mikäkin kertoo, saattaa olla meille jokaiselle täysin eri. Tuoksut saattavat herättää muistoja tai jopa laukaista erilaisia tunnetiloja. Itselleni tulee esimerkiksi Britney Spearsin tuoksusta mieleen aina nuoruusvuodet. Se oli oma kestosuosikkini pitkään ja nyt jos haistan sen jossakin, mielikuva kantajasta on selkeä. Ei, se ei ole aikuisen naisen tuoksu, viestii jonkinlaista epävarmuutta ja villeyttä. Vastaavasti taas jos ratikassa tuoksuu yksi omista ykkös tuoksusuosikeistani, Lancômen La Vie Est Belle, tuo se mieleeni jonkunlaista aistikkuutta ja vahvuutta. Pidän tuoksun kantajaa aikuisena ja mielenkiintoisena. Kenzoista itselleni taas tulee mieleen hyvin trendikäs, raikas ja puhdas henkilö. Jep, erikoisia mielleyhtymiä. Onko muilla vastaavia? 

Itselleni tuoksu on ehdottomasti myös yksi asuste, jota ilman en voi poistua kotoa. Olen joskus jopa palannut takaisin himaan, kun olen unohtanut sen. Ilman tuoksua on jotenkin orpo ja alaston olo, jotain puuttuu.

IMG_3069-001IMG_3055-001IMG_3046-001

No sitten niihin lemppareihini. Kun Lancômen La Vie Est Belle tuli kauppoihin, rakastuin siihen oitis. Olenkin käyttänyt tuoksua siitä lähtien, välillä ostanut jotain muutakin, mutta aina palannut tähän. Kyseinen tuoksu on vaan niin täydellinen. Tarviiko sitä edes sen enempää selitellä? Sain taannoin Premièren verkkokaupasta lahjapakkauksen, josta löytyy tämä ihanuus 30 ml koossa, sekä sarjan vartalovoide. Täydellinen combo yhdessä! 

IMG_3088-001IMG_3080-001

Toinen ehdoton tuoksulempparini on Escadan Magnetism. Tämähän on hyvin mausteinen ja sen puolesta varmasti jakaa aika paljon mielipiteitä. Mielestäni vaan aivan ihana ja juuri sen vahvuutensa vuoksi jälleen sellainen tuoksu, joka ei huku massaan. Antaa jotain kantajastaan.

Tällä hetkellä käytössä ovat tosiaan nämä kaksi aika voimakasta ja persoonallista tuoksua. Olen aika huono sekoittelemaan tuoksuja ylipäänsä ja siksipä käytänkin yhden pullon kerrallaan. Toiset naisethan nimittäin omistavat tyyliin joka tilanteeseen omansa, minä en osaa. :)

Onko teillä joku ehdoton tuoksulemppari jota ostatte kerta toisensa jälkeen? 

On my way

6 vastausta artikkeliin “Mitä tuoksu kertoo kantajastaan?”

 1. Heipsan!
  Kiitos vinkistä, pitääkin käydä tuoksuttelemassa Lancomea. Tuo Escadan Magnetism onkin lemppari monen vuoden takaa. Meillä on näköjään ihan samanlainen maku tuoksuasioissa!
  Sun blogista joskus aikoinaan bongasin sen KICKSin oman Pink Sugar-tuoksun, ja se pysyi vakkarituoksuna aika pitkään – sain eniten kehuja tuoksustani, mitä olen koskaan saanut, vaikka luulisi että se on voimakkaan makean tuoksunsa puolesta ennemminkin monen inhokki! :D:D Jopa kaupan kassalla kehuttiin pariin otteeseen ja muutenkin ihan yllättävissä tilanteissa :D Asuin silloin vielä lapsuudenkodissani, ja perheenjäseneni luulivat monesti kotiin tullessaan, että olen leiponut vaniljapullaa, myöskin baarissa ollessani muistan ihmisten sanovan kuinka rupesi herkkuhammasta kolottamaan, koska tuoksun vaniljapullalta :”D En ole kuitenkaan pitkään aikaan sitä käyttänyt, koska kyllästyin siihen hieman pitkän käytön jälkeen. Pitäisikin varmaan aina vaihdella tuoksua päivittäin/viikoittain, ettei kyllästy! =)
  Oletko tuoksutellut Clean-hajuvesiä, kuten Fresh Laundry, puhtaan pyykin tuoksuinen hajuvesi? Ne ovat mielestäni aivan ihania, ja sieltä joukosta bongasin joskus Skin-tuoksun, joka on mielestäni vähän ”juhlavampi” mutta super raikas!! Kannattaa käydä tutustumassa siihen, jos et ole vielä kerennyt! =)

  • Moikka. Joo suosittelen lämpimästi, aivan täydellinen tuoksu. :) Hahaaa, oon ihan unohtanut sen. Sehän oli mun suosikki joskus. :) Mäkin itseasiassa sain siitä aina paljon kehuja mikä on ehkä hieman yllättävääkin. Mullekin tuli siihen stoppi jossain vaiheessa ja sen jälkeen en ole sitä liioin ostanut. Ehkä kuitenkin vähän turhan sokerinen omaan makuuni nykyään vaikka makeista pidänkin…

   Itseasiassa siskolla oli joskus tota lakanatuoksua ja hyi, ei ollenkaan mun juttu. Itse en tosiaan pidä ollenkaan niistä raikkaista. :D

 2. Kiinnostava postaus! Hajuvedet ovat kyllä kiinnostavia, niin erilaiset tuoksut miellyttävät eri ihmisiä ja voivat myös tuoksua ihan erilaiselta eri ihmisten käytössä.

  Itse olen aika samoilla linjoilla kuin sinä, eli pidän vähän mausteisimmista mutta ei liian tymäkän vahvoista tuoksuista. Olen todennut, että lähes kaikki suosikkini ovat joko myski ja/tai vaniljapohjaisia, ehdottomana suosikkina Jean Paul Gaultierin Classique. Olen myös ehdottomasti vakkarituoksuihminen, jotenkin pidän siitä että on se ”oma” tuoksu joka tietyllä tavalla myös antaa kuvan siitä minkälaiseksi itsekin itseni koen. Kuulostaa ehkä hassulta sellaisen korviin, jolla on eri tuoksu arkeen ja juhlaan, päivään ja iltaan, mutta minusta on kiva kun tietyt tuoksut tuovat mieleen tietyn ihmisen :)

  • Kiitos, kiva kuulla. :) No tuo on kyllä totta! Siksihän sitä sanotaankin, että tuoksut pitäisi ensin kokeilla iholle. Ja minulla on juuri tuo sama. Haluan ikäänkuin olla jokin tuoksu ja, että ihmisille tulen minä mieleen jostain tietystä tuoksusta. :)

 3. Nuo ovat kyllä kummatkin ihania tuoksuja, Itse valitsen tuoksun aina päivän fiiliksen mukaan, Monista tuoksuista saatan saada helposti päänsäryn. Monet vartalotuoksut ovat päiväsaikaan ihan lemppareita. Iltamenoihin sopii sitten ne voimakkaammat tuoksut. :) Ihanaa kevään alkua! <3

  http://www.ellit.fi/beautybox

  • Eikö. :) Voi ei, kuulostaa ikävälle. Joillakin ihmisillä liian voimakkaat tuoksut laukaisevat sen… Itse pidän etenkin VS:n vartalotuoksuista mutta lähinnä vaan suihkun jälkeen, sellaisena kotituoksuna. En osaisi kuvitella käyttäväni niitä esimerkiksi töissä. :D

   Sinnekin ihanaa kevättä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta