Valmisleipää, hupsista

Vaikka pääosin pyrinkin leipomaan gluteenittomat leivät itse, olen viime aikoina ”langennut” kerta toisensa jälkeen erääseen pakastepussukkaan. Suurinosa ihmistähän ostaa leipänsä valmiina, ei siinä mitään mutta itse olen vierastanut etenkin gluteenittomia valmisleipiä. Ensinnäkin suurin osa maistuu puulta ja toisekseen sisällysluettelo ei tosiaan ole ihan sinun päätäntävallassasi. Sieltä löytyy usein sitä sokeria, stabilointiainetta ja muita ei niin hyviä lisukkeita. Harvoin leipä on kovin puhdasta… Mutta toisaalta, ei kai kaikessa voi olla pilkun tarkka?

Tämä Kaura-porkkanasämpylä pussi lähti mukaani ensimmäisen kerran vähän kuin vahingossa ja toisen kerran jo ihan tarkoituksella. Hintaahan yhdelle leipäpalaselle tulee lähestulkoon euro mutta hitsiläinen, nämä ovat vaan niin hyviä! Pitkään aikaan en ole kokenut gluteenitonta leipää kohtaan sellaista fiilistä, että tekisi mieli syödä kerralla useampi siivu. En sitten tiedä onko se se sokeri mikä tuon maun kruunaa, mutta joku tässä leivässä vaan on. Parhaitahan nämä pakastepalat ovat juuri sulaneina ja vähän lämmitettyinä. Jep, mulla on uusi himotuskohde ja se on kyllä ehdottomasti nämä sämpylät…

Mitä mieltä te olette tällaisista pakasteista? Tyrmäättekö täysin vai suositteko ruokavaliossanne?

IMG_4099-003IMG_4119-001

PS. Kisukin bongasi herkkusämpylät. 😉

Kommentit (6)
  1. Vitsit noi on ihan parhaita! <3 Ite oon ostanu niitä kaupasta ihan normaalista leipähyllystä, mut sit ite laittanu pakkaseen ja lämmittäny sieltä – ehdottomasti parhaita "uunituoreina ja lämpöisinä! Ja siis yhdyn täysin sun kommentteihin yleisesti gluteenittomista valmisleivistä, vasta ku löysin nää niin olin totaalisen käännytetty. 😉 Miten se voi maistuukin niin ihanan orkkanaiselta ja kauraiselta ja pehmoiselta, sata kertaa paremmalta ku esim ihan normaali pulla!

    1. Joo ovat kyllä nam, nam! 🙂 Haha, totta. Paljon parempaa kuin pullakin. 😀

  2. Nuo Vuohelan gluteenittomat tuotteet ovat ihan parhaita! Ainoat valmistuotteet, jotka oikeesti maistuvat hyvälle. Mustikka-vaniljapullat ja voitaikina ovat mun lemppareita ja seuraavana pitää etsiä käsiin nuo kyseiset sämpylät.

    1. Nojoo, sanoppa muuta. Oon myös maistellut muitakin ”makuja” kyseiseltä leipomolta ja vaikka hintavia ovat niin silti todella hyviä! Noita makeita en olekaan kokeillut, pitääkin laittaa testaukseen. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *