Miten saada meikki kestämään?

Mulla on viime aikoina ollut pieniä probleemia pohjanmeikin kanssa. Kuinka aina hehkutankaan sitä miten se meikkipohja on kaiken a ja o, näinhän se on. Viime aikoina meikkini on kuitenkin pysynyt todella huonosti ja se on päivän mittaan ikäänkuin kulunut pois. Iltapäivällä kasvot näyttävät enemmänkin kuivahkolta rusinalta, kuin hehkeän kuulaalta. Rasvaisuudesta ei siis ole kyse, vaan ihan kuin meikki katoaisi kasvoilta tuhkatuuleen. Tämä on itselleni todellakin tuntematon ilmiö, sillä olen tottunut siihen, että meikki pysyy läpi päivän. Tuotteet ovat samat kuin ennenkin, joten missähän lienee vika?

Mulla on pieni kutina, että tässä olisi kyse nyt jostain hormonaalisesta, tai sitten ihan vaan ihon vanhenemisesta. Kai sekin pitää tällä ikää jo alkaa kohtaamaan, pikkuhiljaa ihon laatu muuttuu ja se tarvitsee enemmän huoltoa. Kaipaisinkin tällä kertaa nyt teidän vinkkejänne. Kärsiikö kukaan muu tämän kaltaisesta ihon kuivumisesta tai meikin lähtemisestä? Olisiko vinkkivitosia? Ehkä joku erinomainen meikinpohjustustuote, voide tms.? 

IMG_3294-002

On my way

11 vastausta artikkeliin “Miten saada meikki kestämään?”

 1. heippa!
  Kysymys ei liity postaukseen mutta kun olet maidottomalla niin korvaatko kalsiumin saannin jollain muulla? Sitä kun on hyvä saada riittävästi

  • Soija, riisi- ja kauramaito ovat hyviä kalsiumin lähteitä. Lisäksi myös lehti-ja parsakaali, sekä pavut. Kyllä noita on. :)

 2. Joo, minulla on ainakin aina keväisin vaikeuksia ihon kanssa. Katupölyt muun muassa kuormittavat ihoa tosi paljon ja huono ilma. Minulla
  se tuntuu iholla kiristelynä, tukkoisuutena ja ylimääräisinä finneinä.
  Hellävarainen kuoriminen + rauhoittava kosteusnaamio auttavat. Kosteuttavia ja puhdistavia naamioita suosittelen käyttämään enemmänkin kuin normaalisti, etenkään kosteutuksen kanssa ei kannata kitsastella. Minulla kuluu Lumenen Sensitive Touch -kasvonaamiota keväisin aika reilusti, en tiedä oletko kokeillut, mutta voin suositella. Muutenkin voiteilla kannattaa läträtä ihan kunnolla.

  • Okei, en olekaan miettinyt tuota vaihtoehtoa. Ehkä pitää tosiaan lisätä rasvojen käyttöä vaan entisestään. :)

 3. Voisko olla että meikin koostumus ei sovi sun kasvoille? Paha näin äkkiseltään heittää mistä voisi johtua, ja kaikille kun sopii niin erilaiset jutut. Itse oon ollut vuosia vannoutunut Youngbloodin mineraalimeikkivoiteen käyttäjä ja ilman sitä ei tulisi kyllä mitään. Kallista se on kuin mikä mutta täysin hintansa veroista.

  En tarvitse pohjustustuotetta, peitevoidetta, meikkivoidetta enkä puuteria, koska periaatteessa tuossa yhdessä tuottaa yhdistyy meikkivoide, puuteri sekä peiteväri. Alle vain kasvovoide ja päälle mineraalimeikkivoide jossa on siis puuterikoostumus. Lopputulos on luonnollisen peittävä ja kuulas. Päivän mittaan mun ei tarvitse korjailla meikkejä ja myös treenien läpi pysyy hyvin. Tuotteet on valmistettu luonnollisista raaka-aineista ja merkillä on tunnustus myös allergia- ja astmaliitolta. Suosittelen erittäin lämpimästi testaamaan :)

  • Mulla on tällä hetkellä samat tuotteet kuin ollut jo todella pitkään. Eli vaikea uskoa… Mutta eihän sitä tiedä? Itse en ole kokeillut mineraalimeikkejä mutta varmaan pitäisi, sillä niitä paljon kehutaan. Kiitos vinkistä! :)

 4. Kokeileppa MAC meikkivoidetta, oon varma että tuut pitään siitä :) Se on niin pysyvä kasvoilla. Stoccalta laittavat testeriä pikku purnukkaan, niin pääset testiin. Asiantuntevia ovat kyllä myyjätkin, suosittelen!

  • MAC:in pohjustajista oon kuullut paljon positiivista. :) Mutta pitääpä testata myös noita meikkivoiteita. Lumene on kyllä tähän saakka ollut tosi hyvä omassa käytössä, joten saanen epäillä vaan, että nyt on kyseessä joku muu probleema kuin se meikkivoide. Mutta kiitos ihana Erika vinkistä, mun pitääkin käydä siellä MAC:in pisteellä kurkkimassa muutenkin pitkästä aikaa. :)

 5. Suosittelen ihon päivittäistä puhdistamista ja kosteuttamista kuivan ihon tuotteilla. Itse käytän myös kosteuttavia naamioita, välillä annan vaikuttaa koko yön. Toisinaan laitan taas vähän tuhdimpaa mehiläisvahavoidetta, joka saa vaikuttaa koko yön. Naamiot ja voiteet imeytyvät ihoon, joten mitään rasvalänttejä ei jää tyynyyn.

  On hyvä antaa kosteusvoiteen imeytyä ennen kuin lähtee ulos, varsinkin tuulisella ja pakkaskelillä. Itse suojaan kasvoni vielä foundationilla, joka on kevyempää kuin meikkivoide. Välillä laitan peitevoidetta punoittaviin kohtiin kasvoissa foundationin alle. Kuitenkin pärjään pitkälle kolmella purkilla; putsari, kosteusvoide ja foundation.

  Olen Mary Kayn ihonhoitokonsultti ja viiden vuoden aikana olen oppinut, mitä oma ihoni eri vuodenaikoina haluaa. Siksi voin suositella myös sinulle, että käyttäisit ihmeessä vaikka ihan peruskaupoista löytyviä tuotteita, jotka kosteuttavat tarpeeksi.

 6. Tuli mieleen että MAC:in meikkivoiteista on muutamista varoitettu, kuuluisa meikkitaiteilija (opettajani) mainitsi joidenkin sisältävän silikoonia. Niitä ei kuulemma omalle iholle kannattaisi käyttää kuin muutama päivä viikossa, muuten saattavat laukaista iho-ongelmia koska silikoni jättää iholle kelmumaisen kuoren.

  Anyway, tuli tästä mieleen että saattaa olla juurikin vain hetkellisestä reaktiosta kyse. On olemassa ihotyyppi joka ”syö” meikin päivän mittaan jolloin juuri tuntuu myöhemmin että meikki on osittain kulunut, kadonnut tai muuttanut kummallisesti koostumustaan. Tämä täysin normaalia ja melko yleistä – joillakin tämän vuoksi eivät esimerkiksi silmälainerit pysy ollenkaan (mustassa näkee parhaiten, häviää ja haalenee silmämeikissä päivän mittaan).
  Itse kun havaitsen kyseistä ”muutosta” iholla, laitan yöksi kunnon kerroksen naamarasvaa ja seerumia jotta aamulla iho olisi kylläinen ja erittäin kosteutettu. Olen havainnut että tämä estää meikin ”imeytymistä” ihoon, tai liikkumista päivän aikana – sekä illalla on sellainen luonnollinen glow minkä itseasiassa toivoisin jo heti aamusta! :D

  Jännä seurata mitä ratkaisuja tähän meikin liikkumiseen/katoamiseen ja olomuodon muuttumiseen löytyy – ja helpottaa huomata että yleinen ilmiö!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta