Vinkkini kokonaisvaltaiseen keventämiseen

Vaikken itse ole koskaan varsinaisesti dieetannut, olen keventänyt monet kerrat. Kuten eilen mainitsin, parissa päivässä iski ainakin täällä pääsiäisähky ja sen seurauksena keventäminen. Itse kevennän usein myös esimerkiksi tuhdisti syödyn viikonlopun jälkeen, jolloin olo on ”ähkyinen” ja tukossa. Jokaisella meillä taitaa olla se oma tapa syödä jolla olo on kaikista parhain. Toisille se on prodepainotteinen ruokavalio, toiselle maidoton tai viljaton ja toisille sekaruokavalio. Mielestäni välillä on kuitenkin hyvä rikkoa kaavaa ja syödä mitä mieli tekee. Sen ei ole tosiaan pakko olla kilokaupalla karkkia ja sipsejä, vaan ihan jo jotain sellaisia valintoja joita ei tavallisesti arjessa tule valittua. Oma mieleni ainakin vaatii välillä tuota. Sen jälkeen on taas ihana palata tuttuun ja turvalliseen, terveelliseen ruokavalioon.

Ajattelin jakaa teille muutaman oman vinkkini keventämiseen, sillä monella saattaa olla tämän nelipäiväisen jäljiltä kroppa tukossa, jos on yhtään vedelty roskaruokaa ja alkoholia. Itse ainakin kauhistelin Facessa kuinka moni onkaan vetänyt useamman päivän kuningas alkoa… En tuomitse ketään siitä jos kroppa ja mieli kestää, mutta itse en pystyisi. Minulle ainut kerta vuodessa, kun jaksan maximissaan kahden päivän juomisen on juhannus ja sekin tekee muuten aika tiukkaa… Ja vaikka kroppa ei olisikaan tukossa, niin mieli saattaa olla. Itse olen ainakin sellainen huonossa fiiliksessä velloja silloin, kun kropassa on huono olo.

IMG_2954-002

Omat vinkkini kokonaisvaltaiseen keveämpään oloon:

1. Jos et omaa rautaista itsekuria, piilota kotoa kaikki karkit, sipsit ja muut herkut kaapin perimmäiseen nurkkaan tai syötä ne esimerkiksi miehellesi. Jep. :D Itse heitän joskus tarpeen vaatiessa myös roskiin… Kunnon ruoan heittäminen roskiin tuntuu pahalta mutta jostain syystä sokeriherkkujen heittäminen ei sitten yhtään. Ovathan ne muutenkin paskoista raaka-aineista tehtyjä. Itselleni ainakin on kaikista paras ettei kotona odota suklaarasia pöydällä, kun tulen töistä kotiin…

2. Lisää liikuntaa tai aloita se. Liikunnan harrastaminen saa syömään terveellisemmin, tämä lienee joku psykologinen juttu. Eihän treenin jälkeen tee mieli vetää suklaapatukkaa nassuun? Liikuntaa virkistää myös mieltä.

3. Osta kaupasta vain hyviä raaka-aineita. Hedelmiä, lihaa, kalaa, hyviä rasvoja ja paljon kasviksia. Kun kaapissa on terveellisiä raaka-aineita tulee niistä tehtyäkin sitä ruokaa. Terveellinen ruokakin voi muuten olla hyvää! Eli älä tyydy pelkkään kanaan ja raejuustoon, vaan kokeile rohkeasti muutakin. Netti on reseptejä pullollaan!

4. Fiilistele keveämmällä ja energisellä ololla. Jos on syönyt tuhdimmin, huomaa eron keveämmän ruoan vaikutukseen aika nopeaakin. Olet satavarmasti energisempi ja mielikin positiivisempi, kun olo ei ole raskas. Plussaa on tietysti se, etteivät vaatteetkaan kiristä.

5. Hae motivaatiota eri lähteistä. Kirjat, blogit, Instagram jne. Se on muuten jännä miten toisten motivaatiokuvilla tai teksteillä voi olla suurikin vaikutus!

6. Älä juo alkoholia, ei edes muutamaa lasillista viiniä. 

7. Mielellä on aika suuri vaikutus keveään oloon, joten pyri vähentämään stressiä ja keskitä energiasi positiivisiin ja hyviin asioihin. Mieti mitkä asiat ovat elämässäsi hyvin, listaa ne vaikka tarpeen vaatiessa. Kun huomaat kuinka monta hyvää asiaa elämässäsi on, kevenee mielen taakkakin huomattavasti.

8. Nuku riittävästi. Yö-unilla on hurja merkitys keventämisessä. Jos nukkuu muutaman tunnin yössä, ovat mieliteotkin aika pannassa kokoajan. Moni varmaan tietää, kuinka paljon helpommin sitä tarttuu siihen suklaapatukkaan väsyneenä, kuin normaalissa virkeässä mielentilassa. Jep, nuku riittävästi.

9. Jos ihan hurjaksi alat, kokeile mehupaastoa. Mutta ei mitään omatekoista reseptiä, vaan ihan luontaistuotekaupasta saatavalla paastopaketilla. Itseäni kiinnostaisi tuollainen ”puhdistaminen” jossain kohtaa kevättä, saas nähdä!

10. Juo paljon vettä. Vesi laittaa aineenvaihdunnan pelaamaan ja virkistää oloa.

Miten te kevennätte raskaiden ruokapäivien jälkeen? 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Vinkkini kokonaisvaltaiseen keventämiseen”

  1. Hei! Ite oon miettiny omenasiiderietikkaa kun siitä paljon höpötetään että sopisi keventämiseen/laihdutukseen. Oletko koskaan kokeillut? Olisi kiva kuulla sun mietteitä kyseisestä tuotteesta :)! Googlettemalla ainakin löytyy apple cider vinegarille vaikka mitä muita huikeita terveysvaikutuksia..

    • Moikka. Mä oon itseasiassa ostanut joskus kyseistä juomaa mutta join sitä ehkä pari päivää, kun aiheutti mulla semmosta vatsakipua. En tosin tiedä olisivatko lähteneet kun olisi vaan jatkanut juomista mutta se vaan sitten tyssäsi siihen…Terveysvaikutuksia kuulemma kyllä löytyy, joten ei varmasti huono tuote! Maksaa ihan naurettavan vähän, joten osta ihmeessä testiin. :)

  2. Tosi hyvä postaus ja juuri oikeaan aikaan! Muutenkin digin sun blogista paljon, kiva kun päivität usein. Ihanaa ja aurinkoista kevättä, kaunotar! :-)

    • Kiitos ja kiva kuulla, että postaus tuli paraatiaikaan. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta