Valmisleipää, hupsista

Vaikka pääosin pyrinkin leipomaan gluteenittomat leivät itse, olen viime aikoina ”langennut” kerta toisensa jälkeen erääseen pakastepussukkaan. Suurinosa ihmistähän ostaa leipänsä valmiina, ei siinä mitään mutta itse olen vierastanut etenkin gluteenittomia valmisleipiä. Ensinnäkin suurin osa maistuu puulta ja toisekseen sisällysluettelo ei tosiaan ole ihan sinun päätäntävallassasi. Sieltä löytyy usein sitä sokeria, stabilointiainetta ja muita ei niin hyviä lisukkeita. Harvoin leipä on kovin puhdasta… Mutta toisaalta, ei kai kaikessa voi olla pilkun tarkka?

Tämä Kaura-porkkanasämpylä pussi lähti mukaani ensimmäisen kerran vähän kuin vahingossa ja toisen kerran jo ihan tarkoituksella. Hintaahan yhdelle leipäpalaselle tulee lähestulkoon euro mutta hitsiläinen, nämä ovat vaan niin hyviä! Pitkään aikaan en ole kokenut gluteenitonta leipää kohtaan sellaista fiilistä, että tekisi mieli syödä kerralla useampi siivu. En sitten tiedä onko se se sokeri mikä tuon maun kruunaa, mutta joku tässä leivässä vaan on. Parhaitahan nämä pakastepalat ovat juuri sulaneina ja vähän lämmitettyinä. Jep, mulla on uusi himotuskohde ja se on kyllä ehdottomasti nämä sämpylät…

Mitä mieltä te olette tällaisista pakasteista? Tyrmäättekö täysin vai suositteko ruokavaliossanne?

IMG_4099-003IMG_4119-001

PS. Kisukin bongasi herkkusämpylät. ;)

On my way

6 vastausta artikkeliin “Valmisleipää, hupsista”

  1. Suosin todellakin!! Mun mielestä noin pieni määrä sokeria ei todellakaan ole pahitteeksi, eikä stabilointiaineet sun muut haittaa yhtään!! :) Syön todella terveellisesti mutta välillä pitää herkutella. Ei pääkoppa jaksa kidutusta ;)

    • Joo, ehdottomasti pitää herkutella. :) Tosin itse en ajatellut tätä herkkuna, vaan ennemmin ihan arkisafkana. Tai sitä tämä leipä on täällä ainakin ollut… Tavallaan tuntuu inhottavalle ajatus valmiista, kun itse leipoisi pellillisen ilman niitä stabilointiaineita tai sokeria…

  2. Nuo Vuohelan gluteenittomat tuotteet ovat ihan parhaita! Ainoat valmistuotteet, jotka oikeesti maistuvat hyvälle. Mustikka-vaniljapullat ja voitaikina ovat mun lemppareita ja seuraavana pitää etsiä käsiin nuo kyseiset sämpylät.

    • Nojoo, sanoppa muuta. Oon myös maistellut muitakin ”makuja” kyseiseltä leipomolta ja vaikka hintavia ovat niin silti todella hyviä! Noita makeita en olekaan kokeillut, pitääkin laittaa testaukseen. ;)

  3. Vitsit noi on ihan parhaita! <3 Ite oon ostanu niitä kaupasta ihan normaalista leipähyllystä, mut sit ite laittanu pakkaseen ja lämmittäny sieltä – ehdottomasti parhaita "uunituoreina ja lämpöisinä! Ja siis yhdyn täysin sun kommentteihin yleisesti gluteenittomista valmisleivistä, vasta ku löysin nää niin olin totaalisen käännytetty. ;) Miten se voi maistuukin niin ihanan orkkanaiselta ja kauraiselta ja pehmoiselta, sata kertaa paremmalta ku esim ihan normaali pulla!

    • Joo ovat kyllä nam, nam! :) Haha, totta. Paljon parempaa kuin pullakin. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta