Öljyt ihonhoidossa

Muutama päivä sitten kirjoittelin sitä, kuinka viime aikoina on ollut ongelmia meikin pysyvyyden kanssa. Ikäänkuin tuntuu, että iho kuivuu helpommin mitä aikaisemmin ja näyttää kuivana myös hieman samealle. Olen omannut lapsesta saakka hyvän ihon, sellaisen jossa ei ole juuri koskaan ollut minkään sortin ongelmia. Ei kuivuutta, rasvaisuutta, finnejä tai ihon sävyn vaihteluita. Tänä keväänä ensimmäistä kertaa kärsin tällaisista oikuista. En tiedä voisiko osasyyllinen olla lopetetut e-pillerit ja niiden aiheuttamat hormonaaliset muutokset? Mahdollisesti, mutta vaikka syy olisikin hormonaalinen, haluan kuitenkin kokeilla pieniä ihonhoidollisia muutoksia. Useampi teistäkin kehoitti minua postauksen kommenttiboxissa vaihtamaan tujumpiin tuotteisiin. Extra kosteutusta ja ravintoa, niillä mennään!

Itselleni sana ihoöljy on ollut vähän sellainen no, no. Rasvainen fiilis ja imeytymätön öljy, ei kiva. Vestige Verdantin kasvoöljyä opettelin itseasiassa käyttämään jo muutama viikko sitten, vaikka alkuun olin senkin suhteen skeptinen. Imeytyykö öljy laisinkaan vai jääkö naama kiiltäväksi? No arvaatte varmaan, että molemmat luulot tulivat kumotuiksi. Korkealaatuinen öljy kosteuttaa ihoa ihanasti ja imeytyy nopeaa. Odotan mielenkiinnolla voisiko tällä orgaanisella tuotteella olla pidemmällä aikavälillä vaikutusta ihoni kosteustasapainoon.

IMG_3446-002IMG_3394-002

Toinen ihonhoitotuote, joka on nyt parin päivän aikana yllättänyt mut todella positiivisesti on Vichyn kaunistava puhdistusöljy. Empä olisi ihan heti uskonut, kun tämän purkin kaappiin tuuppasin odottamaan Nivean putsarin loppumista… Aivan mielettömän ihana! Puhdistuksen jälkeen kasvojen iho jää vauvamaisen pehmeäksi ja silkkiseksi. Lopputulos on niin erilainen kuin puhdistusmaidolla putsauksen jälkeen, jota olen tosiaan harrastanut jo vuosikaudet.

Kyseisen öljyn käyttö on helppoa, eli muutama pumppaus kämmenelle ja hierotaan kasvoihin. Halutessaan öljyä voi myös hieman laimentaa lisäämällä siihen vähän vettä. Kun öljy on hierottu, huuhdellaan kasvot kevyesti vedellä. Lopputulos on kaikkea muuta kuin rasvainen ja jättää ihon mielettömän sileäksi. Kyseinen tuote sopii myös herkälle ja ärsyyntyvälle iholle.

IMG_3359-002IMG_3388-002IMG_3411-001

Öljypitoisilla ihonhoitotuotteilla lähdetään siis liikkeelle. Unohdan nyt hetkeksi tyystin muut voiteet, sekä purnukat ja keskityn käyttämään näitä. Ihan puhdas kookosöljyhän on myös erinomainen tuote ihonhoidossa. Itse vaan vierastan sitä rasvaisuutta, iho jää pitkäksi aikaa limaiseksi ja esimerkiksi meikin laittaminen sen päälle ei ainakaan omalla kohdallani ole onnistunut. Vastaavasti öljyn levittäminen iholle yötä vasten sotkee kaikki paikat. Mieluummin käytän muita tuotteita, vaikka muuten kookosöljyä rakastankin.

Myös öljyjen sisäisellä käytöllä on varmasti merkityksensä. Hamppu- ja oliiviöljyä, sekä pähkinöitä, avocadoa jne. Käytän noita kyllä jatkuvasti, mutta ehkä kuitenkin on syytä tsekata vielä käytänkö kuitenkaan riittävästi. Vaikka ulkoisella ihonhoidolla on merkityksensä, on jälleen kerran sillä ruokavaliollakin aika suuri vaikutus.

Käytättekö te öljyjä ihonhoidossa ja miten olette kokeneet ne? Lemppari öljytuotteenne?

* Postauksen tuotteet on saatu blogin kautta testiin.

On my way

4 vastausta artikkeliin “Öljyt ihonhoidossa”

  1. Onko tuo Vestige Verdantin öljy 30 ml kokoinen?Sait sen kuulostamaan houkuttelevalta:)

    • Moikka, purkki on 50 ml. Öljy on kyllä aivan ihana. Suosittelen lämpimästi. :)

    • Aah, pitääkin kokeilla! Vichyt ovat kyllä ihania tuotteita. Mulla on niitä arsenaali himassa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta