Mango-banaani smoothie

Joko teillä tulee suklaamunat korvista ulos? Täällä on mennyt pari päivää vähän epäsäännöllisellä arjesta poikkeavalla ruokailurytmillä ja tänään on ollut kyllä jo ilo palata ”arkeen”. Itse nautin siitä, että välillä voi syödä vapaasti ja mitä haluaa, mutta kyllä mulle maximissaan parissa päivässä iskee jo ikävä ihan siihen arkisafkaan. Itselleni ei sovi ollenkaan sellainen pari kertaa päivässä ja paljon kerralla syöminen, vaan kroppani vaatii usein mutta pienehköjä annoksia. Tuollainen syöminen saa paitsi olon tuntumaan hyvältä, myös aineenvaihdunnan pelaamaan.

Kylläpäs tänään tosiaan taas tavallinen smoothie maistui! Pitkään olen tehnyt marjasmoothieita, joten päätin pitkästä aikaa tehdä sen pelkkiin hedelmiin. Mangoa, banaani ja appelsiinia kera muutamien superfoodien. Tavallisesti heitän sekaan aina koko kirjon mutta jotta sain säilytettyä keltaisessa smoothiessa värin, jätin tällä kertaa spirulinan ja chlorellan kokonaan pois. Ne ovat kyllä sellaisia superfoodeja joihin olen ihan koukussa, virkistäviä ja kehoa energisoivia. En ainakaan henkisesti pystyisi elämään enää ilman kyseisiä viherjauheita.

Banaani-mango-appelsiini smoothie

  • 1 banaani
  • 200 g pakaste mangokuutioita jäisinä
  • 1 appelsiini
  • Inkivääriä muutama siivu
  • 2 tl tyrnirouhetta
  • 1 tl Opti Camu MSM + C-vitamiinijauhetta
  • Makeuttamatonta mantelijuomaa 3-4 dl.
  • 2 tl chia-siemeniä

Sekoitetaan blenderissä ja nautitaan.

Jokos siellä on palattu takaisin arkiruokailun pariin?

IMG_4028-002

Kommentit (6)
  1. Tykkään itekkin tosi paljon erilaisista smoothieista mutta haluaisin jotenkin saada proteiinia mukaan niihin. Oon kokeillu laittaa kananmunan valkuaista sekaan mutta jostain syystä se on musta tosi epämiellyttävää. Joten oisko jotain vinkkejä tähän? Oon ainakin nähny joissakin sun ohjeissa jotain proteiinijauheita ilmeisesti jotain luomu tyyppisiä?

    1. Moikka, eli siis esim. riisiprode tai ACTIWHEY ovat hyviä proteiininlähteitä smoothieisiin. 🙂 Molemmissa hyvin protskua ja ei mitään keinotekoisia makeutusaineita.

  2. otatko noista appelsiineista sen”kuoren” niiden siivujenkin päältä pois? tai siis sen valkoisem ja käytät vain sisällön? 😀 oon pari kertaa laittanu appelia smoothieen ja aina jää ne valkoiset kuoret sit sinne sellasik ällöttäviks möykyiks 😀 haha

    1. En ota mutta tiedän mitä tarkoitat. 😀 Mua ei oikeastaan häiritse kuitenkaan ne möykyt siellä smoothiessa. Muutenkin jos tarpeeksi kauan blendaa, menee suurinosa matskusta sekaisin ja rikki.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *